Kaplumbağalar da Uçar
4,2

koala70
koala70

7 Kasım 2007 tarihinde eklendi
Bahman Ghobadi nin daha önce Sarhoş Atlar Zamanı filmini izlemiştim.Filmin daha ilk çocukların kavga ettiği sahnesin de tüylerim diken diken olmuştu.Sanki kavga filmde değil de gerçekte yaşanıyor gibiydi.Filmin devamı da,filimin başı kadar etkileyiciydi.Ghobadinin son filmi olan Kaplumbağalar da Uçar,sanırım ilk filmden aşağı kalır yanı yok .Yönetmenin dram üzerine yaptığı bu filmler,gerçekten insanı derinden etkiliyor.Özellikle yoksulluk ve savaş olaylarını izleyiciye dramatik açıdan çok iyi lanse eden yönetmen,aynı zamanda amatör oyuncular kullanarak ilklere imza atmaya devam ediyor.Kaplumbağalar da Uçar,ıraktaki mülteci kaplarında yaşayan insanların açlık sefalet ve savaş sendromu içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmasını anlatan bir film.Filmdeki Hayali karakterlerini çok iyi seçen yönetmen Ghobadi,hayal gücünü çok iyi kullanarak,senaryolarını iyi seçip insanları derinden eteleyip,izlenmesi güzel filmler ortaya çıkarıyor.Ghobadinin özellikle karakterlerin seçimi konusundaki üstün başarısı,oyuncuların hangi rolü nasıl yapacağı konusunda ki seçimi bence yönetmeni önemli kılan nedenlerden biri.10/8
ruud1
ruud1

4 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
İnsanın yerini yurdunu sevmesini, sadık kalmasını sonuna kadar destekleyen bir film var ortada duygusal sahnelerde ağlatacak dereceye geliyorm film özellikle başrol ve yan karakterli 2-3 çocuğun filme etkisi büyük içinde büyük esprilerin de old. bir film
73sh3m
73sh3m

10 Haziran 2008 tarihinde eklendi
film kesinlikle çok etkileyici, fakat benim gibi bi hata yapıp dublajlı izlemezseniz daha da çok beğeneceğinizden eminim..orjinalini bulup tekrar izlemeyi düşünüyorum..
ultra-sinan
ultra-sinan

14 Nisan 2008 tarihinde eklendi
filmi dün izleme imkanı buldum ve çok etkilendim. ama diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi türkçe dublaj mahvetmiş filmi. yani böylesine harika filme yapılmaması kanaatindeyim. filme 10/8 dublaja 10/1
seanpaulzll
seanpaulzll

5 Şubat 2008 tarihinde eklendi
izlediğim en dramatik film.kesinlikle izlenmeli.
Ibrahim K.
Ibrahim K.

5 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
düşük bütçeyle yapılmış muhteşem bi film her yönüyle etkileyici bi başyapıt
filito-janya
filito-janya

30 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Bu filmi izledikten sonra 7-8 kendime gelmedim. Adeta beynimden vurulmuşa döndüm. Savaşın vahşiliği ve Kürtl'erin dramı ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi. Teşekkürler
uguraser-25
uguraser-25

20 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Kopan Kollar ve Bacaklar Parçalanmış hayatlar Ana baba Yok.Savaş Zamanı Tek Başlarına Geçinmeye Çalışan Mayın Tarlalarındaki Masum Çocuklar Bu Film İbret Verici Gerçek Bir Başyapıt... Duygusuz İnsanlara Tavsiye Etmem.
niobe1905
niobe1905

