Gerçekten çok etkileyici bir film insan ister istemez etkilenio ama ismi pan’ın labirenti olmamalıydı çok saçma çünkü insan labirent falan deince görkemli bi şey bekio işte bu yok! ayrıca film 13+ ydı ama bence 16+ yada 18+ falan olmalıydı çünkü bazı sahneler psikoloi bozabilecek etkileyici sahnelerdi (adamın yanağını kendi iğnesi ile dikmesi v.b.) yine de oradaki rejim çatışmalarını ve görselliği çok iyi ele aldğı için benim favorim 10/9
mutlaka ve mutlaka izleyin.. yabancı film dalında tek oscar adayım..:) anlatım görüntüler çok başarılı..özellikle bu yıl ki ortalama filmler ve sıradan konular düşünülürse onların arasından büyük fark atarak sıyrılan bir film..
Ofelia bizi alıp kendi dünyasına götürüyor bazen korkutuyor bazen geriyor bazende gülümsetiyor. Ama filmin sonuna kadar merak duygusu uyanık kalıyor. Sadece süresi daha kısa olsa daha güzel olacakmış. Ve sonu belkide sizi şaşırtabilir ve tatmin edebilir. Ama hayal kırıklığıda yaşatabilir sonu biraz açık kalmış karar seyirciye bırakılmış izleyin o deneyimi görüp yaşayın iyi seyirler...
çocuk filmı dıye basta izlemek istememiştim ama izledıgıme kesınlıkle pışmen olmadım ... muzklerı cok ıyıydı .. mercedes karekterıne hayran kaldım .. o kadın ıcın fılmı tekrar ızledım ... fınalı kesınlıkle cok ıyıydı ..9/10.. bence puanı cok az ..
Çok fazla alt mesaj var fakat bu alt mesajları yaratmak için biraz filmi harcamışlar gibime geldi. Aşırı sıkıcı değil fakat izlerken zevkten dört köşe de değildim
yönetmenin ilk iki filmini bu filmle karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.filmin fantastik olmasının yanı sıra içinde politik eleştiri barındırması filmi daha güçlü kılmış.sonunda beni üzsede içimi ısıttı bu film.
film aslında özünde iyi bir seneyosu olan bir film ama malesef iyi bir yönetmenlik perfonmarsı izleyemiyoruz film sadece küçük kızın büyülü dünyasına dalsa son yılların en iyi filmi olabilecek kapasitede bir film ama filmin tek hatası 1944 yılı ispanyasında çok zaman geçiryor olması zaman zaman bir dönem filmi mi yoksa bir fantastik filmmi izlediğnizi amlayamıyorsunuz tamam kızın yaşadığı dönemin koşullarını iyi bir şekilde vermek için 1944 isanyasına değinilmesi gerekir ama abartmamak koşulu ile işte film öçlçüyü kaçırıyor buda film mi bir başyapıt olmaktan alakoyuyor ama filmde oyounculuklar birinci sınıf özelikle yüzbaşı rolündeki srgi lopez taktiri şayan bir perfonmars gösteriyor pan ın labirenti belki bir yüzüklerin efendisi king kong kadar görsel imkanlar sunamıyor ama fantastik film meraklılarını memnun edebilir
Şasırtıcı fınalı ancak bır cok kısıye sıkıcı gelebılecek kurgusu, ve sıyası tarıhten hoslanankısıler ıcın ıspanyanın gecmıs donemıne damga vuran bır donemı yansıtan fantastık bır fılm olarak begendıgı ıfade etmelıyım. bu arada sunu da belırteyım "ne varkı bunda , nesı begenılmıs kı " gıbı eleştırılere karsıyım. her seyden once sınemada bır sanattır sanat zevke hıtap eder. "zevkler ve renkler tarısılmaz". Herkesın zevkıne, fıkrıne saygı olmak gerekır.
Muhtesem. Bu film kesinlikle saheser. Gerçekle hayalgücünü, savasla peri masalini, ölümle yasami karsilastiran bir film. Küçük kizin bu acidan yasadigi trajediden bir nebze olsun kurtulmak için peri masallarina siginmasi, bir yandan düsmanlarla savas, diger yandan hamile bir anne. Psikolojik ve fanastik dramin bütünü. Hayal gücü yüksek bir dram. Çocugun yasadiklarinin aslinda zihninin ona oynadigi bir oyun mu yoksa hepsi gerçekten yasandi mi sorusunun cevabini bulmayi izleyiciye birakiyor film. Fantastik bir basyapit. Son yillarda gördügüm kuskusuz en iyi senaryo, en iyi görüntü. Böyle filmler çok az çikar ortaya. Bir yandan duru, sakin ve narin, diger taraftan acimasiz, sarsici ve sert. Büyülü atmosferinin içine girdiginiz an itibariyle oradan çikmak istemeyeceksiniz. Rüya gibi bir yapit. Üzücü, göz alici, masalsi, ve fantastik. Bir masal anlatiliyor içinde ama bu masal çocuklarin gece yatmadan önce annelerinden duydugu her zaman mutlu sonla biten masum, sevecen hikayelerden degil, tam tersine masumlugun gaddarliga dönüstügü, mutlulugun yerini göz yaslarina ve yakarislara biraktigi, mutlu sonun sadece rüyalarda kitaplarda, peri masallarinda oldugu bir hikaye. Daha ne diyebilirim ki. Etkileyici görüntüsü sizi alip götürüyor. Izlememek büyük bir kayip olur çok degerli bir film 10/10