balik3333
12 Mart 2008 tarihinde eklendi
Anlatım süper.. beklentimden çok farklı bir kurgusu vardı. Beklenildiği gibi çocuk filmi varii. bir film değil fantastik bir olayı hayaşamın keskin öizgileriyle birlikte vermeyi başarmış.. değişik farklı bir bakış açısına sahip bir film. Mutlaka izlenmeli..
Çok farklıydı. Filmi seyrederken çok garip oldum. Potpori gibi bişeydi, savaş, fantastik korku dram hepsi bir aradaydı insan çok garip oluyor. Ama gerçek anlamda görsel bir şölendi. 10/10
ya anlamıyorum... bu film türkiyede sadece ilk hafta 20 bin kişi gidio v e 4. sırada oluo ve öbür haftalar gözükmüo bile biz acaba hangi saçma sapan filmlere paramızı veriozda saygı duyulması gereken böyle bi filme gitmioruz enteresan izlenilen filmler sonuna kadar argo barındıran küfürle güldürmeye calışan yada aptal genclik filmleri mantıgımız bu her halde böyle giderse zaten türkiyede film anlayışı ve filme verilen deger fln degişmiecek
Son yıllarda izlediğim en iyi filmlerden biri. Savaşın gerginliği ve üvey babasının baskıları ile ezilen Ofelia'nın masal dünyasının korkuları ve mükemmelliği. Anlatmaya kelimeler yetmez.İzleyin ve Arşivinizde bulunsun, MUTlaka!
hayatımda ilk defa bir filmin sonunda ağladım ne diyeyim artık.hemde hıçkırıklarla...faşizm bu kadar mı sanatsal ve masalsı bir yolla yerilir.masumiyet bu kadar mı güzel ifade edilir ve güçlü gösterilir.fantastik tür seven kişilere tavsiyem bu film masal tadında bir film olarak değil gerçek dünyayla hayal dünyasının kesişimini anlatan o dönem için bir çocuğun dünyasındaki(ki çocuk masum olan o dönemin tüm dünya insanları nı da temsil ediyor) ütapik arayışları resmeden bir dönem film olarak izlemelerini tavsiye ederim.kesinlikle bir baş yapıt 10.. 10 ..10 veriyorum
Son 10 yılın en muhteşem fantastik filmiydi.Gerek kurgusu,gerek oyunculuk kalitesi ve verilen mesajlarıyla tek kelimeyle 10 üzerinden 10'u hakeden bir yapıt.
Harika bir filmdi, hem çocuğun hayalindeki dünyayı hemde dönemin sorunlarını iyi bir şekilde harmanlayak çok iyi bir film ortaya çımış.Çocuğun hikayesi fantastikti fakat etrafında yaşanan olaylarda bir o kadar gerçek...
yönetmenin ilk iki filmini bu filmle karşılaştırmayı doğru bulmuyorum.filmin fantastik olmasının yanı sıra içinde politik eleştiri barındırması filmi daha güçlü kılmış.sonunda beni üzsede içimi ısıttı bu film.
filmin fantastik yönüne ağırlık verilmemiş.izlerken çoğunlukla gördüğüm şey faşist Franko izlerinin devam ettiği bir bölgedeki Gerilla asker mücadelesiydi...Ofelia nın hayal dünyası arada bir hem onu hem de bizi rahatlatıyordu...çünkü hayallerde hiçbirşey imkansız değil ve heran bir mucize bekleyebiliyorsunuz...bu beklentıye ancak filmin sonlarında cevap verılıyor tabi..izlerken acaba Ofelia hayal mi göruyor,yasadıkları gerçek mi diye de düşünüyorsunuz..çünkü hayal ve gercek birbiriyle ayrı ayrı yasanıyor..ve ikisi çok az yerde kesişiyor...herkes kendi mücadelesini verıyor ayrı ayrı.Pan'ın derdi baska Mercedes in ki başka yani..bu da bu filmi çocuk filmi olmaktan cıkartıyor ve unutulmazlara aday yapıyor..kesinlikle tavsiye ederim.
film çok çok güzel bence. filmin sonu harika olmuş. o kadar güzel bitmişki olayları isterseniz hayal olarak algılıyorsunuz isterseniz de gerçek yaşam. oyunculuk mekanlar ,senaryo, yaratıklar(en orjinali de yemek masasındaki yaratık, tabi felsefi yönünü görenlere) hepsi çok güzel. fantastik bir film sever olarak dramla yoğrulmuş bu fantastik filmi kaçırmayın derim.