2 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Bence bu filmin bu kadar çok beğenilmesinin nedeni gerçeğin ta kendisi olmasıdır.Söylemek istediğim,filmi izlerken çocuk oyuncuların konuşmalarında ve hareketlerinde en ufak bir rol yapıyorum edasına rastlayamamaktayız.Filmde zaten kendi hayatlarını oynuyor olmaları ortaya bir sinema başyapıtı çıkarmış.Yaşanan çaresizliklerin böyle tokat gibi yüzlere çarptığı sahnelerde elbette ki izleyiciler üzerinde derin iz bırakıyor.Yine de eklemek isterim ki; bazı mantık hataları da yok değil.Mesela Agrinin unutamadığı tecavüz sahnesine baktığımızda askerlerin Saddamın askerleri olduğunu görüyoruz.O dönemde dikdatör rejim altındaki halk,köylerinde baskınlar sonucunda öldürüldü ama bu şekilde bir eziyet görmedi diye düşünüyorum çünkü eğer görmüş olsalardı amerikan askerlerinin meshur hapihanede ıraklı kadınlara yaptığı bu tarzdaki tecavüz işkenceleri gibi medyaya yansıyacağını sanıyorum.Tabi ki yanlısımda olabilir.Onun dışında bi düzeltmede bulunayım yönetmen Bahman Ghobadi filmin adını eski bir Kürt hikayesinden esinlenerek koymuştur.Hikayeye göre, göl kenarında yaşayan bir kaplumbağa sürekli çevresindeki kuşları izler onlara imrenirmiş.Zamanla bu kuşlarla arkadaş olmuş ve onlarla hislerini paylaşmış.
Küçük kaplumbağa gölün diğer tarafına gitmek istiyormuş ama kendi gidecek olsa bir ömür sürermiş bu gezi. "keşke sizin gibi uçabilseydim" demiş kaplumbağa.Kuşlarsa bu dileğini yerine getirmek istemişler. "uçabilirsin" demişler kaplumbağaya. "kaplumbağalar da uçar."
Bir dal almış iki kuş.İki yandan tutacaklar ve kaplumbağayı karşıya geçireceklermiş. "tek yapman gereken dalı sıkıca ısırmak demişler." ısırmış kaplumbağa.Yükselmiş yükselmişler. Uçmuş uçmuşlar.Kaplumbağa korkmuş yükseklerden.Heyecanla bağıracağı an çenesi açılmış.Suya düşmüş kaplumbağa. ait olduğu yere; kendi yavaş, imkansız hayatına.
Son kez,kesinlikle izlemeye değer bir başyapıt olduğunu söyleyerek bitirmek istiyorum..
tbmt
tbmt

30 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Ve yönetmen şöyle diyor filminin sonunda:

"Filmimi diktatör ve faşistlerin politikalarına kurban edilen tüm masum
dünya çocuklarına ithaf etmek istiyorum."

Savaş esnasında yaşanan dramın belki de çok çok küçük bir kısmına tanıklık etmiş olsak da,hep bir ağızdan ve tüm içtenliğimizle "Savaşa Hayır" dememize yetecek kadar içe işleyen bir filmdi...
efekaan1981
efekaan1981

5 Mart 2009 tarihinde eklendi
nasıl ağladım ya nasıl harikaydı
dagsez
dagsez

28 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
Film İran-Irak ortak yapımı..Oyuncuların hiçbiri profosyonel degil ama hiç belli etmiyorlar bunu.Oyuncuların çoğu ufak yaşta çocuklar.Çok sürükleyici bir film.İzlemenizi tavsiye ederim
flybye4
flybye4

2 Nisan 2011 tarihinde eklendi
Ynetmenin izlediim ikinci filmi ve yine ocuk gzyle muhteem bir dram.Kesinlikle izleyin derim..
ehren
ehren

24 Mart 2007 tarihinde eklendi
güzel bir film dediğin böyle olmalıdır.hayal ürününden ibaret değil,yaşamın ta kendisi.ve başrolde çocuklar...
Erginburcu01@mail.com
Erginburcu01@mail.com

19 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Dramatik yaşam öyküsü fakat 1 çocuk oyuncu dışında oyınculuklar kötü duygu bu yüzden geçmedi çok amatör geldiği için duyguyu yakalayamadım benzer acı hayatları çok iyi senaryo ve oyunculukla izleyince filmi beğenemedim havada gibiydi akış.yüksek oranda beğeni beni şaşırttı şahsen