Titanik
4,6

MojoRising
MojoRising

10 Nisan 2012 tarihinde eklendi
Sanırım filmi 15 yıldan beri izlemeyen bir tek ben kalmıştım :) Film vizyona girdiğinde de izleyip son kişi olmaktan kurtuldum :) Yıllar önce sinemada kaçırdığım, sonrasında da Tv'de uzun süresi ve reklam süreleri ile zaten daha da uzayacak diye Dvd'ye ertelediğim, Dvd'de üstüne düşmediğim filmi yıllar sonra 2012 yılında vizyonda izleme şansını elde ettim. Açıkcası 20'li yaşlarımda ''Aman Titanic işte, sulugözlü bir gençlik filmi en fazla'' diye de çok küçümsemişliğimde vardı filmi. Ama galiba zaman en çok değerli olana yarıyor, değerli olanı koruyormuş. Yıllar sonra 2012 gözlükleriyle filmi izlememe rağmen filmde en ufak bir demodelik görmedim. Evet film eski bir filmdi ama asla eskimemişti. Karşımda ''Rüzgar Gibi Geçti'', Casablanca'' filmleri kalibresinde taptaze bir klasik buldum. Sanırım bu klasik gün geçtikçe değeri artarak yarınlara kalacak. Yıllar geçsede defalarca izlenecek.
Fahri07
Fahri07

13 Eylül 2011 tarihinde eklendi
gerek konusu gerek oyunculugu ve gerekse müzikleri ile her açidan mükemmel bir film.tabii filmi bu kadar mükemmel yapan yönetmen cameronun basarisi birazda oyuncularin iyi seçilmesi ve iyi oynamasi...film aski ve sevgiyi çok iyi anlatiyor.sonu ise çok dramatik bitiyor:(filmin sonunda leonardonun ölmesine üzüldüm ama senaryo geregi.billy zaneye ise kötü rol yakismis.aslinda bu filmi her zaman sinemada izlemek lazim ama buda pek mümkün olmuyor.sonuç olarak mükemmel bir film
Engin Yüksel
Engin Yüksel

29 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
fazla yoruma gerek olmayan muhteşem bir film 9/10
Chev
Chev

14 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Müziğiyle,atmosferiyle,gerilimiyle,romantizmiyle..o bir efsane..Yıllarca unutlmayacak yapımlardan.
Ogulcan B.
Ogulcan B.

13 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Bu film için ne diyebilirim bilmiyorum hayatımın filmlerinden biridir Titanic kesinlike müthiş bir başyapıt,kaç defa izledim bilmiyorum ama böyle bir film sinemada tekrar gösterilir de ben gitmez miyim hiç tabiki de gittim ve sinemada 3D şeklinde izledim yine etkilendim yine çok beğendim.Açıkçası filmin 3D olması filme bence pek bir şey katmamış bide filmin sanırım görüntü kalitesini arttırmak amacıyla film sinema perdesine tamamıyla kaplamıyor o biraz kötü olmuş ama film tabiki de mükemmel.İlk yarı da çok etkilendiğimi söyleyemem ama ikinci yarının öyle bir etkileyiciliği var ki filmin özellikle sonlarına doğru tamamıyla film etkisi altında bırakıyor izleyeni açıkçası filmin sonlarına doğru arkadaşla duygulandık diyebilirim.Baştan sona kaç defa izleseniz bile yine heyecanladıran yine duygulandıran ve yine soluk soluğa izleyebileceğiniz bir film Titanic.Kesinlikle herkese tavsiye ederim gidin sinemada izleyin derim bu fırsat bir daha elinize geçmez kesinlikle sinemada izlenmeli.
Şamil Ö.
Şamil Ö.

