alici-utku
21 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
zombi filmlerini saçma bulsam da severim.artık zombilerle ilgili üretilecek o kadar senaryo kalmadı derken bu filmi izledim.çok güzeldi.bu işin duayeni romero gerçekten süper bir işe imza atmış.tebrikler!
Öncelikle romeronun 'zombi' leri icat ettiği 1968 yılından günümüze kadar bu hikayeyi hala eski sıcaklığıyla getirebilmesini bile takdir ettiğimi söylemeliyim.Romero'nun Haliyle 'zombilerin babası' olma ünvanıyla üçlemeden sonra yaptığı final niteliğindeki son film olan 'ölüler ülkesi'nin başarısından hiçbir şüphem yoktu.Nitekim öyle olduğunuda gördüm.Genel olarak filme baktığımda senaryonun kamera hareketlerinin ve oyunculukların(özellikle simon baker sanki the guardian biter bitmez film setine koşmuş gibi görünüyordu:)Aynı jest ve mimikler bir avukattan sonra bir kahraman içinde oldukça başarılı!)başarılı olduğunu söyleyebilirim.Zaten bir zombi filmine gittiğinizde ne ile karşılaşacağınızı az çok bilirsiniz işte burada devreye yönetmenler girer.Tam burada Romero'dan bahsedecek olursam zombileri kullanarak siyasi görüşünü , ve dünyanın ne derece tehlikeli bir tüketime doğru gittiğini eleştirisel olarak vermesini yada verebilmesini dahice bulduğumu söyleyebilirim.Aklımda kalan sahnelerden biri Green'deki bir kuş kafesinin ironik biçimde gösterilmesiydi.Ayrıca zenginliğin en başta tüm sorunların üstesinden gelebileceği gösterilmişken aslında işin aslının böyle olmadığının sonlara doğru anlaşılması anlamlıydı.ve son olarak finalde 'akıllanan'zombilerin sıradan insanlar yerine zengin ama dışarıda olup bitenden haberi olmadığından dışarı çıkınca afallayan kesime yönelmeside ilgi çekiciydi.Kısacası türün severlerine güzel zaman geçirtecek başarılı bir Romero filmi ve tabiki bir veda filmi..........
karanlık ve sıkıcı bir filmdi. şiddet sahneleri korkmaktan ziyade mide bulandırıcı bir etki yaratıyor insanda. ama türün meraklıları için güzel bir film olabilir.
Film cidden farklı bir zombi film, ilk kez bilinçlenen bir zombi türüyle karşılaşacaksınız:) Bu sefer zombiler alışageldiği gibi beyinsiz aptal yaratıklar değiller, bir şekilde daha akıllılar, fakat onların liderliğini yapan o zenci zombiye uyuz olmadım desem yalan olur....Zombi filmlerini sevenler gitsin, oldukça iğrenç sahneler de var ama bu zaten türün olmazsa olmazlarından....
bu seriden ilk izlediim film oldu. bir çok sahnesi ürkütücüydü. amerikaya veya tüketim toplumlar1na yap1lan elestiri de keskindi ama gene de o hayatin yeterince etkileyici bir bicimde tasvir edilemedigi soylenmeli. ayr1ca o düzenin sahibi de son derece sig bir tipleme olmus. Yani elestiri hedefi vursa da elestirilen kesimi temsil edenler cok basit cizilmisler. BU anlamda eksik bir senaryo bence..ama film iyi ve hele karanlikta zombilerin insan yedigi bir bölüm var ki orada tirsmamak mümkün degil.
filmin konusundan amerikayla ilgili yine bir politika olduğu belli zengin lider paul kaufman amerikayı ırak halkına zulüm yapanları. fakirler zulüm gören ırak halkı. mutant zombilerse amerikaya karşı gelen çeşitli ırak çeteleri. evet politika olarak tam bir anti-amerikan propagandası yapılmış. bakalım film olarak da güzel olacak mı?
herhalde Romero ustamiz, bakti ki baskasi beceremiyo, is basa dustu dedi. cunku yeni versiyon dawn od the dead'in kosan zombi faciasinin ustune gercek bi zombi filmi yapip, "al iste zombi budur" demek lazim. bence basit bi film olmicak. dawn of the dead gibi elestirel bi bakis acisi olucak, zaten ustaya da bu yakisir. cabuk bitirse de bari, hepimizi mutlu etse