teomansonmez
15 Ekim 2007 tarihinde eklendi
muhteşem bir görsellik,harika makyajlar ve usta bir sanat yönetmenliği.sıra dışı hikayesiyle fantastik sinemanın son zamanlardaki en iyi örneklerinden biri.pan'ın labirenti korkunç bir peri masalı.bazı şiddet içeren,kanlı sahneleri bile var.ispanya/mexica/abd ortak yapımı bu film blade 2,hellboy gibi filmlerin yetenekli yönetmeni guillermo del toro imzalı iyi bir film kesinlikle.oyunculuklarda çok iyi.özellikle yüzbaşı rolündeki sergi lópez'in performansı muhteşem.pan'ın labirenti;geçtiğimiz yılın gerçekten de en iyi filmi.
iki saat boyunca, alıp sizi 1940 lı yıllara götürecek bir film. kesinlikle aldıgı puanı hak ediyor. filmde belki kızın çevresindeki olaylar degil de kendi yaşadıgı olaylar agırlıklı olsaydı notum 9/10 dan 10/10 olurdu.
gerçekten yönetmen gerçek ile hayal dünyasını bir arada kurmada çok başarılı olmuş.özellikle küçük kızın seçimleri ve verdiği kararlar filme asıl damgasının vuran şeylerdi bence...izlenilmesi gereken gayet hoş bir film
etkileyici bir fantastik dram karısımı!! izlerken filmin içine kolayca girebiliyorsun keyif ve hüznü birden yaşatıyor yer yer sert sahneleriyle sizi koltuga çiviliye biliyor... son zamanlardaki iyi yapımlardan biri!!
Açıkçası seyretmeye başlarken böyle bir filmle karşılaşacağımı ummuyordum doğrusu. Karşımda bir Holywood yapımı yoktu ama son derece etkileyici ve sarsıcı bir film duruyordu. Bu film orijinal eserden aldığı güçle ve iyi bir senaryo ile sizi kuşatıyordu.Ama bir çocuk filmi değildi.Sert sahneleri vardı ama fantezi le gerçeği o kadar güzel harmanlamıştı ki.. Vermek istediği mesajı çok güçlü veriyor ve zaman zaman gözlerinizin dolmasına sebep oluyordu. Final ise değişik yorumlara açık ve etkileyici. Bu masalda ne anlatıldığı üzerine saatlerce tartışılabilir. " Pan ' ın Labirenti " mütevazi bütçe ve kadrolarla da büyük filmler yapılabileceğinin en güzel örneklerinden birisi. Kesinlikle izlenmesi gereken büyük bir dram..
Ne garip di mi filmde Ofelia’nın hayalindeki yaratıklar üvey babasından daha sevimli geldiler bana. Gerçek hayattaki insan görünümlü yaratıklar o kadar korkunç ve acımasızlar ki daha kötülerini hayal bile edemiyoruz. Bi de artık bu yaratıkları farketmek daha zor; çünkü artık üniforma giymiyolar.
fantastik filmleri çok severima ama hepsi aynı tadı bırakmaz insanda.kimisi saçma olur kimisini izler unutursun ama şunu söyleyebilirimki bu film son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden birisi.filmin şu yönüde hoşuma gitti ve farklı geldi; gerçek hayattan kopmadan fantastiklik devam ediyor bu bana çok hoş geldi.
adamım sen beni dinle.. bu filme git izle.. ama düşünme parca parca.. butune bak..
cinler periler var cocuk filmi diyenler var,bir avuc isyankarın olaya etkisi yuzunden savas filmi diyenler var, hatta kız filmi diyenler bile var... butun kız arkadaslarımla gittim gormelisiniz diyerek.. ama aslında tekrar tekrar izlemek istedigim icindi..bide o ninni müzigi yokmuuu... keske kucukken bunu dinletselerdi bana simdi acımasız bi katil olmazdım :)
hayat ,onu nasıl goruyorsak odur... bana sorarsan bence gercekten babası bir kraldı ve hicbisey hayal degildi arkadas.. isine geliyorsa !
ben filmden önce daha farklı şeyler bekliyordum ama yinede çok iyi bir filmdi sonuda müthişti kesinlikle tavsiye ederimama 'yüzüklerin efendisinden beri sinemalara gelen en iyi fantastik film' demesini pek hoş karşılamadım...
gidenler gitmeyenlere fazlaca anlatıp filmin tadını kaçırmasınlar.gidin seyredin ve bayılın.çok çok başarılı bir film.guillermo del torro'nun daha önceki filmleri benim için bir anlam ifade etmiyor diyenler dahi gidip görmeli çünkü yönetmen kendini aşmış..
cidden cok iyi bir filmdi. avrupa filmlerine önyargılı yaklasiyorum ama bu film cidden cok iyidi kesinklikle izlenmesini gereken bir film. masal havasinda çok güzel bir yapım