28 Nisan 2018 tarihinde eklendi
Trajik batışının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen bile hep duymuşuzdur Titanik'in ismini ve halen de duymaktayızdır. Döneminin en ihtişamlı sanat eseri olan Titanik, insanlar için o kadar derin bir anlam ifade etmiştir ki; binlerce ton ağırlığındaki bir demir yığını olmasını bile göz ardı etmiştir insanlar, ''batamaz'' demiştir. Daha ilk seferinde uğradığı feci kazadan dolayı batarak Atlantik'in soğuk ve karanlık sularına gömülmesinden onlarca yıl sonra, ''ıssız mezarının'' keşfedilmesiyle tekrar canlanmıştır, kendisinden yüzlerce yaş küçük ve kendisini hiç görmemiş insanların zihinlerinde. Titanik'in senarist ve yönetmen koltuğunda oturan James Cameron da işte bu insanlardan sadece bir tanesidir. Dünya deniz tarihinin en feci kazalarından bir tanesi olan Titanik'in sonu da kendi ihtişamına yakışır bir şekilde olmuştur.Tıpkı binlerce emeğin biraraya gelip Titanik gibi bir sanat eserini inşa ederek su üzerine indirmesi gibi; James Cameron da binlerce emek sonucunda bu ihtişamlı başlangıcı ve sonu anlatan Titank'i beyazperdeye yansıtmıştır. 200 milyon dolarlık bütçesiyle döneminin en pahalı filmi ve 2 milyar dolarlık hasılası ile bu alanda bir ilk olan Titanik de tıpkı; inşa maliyeti en pahalı olan ve boyutlarıyla bir ilk olan adaşı Titanik gibi ''ilklerin ve enlerin'' temsilcisidir. En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri başta olmak üzere tam 11 dalda Oscar alan Titanik de en az gemi olan adaşı kadar ihtişamlıdır. Aynı zamanda ''o gün Titanik'te neler yaşandı?'' sorusuna cevap arayan sinemaseverler için en ufak teknik detayların dahi işlendiği ve ekstra olarak hoşunuza gidecek, DiCaprio ve Kate Winslet'in başrolünde olduğu kurgusal bir aşk hikayesini barındıran sevimli bir belgesel niteliğindedir. Kısacası James Cameron'un eseri tıpkı adaşı Titanik gibi ihtişamlı, değerli ve yıllar geçse dahi hafızalarda yer edecek türdedir ve son olarak; 100 yıl önce batan Titanik'in yolcuları gibi kendisini ayrıcalıklı hissetmek isteyen sinemaseverleri, adına yakışacak şekilde Titanik gibi bir film izlemeye davet etmektedir.
semahos
semahos

23 Eylül 2008 tarihinde eklendi
hani bazen kelimeler tükenir,birşey yazamaz,konuşamazsın ya tıtanıcin kalbimdeki yeri aynen öyle..iyi bir film sever için %90 bu film bir numaradır.kimse bu filmi hiçbir şekilde dışlayamaz..gerek kadrosu,yönetmeni v.s herşeyi ile oscara boğulan bu yapımı hiçbir filme değişemem..yıllarca bir numaram olacaksın..batsanda batmasanda..
Ismail S
Ismail S

26 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
bence 90lar ın verdiği film örneklerinin bazıları yerinde...Titanik iyi bir film, kabul...ama bazı filmler var ki, en az Titanik kadar iyi..belki de daha iyi...Godfather, Er Ryanı kurtarmak örnek bile verilebilir...film yorumuma gelecek olursak, film aşk üzerine kurulu...kurgu yerinde...fakir genç-zengin kız aşkı ve kötü adam...bu çok iyi bir şekilde anlatılmış...oyunculuklara da lafım olamaz...ama sırf aşk üzerine kurulu,dram üzerine kurulu...Geminin batışı değil, iki gencin aşkı öne çıkarılmış bence...Jack ve Rose konuşuluyor genelde...Senaristler biraz daha özen gösterse daha iyi olurdu gibime geliyor...neyse, (8 / 10) veriyorum...ve birşey daha...yanlış anlaşılmasın demek istediğim...film hakkındaki yorumum hakkında sert tepkiler gelebilir...yerden yere vurulmak da istemem...forumlarda bazı üyelerin sinemasever olarak değil de, taraftar-holigan gibi davrandıklarını gördüm...eleştirenlere demediklerini bırakmayanları gördüm...herkesin yorumuna saygı duyarım...bu yazdıklarım da benim görüşümdür...
throughout
throughout

