Üç Defin

ilsalaron
ilsalaron

21 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Haftanın tartışmasız en iyi filmi. Aslında filmin kurgusu bazılarına karışık hatta karman çorman gelebilir ancak burada kurgudan ziyade oyunculuklara ve asıl filmin altında yatan mesajlara ve tabii (ancak bunu sanırım amerikalıları bilenler yada amerikanda yaşayanlar daha iyi algılar) kara komediye bakmak gerekiyor. Burada çok basit iki mesaj var aslında; bir Amerikalılar o kadar saf ve bir o kadar da aptaldır ki, İsponyalca’da bir isim ve soyad olarak kullanılan bir kelimeyi kasaba şehri ('Jimenez') ve bir kasaba şehri olabilecek bir ismi ('Melquiadez Estrada') isim sanırlar ve bu düşüncelerini doğru sanıp başkalarıyla körükörüne iddia bile girerler. Ama, yine Amerikalıların bu saf hallerine rağmen bir insancıl (!?) yönü de vardır ki, bir inat uğruna ölen bir şahsı ülkesine gömebilirler o şahıs bunları aldatmış olsa bile. Bu filmi çoğu yönden şu an yaşadığımız siyasi konjuktürde gerçekleri yansıttı. Tabii üstüne üstelik saftrik ve bir o kadar deli Lee Jones’un ve diğer oyuncuların başarılı oyunları da cabası.
alparslan-alpi
alparslan-alpi

2 Ekim 2006 tarihinde eklendi
ya filmin aslında çok önemli bi konusu yok,ama oyunculuklar ve bazı dialoglar etkileyici,ilk bölümde bayağı sıkılabilirsiniz ama filmden çıkarken yüzünüzde bi tatlı gülümsemeyle çıkmanız raslantı olmaz..
jokerr-2
jokerr-2

26 Şubat 2007 tarihinde eklendi
babil ve 21 garamın senaritti aynı zamanda bu filminda senaristi.senaryosu güzel.bu filmi bozan tek etmen bence tommy lee jones’un bu filmde olması.adamın hiçbir etkileyici özelliği yok
bahadir524
bahadir524

14 Ekim 2006 tarihinde eklendi
filmin farklı ve etkileyici bir konusu hatta konuları var... bence sorun da burada. içinde her biri ayrı bir film konusu olabilecek yaşamlar ve farklı hikayeler var. film hepsine birden eğilmeğe çalıştığı için derinliğini ve yeryer de inandırıcılığını kaybediyor. tommy lee jones ile meksikalı arasındaki arkadaşlık, dostluk anlatımıda yüzeysel kaldığı için yani inandırıcı bir şekilde işlenemediği için film boyunca hep sormak zorunda hissettim kendime bu adam ne yapıyor diye yada değermi diye. ama genel olarak izelenebilecek farklı ve hoş bir film.
kerem9819975
kerem9819975

18 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
bu film diğer arkadaşlarında dediği gibi son derece sıkıcı bir film ama bence bunda filmin anlattığı olaylarında bir etkisi var...filmde insan olmayan birsürü iğrenç insanın iğrenç ilişkilerini ve yaşamlarını ( ki buna yaşam denirse) anlatıyor....bu yüzden film boğucu....aslına bakarsanız o yöredeki toplumları iyi düzeyde anlatan bir film...oyunculuklar ise yüksek kalitede...amerikanın meksika yakınlarındaki bir kasaba insanın ne halde olduğunu görmek istiyorsanız ve birazda sabırlıysanız bu filmi görebilirsiniz...ama bence size katacağı fazla birşey yok...zaten toplumumuzda kötü ilişkiler fazlasıyla mevcut...bunlar bilmediğimiz şeyler değil...insanların birbirinde giderek uzaklaştığı, en ufak bir yakınlaşmaya bile insanların aç olduğu, ilişkilerin sadece çıkar ve cinsellik üzerine kurulduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz....bunu iyi bir şekilde gözümüze sokuyor bu film...dayanabilirseniz seyredin...:-)
sine-yorum
sine-yorum

25 Nisan 2008 tarihinde eklendi
3 defin:
filmi izlememdeki en büyük etken filmin senaristi Guillermo Arriaga. "Babel", "21 gram", "Amores perros" gibi beğeni ile izlediğim filmlerin senaristinin kötü bir hikayeye imza atmayacağına emindim ve nitekim yanılmamışım. Yönetmen olarak Tommy Lee Jonesu böyle bir hikaye ile yola çıkması açısından şanslı buluyorum. Filmde Mike Norton rolündeki Barry Pepper (er ryanı kurtarmak filminde boynundaki İsayı öpüp ve başparmağını yalayıp tetiğe her asılışında turnayı gözünden vuran arkadaş) iyi iş çıkarmış. Guillermo Arriaga yazdığı diğer filmlerde olduğu gibi bu hikayedede bir ileri bir geri anlatımla seyirciye bir "?" bir "!" yaşatıyor. Ama keşke filmde Pete karakteri ile Melquiades Estrada arasındaki arkadaşlık ve dostluk bağının nasıl güşlendiğine biraz daha fazla değinilseydi Pete nin verdiği sözü yerine getirme isteğindeki inatçılığına daha fazla ortak olabilirdik diye düşünüyorum. Cannes Film Festivalinde en iyi aktör olarak Tommy Lee Jonesun en iyi senaryo dalındada Guillermo Arriaganın ödül aldığını söylememe gerek yok sanırım. Keşke Barry Pepper da nasiplenseydi.