Öyle bir filmki izledikten sonra tatlı bir tebessüm yerleşiyor yüzünüze,bir yandan da hafif bir burukluk hissediyorsunuz.Daha önce aşk diye bildiğiniz yıpratıcı olan herşeyin anlamı yeniden vücut buluyor içinizde. Aşkın,sadeliğini,hafifliğini ve bizlere kattığı gücü görüyorsunuz bu filmde.Kısacası su gibi duru,eşsiz ve güzel bir film 'Bin Jip'.
Çoğu izleyiciye garip ve saçma gelen sahneleri olmasına rağmen baştan sona ilgiyle izlenen,kimi zaman ağzınızı -hayret etmekten dolayı- bir türlü kapatamadağınız,çok güzel temaları bulunan sıkı bir film.Sessiz ama derinden..
filmde gerçek aşkın aslında çokta laf etmedende yaşanılabileceğinin bakışların, yan yana durmanın bile ne denli yetebileceğinin altı bolca çizilmiş. bunun yanında gerçek nedir gibi yıllardır popüler bi başlık altında uzakdoğu insasının ne kadarda birbirine uzak durdukları görülüyor.benim aklımda kalan esas sahne ise kızın 'seni seviyorum' demesiyle renklenen sahneydi.
bu adamı anlayan varsa ne olur bana bi msj atın adamın her filmini seyrettim (Kim Ki-Duk) hepsinin sonunda derin dehlizlere daldım ama nafile ben mi çok geriyim yoksa bu abim mi çok ileri bi türlü çözemedim çözenlerden yardım istiyorum
Bu filmi açıkçası tv zapping yaparken gözüme kestirdim..Cnbc e veriyordu.inanamadım müthiş bir filmm..Dvd si daha yeni piyasaya düşmüş.Hemen alıp müzik ziyafetine erişmeyi düşünüyorum..Mutlaka izleyin.
Uzakoğu sinemasının kazandığı ivmenin kanıtlarından bri olan Bin Jip,gerek senaryosu gerekse işlenişi açısınan övgüyü hak eden bir yapıt.Filmin en çarpıcı yanı ise çok fazla konuşma geçmeden de bir şeylerin izleyiciye net bir biçimde anlatılabiliyor olması bence.Kaçırmayın derim.
hayatımda izlediğim en güzel aşk filmi...demek ki sözler,herşey demek değilmiş...AŞKın bu denli doğal,yalın ve sürükleyici bir şekilde anlatıldığı nadir filmlerden biridir diye düşünüyorum...duygu sömürüsü falan kesinlikle yok...ve izlemeyen de kalmamalı diye düşünüyorum...
tesadüfen izlediğim bi film ama çok etkileyici.kesinlikle izleyin.sessiz bi film.kafanızı dinleyip huzur dolacağınız bi film.ha sakın yanlış anlamayın öle yavaş ve ya sıkıcı bi temposu yok.
film gerçeten güzel... film tamamen varlığıyla kimseye yük olmayan, bir aidiyetsizlik duygusuyla çevrili bir film. yani dünya sizin olsun diyorlar biz sizin keşfedemediğiniz ayrıntılarda da yaşarız..
harika,muhteşemdi uzun süredir bu kadar etkilendiğim bi film görmedi ve bir cok sahnesi tüylerimi diken diken etti.rahatlıkla söyleyebilirim-kesinlikle görün-....