ben çok beğendim filmi amam eminim izleyenlerden çogu beğenmeyecektir, fantastik film sevenler zevkle seyrederde film hakkında hiç yorum dinlemeden hiç bu tarz film sevmeyen biri filmi izlerse bence pişman olabilir 8/10
bir top 10 listem olsa ilk 5'e girerdi. Çünkü fil gerek oyunculuklar, gerek konunun orjinalliği gerekse yaşanan savaş dönemiyle ufak bir kızın yaşadığı fantastik dünyayı birleştirmesiyle izlenmeye değer bir film.
İzlerken bir çok filmi hatırladığım filmin sonunda da bu kadar kozmopolit bir filmin bu kadar başarılı olmasına şaştığım, küçük kızın oyunculuğuna hayran kalıp takibe aldığım bir film.
Bu filmi bu kadar ağır eleştiren arkadaşları anlayamıyorum ve kesinlikle de katılmıyorum. Saçma ve sıkıcı gelmiş olabilir ama kesinlikle 1 veya abartıp 0 puanlık bir film değil. O dönemin siyasi olaylarına değinilmesi ve küçük bir kızın hayal dünyasıyla o dönemde yaşananların harmanlanması zaten filmi farklı kılan bence. Özellikle son sahne kesinlikle muhteşem; müzik, Mercedes'in mırıldandığı ninni, Ofelia'nın yüzündeki o gülümseme, kısacası kesinlikle izlenmesi gereken harika bir film. Tabiki eksik yönleri ve hatalar var ama kesinlikle bu kadar ağır eleştirileri haketmiyor.
bence çok güzel bir filmdi.bazı arkadaşlar filmi beğenmemiş sonuçda fantastik bir film .diğer fantastik filmlere nazaran daha değişik bir konusu var. izlenmesi gereken bir film 10/9
seyredene muhakkak bir şey katacak türden bir film. popüler macera korku veya gerilim filmlerinde bulamıycağnız şeyleri bulaiblrsiniz. yalnız film kimilerine görsel olarak kimilerineyse öykü olarak ağır gelebilir
filmde kızın fantastik dünyasını franco ile birleştirecek ve asıl buna karşı savaşılıyor filan sandım ama öyle değilmiş... ama süper bir film olduğu kesin ve faşişt rejimin ne kadar vahşi bir şey olduğu gözler önüne seriliyor.
bir çocuğun hayal dünyasını dile getiren fakat sadece bu konuyla sabit kalmayıp savaş ortamını da konu alan ve sonunun oldukça dramatik bitirildiği fatntastik bir yolculuk.