ynarcin
28 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
izlerken aslında çok sıkıldığım ama müthiş finaliyle beni benden almış filmdir.bir film işte böyle tam olması gerektiği gibi bittiğinde akıllarda kalıyor aslında.film boyunca gördüğümüz iki ayrı dünya karşısında harika oynayan başroldeki kızımız gibi şunu düşünüyoruz belki de "acaba ellerinde gözleri olan canavarların peri yediği hayal dünyası mı yoksa şarap şişesiyle ağız yüz dağıtıp adam öldüren askerlerin olduğu gerçek dünya mı daha korkunç ?".filmde bu yüzden mümkün olduğunca bizi hayal dünyasına bağlamak istiyor.kilitli kapıları duvar çizerek açtırıyor , adamotu ateşe atıldığında uğursuzluk getiriyor vs. ve bunlara başka bir açıklama da yapmıyor.belki de bu yüzden potansiyelinin de üstüne çıkıyor....
Kesinlikle çocuk filmi değil.Beklemediğim kadar vahşet var diyebilirim.Değişik bir konusu var,finali sizin hayal gücünüze bırakmışlar.Fantastik ve farklı bir film seyretmek istiyorsanız mutlaka görün.8/10
masalların yanına gerçek hayatları koyunca hayatın gerçek ve acımasızlığını iyice güçlendirmiş bir film bence. bu açıdan gayet başarılı. Ama hayallere inanmıyosanız filmden çok huzursuz ayrılabilirsiniz.
film adını ilk duyduumda klasik belki mistik belki pskolik yada bir çocuk filmi falan dedim ama izleyince nerden nereye nasıl bu olayları bağlaolar die insan hayretler içine düşüren ,gerçekle hayali nasıl bu kadar ii sntezlemişler bayıldım gerçekten izlemenizi tavsiye ederim 10/8
filmde o kadar güzel ayrıntılar varki çok keyif vericiydi.hayalle gerçek korele şekilde içiçe geçmişti,hayali anahtarla gerçek anahtarın,hayali bıçakla gerçek bıçağın ardarda gösterimi,incirin sakin ve huzurlu bir hayatı temsil etmesi ve özgür yaşamak için yapmak zorunda kalınan durumlar.filmin bitişide çok etkileyiciyci ve müzik inanılmaz uymuştu.kısacası içsel dünyası geni olanlar kaçırmasın,diğer insanlara filmin konusu yokmuş gibi gelebilir.tabiki mevlananın dediği gibi:sen ancak karsındakinin anlayabildiği kadarsın.....saygılar
kreatif bir film ama bence bir fantastik film için bile fazla eksagratifti fakat gene de kurgusal olarak şahaneydi görsel efektlere hayran oldum şahane bir başyapıt
Nasıl izlediniz de beğenmediniz anlamak mümkün değil. Hele birde tüzüklerin efendisi ile kıyaslayanlar varki onları hiç bilinçli izleyici grubundan saymıyorum. Film'i mutlaka görün ve kesinlikle çocuklarla izlemeyin. Hem küçük bir kız çocuğunun hayal gücüyle büyülenin hemde ispanyanın kanlı tarihiyle tanışın.
Çok güzel bir hikaye anlatmışlar, iç savaşı küçük bir kızın gözünden anlatmak ve areya fantastik bir hikaye sıkıştırmak çok sevimli bir fikir. Terabithia köprüsü ile karşılaştırılıyor zaman zaman ama bu yersiz bir karşılarştırma. kesinlikle daha başarılı ve daha sürükleyici.
-Oğluma babasının ölüm saatini söylersiniz.Ona... -Hayır. Adını bile bilmeyecek.
ve o ifade... şu ana kadar izlediğiniz filmlerdeki alışılmış herşeyi unutun. çünkü tamamiyle farklı birşey izleyeceksiniz ve asla fragmana göre de değerlendirmeyin çok yanılırsınız. Herkes izlesin.
Film fantastik film başlığı altında bi çok şey içeriyor. Yaşadığı dönem ve olaylar sonucu kendi hayal dünyasını kuran küçük bir kızın etrafında gelişen ve kendi dünyasında yaşaması üzerine iyi seyirlik bir film. Fakat Yüzüklerin Efendisi’nden sonra gelen en iyi fantastik film yorumlarına katılmıyorum. Benim beklentim daha fazlaydı. Film bulunulan döneme ve çok canavarca şeyler yapan generale daha çok odaklanmıştı. Asıl amacı buydu belki de ama insandışı varlıkların daha çok gözüktüğünü yani hayal dünyasının daha çok ön planda olduğunu düşünmüştüm. Gene de konusu, işlenişi ve masal gibi anlatımıyla gerçekten iyi bir film.