Kara Kitap

ammeh
ammeh

2 Mart 2010 tarihinde eklendi
kimler izlemeli?
- aşk ve savaş karışımı filmleri gözüm kapalı bile izleyebilirim ben diyenler!
- savaşın acılarından çok entrikaları üzerine yoğunlaşmak isteyenler!

kimle izlememeli?
- savaş filmi deyince aklına sadece cephe mücadelesi gelenler.
- benim filmim hep aynı konu üstünde dönsün dursun diyenler.
- arada birilerinin namahrem taraflarını görmek istemeyenler.

10/8
ilsalaron
ilsalaron

22 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Hollywood'ta çektiği meşhur (!) Temel İçgüdü filmden uzun yıllar sonra üstat Verhooven bu sefer kendi ülkesinde bir film çekti. Tabii Temel İçgüdü ile kıyasladığımızda Kara Kitap müthiş başarılı bir yapım. Ben filmin başında filmin ?Gerçek Olaylardan Esinlenmiştir? yazısını gördüğüm için bazı sinema eleştirmenlerin yaptığı gibi olayların gerçek ve hikayenin inandırıcı olup olmadığına dair yorumlarda kesinlikle bulunmayacağım, sonuçta zaman filmdeki bazı sahneler saçma ve inandırıcı gelmese de, bu olaylar yaşanmış. Ancak, filme baktığımızda çok başarılı bir film var, zaman zaman kendi kendime neden bu film Oscar'da en iyi yabancı film ödülü aday gösterilmedi dedim, belki ödül alacak kadar değil ama en azından aday olabilecek kadar başarılı bir film. Filmin en büyük artısı ise film asıl götüren Carice Van Houten müthiş bir oyun çıkartmış, Houten'ın bu rolüyle en azından bir festivalde ödül verilmeli.
senward
senward

16 Nisan 2007 tarihinde eklendi
yeni izleyenlerdenim bende oldukça başarılı klişelikten uzak gerçekten bişey izlediğini farkettiren bir yapım olmuşş
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

24 Haziran 2008 tarihinde eklendi
her ne kadar biçim olarak emanet filmini anımsatsada kara kitap gerek kopleks senaryosu gerekse hiç bir tıkanıklığa maruz kalmadan tabri caiz ise yağ gibi akıp giden olay örgüsü ve zaman zaman artan gerilimi ile izleyiciyi içene çeken başarılı bir film özellikle özel efektler olay örgüsüne iyi yedirilmiş ve sadece ilgi çekmek için yapılmadığı belli filmin başarılı dönemi gayet iyi yansıtan sanat yönetimi başarılı sinematografisi ve çok çok harika kurgusu var özellike bir çok mekan ve bir çok karakter gayet başarılı işlenmiş aslanda hepimiz olaylar rachel-ellis gözünden görüyoruz ve bu oktada başroldeki carce van hounten harika ötesi bir oyunculuk çıkarmış her ne kadar tiyarto oyuncusu olup bu ilk filmi olduğu halde kırkıncı filmini çeker gibi ustalıkla oynamış özellike yönetmenin sınır tanımayan cinsellik anlayşını başarıyla kusursuz güzelliği sayesinde yerine getirmiş ve bunun yanında tüm oyuncularda gerçekten çok başarıylıydı bunda senarist gerard soeteman ın harika karakter işleme yeteneği dahil olunca ortaya başarılı bir film çıkıyor
sayns
sayns

30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Aynı konu üstüne kaç film çekildi acaba ? 10-6
finallyfree89
finallyfree89

4 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
film gayet başarılı ancak pek de tatmin edici değil bana göre paul verhoeven aynı konudan daha başarılı bir film çekebilirdi orta karar bir film olmuş yansıtsal olarak gayet başarılıydı nazilerin zulümlerini,soykırım kavramını gayet iyi reflekte etmiş fakat kendi alanında aynı tarzda çekilen filmlerden pek de bir farkı yok savaş ve casusluk filmleri kategorisine pek de fazla bir şey katmayan ota karar bir film
dr-
dr-

21 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Çok çok iyi bir film..Savaşlar,yapılan haksızlıklar,dönen dolaplar,yaşam mücadelesi veren bir genç kadın..Açık sahneler kısmına gelince bence de gereği yoktu bu filmde ama açık sahneler diye bahsettiğimiz toplam 5 dakika arkadaşlar tereddüte düşmeyin derim..Çünkü film bu birkaç sahnenin dışında gerçekten çok başarılı.Finali oldukça hoşuma gitti asıl..'Hayatta kalması gerekenler kaldı' 10/9
kadirim-90
kadirim-90

26 Nisan 2007 tarihinde eklendi
filme gittim bir savaşın içindeki olayları anlatıyor konusu güzel izlenmeye değer bir film
ahmet-ertan
ahmet-ertan

6 Aralık 2007 tarihinde eklendi
Filmin Başrol oyuncularını tanımasamda gerçekten çok iyi rol kesmişleridiyebilirim.Özellikle Rachel harikaydı.Filmin konusuda aslında iyi ama bazı yerlerde ipin ucu kaçmış gibi geliyor.İzlenebilir bir film.10/7
beyonce87
beyonce87

13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Bir şey merek ediyorum filmin gösterim tarihi 13 Nisan olarak belirtiliyo ama siz 7 Nsanda yorum yapmışsınız nerden ulaştınız bu filme.
kaklamen
kaklamen

13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
böğ geldi artık bu yahudi filmlerinden..valla ben seyrederken çok sıkılıyorum.aslında çok sıkıldığım için seyretmiyorum desem daha doğru olur...
areano
areano

3 Aralık 2009 tarihinde eklendi
güzel film..ancak daha kısa olabilirdi..
altuneli
altuneli

11 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Filmde herşey bir anda değişiyor 5 dakika önce bilinen herşey altüst oluyor bu defalrca olmuş. Eğer bu film gerçekten olmuş bir hikayeyse tek kelimeyle inanılmaz. Bir dakika bile sıkılmadan sonunu bulacaksınız filmin. Nasıl sürekliyici yapmışlar bravo. Bu kadar çok mutlu sonla bitmesini istediğim bir film olmadı.
cihat1976
cihat1976

14 Mart 2007 tarihinde eklendi
2000 yılından beri ortalıkta görünmeyen Hollandalı usta yönetmen Paul Verhoeven Avrupa ortak yapım aksiyonu bol dönem draması ile dönüyor.Filmin fragramanını ilk kez ocak ayında izledim.Film oscar aday adayları arasındaydı.Kadroda Derek de Lint ve oscarlı Başkalarının Hayatı filminde rol alan Sebastian Koch var.Her Verhoeven filmi gibi izlenmesi gereken bir film.
dellandouv
dellandouv

13 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
yahudu katliamını çok abartmayıp başka şeyler anlatabilmeyi başarmış bir film.. ve tabi verhovenin yine kışkırtıcı sahneleriyle süslenmiş.. güzel olmuş..