30 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Güzel bir film.. özellikle final etkileyici.. ama abartıldığı kadar muhteşem bir film değil bence.. 8/10
Mert H
Mert H

25 Nisan 2023 tarihinde eklendi
Onlarca versiyonu yapılan, dönemin kesinlikle en iyisi ve unutamadığımız nadir filmlerden birisi. İzlemeyenler izlemeli.
theyurdal
theyurdal

2 Mayıs 2025 tarihinde eklendi
Çocukluğumuzun efsane filmlerinden biri.
Berke Güneş
Berke Güneş

15 Kasım 2021 tarihinde eklendi
tanik'i özetlemeye hiçbir cümle yetmez, ama en güzel şekilde anlatan da bu cümle olsa gerek. Jack'in ilk görüşte aşık olduğu Rose(gül, gül pembesi, güzel kız anlamlarına gelir.), masallardaki, şiirlerdeki yârlar gibiydi. Aşk bu ya; tesadüfler köprüsü de inşa edilir ve o masalsı hikaye oluşur. Neden oluşur ki böyle hikayeler, gerçek aşklar bu kadar azken bu gibi aşklar neden böyle sonlanırki?! • Anılarda yaşanan bir aşk artık. Bizi bu derece etkileyebiliyorsa Rose ve Jack'in hissettiklerini hayal bile edemeyiz. Öyle bir aşk ki, yaşadıkları dönemdeki sınıf farklılıkları bile önemsiz onlar için. "Aşkın gözü kördür" derler ya, gerçekten de öyle. • Benim için Titanik'i bir kez daha izlemek; bir kez daha ağlamak, keyif almak, üzülmek, mutlu olmak, özlemek demektir. Olumlu Yönleri & Artıları: • Aşk filmleri arasında birbirine en çok yakışan çifttir Winslet(Rose) ve DiCaprio(Jack). Cameron üstadın da üstün yeteneğiyle harika bir oyunculuk sergilemişler. Yaptığı her filmle sinemanın boyutunu değiştiren Cameron'a sonsuz teşekkür borçluyuz bu filmi bize armağan ettiği için. Müzikleri etkileyiciliği inanılmaz derecede artırıyor, hâlâ en sevdiklerim arasındadır. Olumsuz Yönleri & Eksileri: • Belgesel havası verilmesi filmin etkisini biraz düşürüyor ve sık sık kesilmesi de hikayeyle bağımızı azaltmış. En Beğendiğim Replik: • "Jack: Sen sıcak yatağında yaşlı bir kadın olarak öleceksin Rose. Şimdi değil, bu gece değil, burda değil! Bana söz ver!" En Beğendiğim Sahne: • En son sahnede Rose'un merdivenlerden çıkıp Jack'le buluşurken herkesin alkış tuttuğu bölüm (bu sahnede ağlamamak mümkün değil)" Not: • "Zengin kız-fakir oğlan aşkı ve sonra ikisi ölür; kült film olur."diyenlere: Burda önemli olan tabaka farkının aşk tarafından bir anlam ifade etmediğini ve çiftin birbirleri için canlarını feda etmeye hazır olduklarını görebilmektir. Gerçek bir hikayedir bu ve böyle aşklar artık yok, onun için de kült olmayı fazlasıyla haketmiştir
turan
turan

6 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
Başyapıtlardan biri:) Aşk filmi deyince akla ilk gelen film belkide.
kalyon1984
kalyon1984

29 Aralık 2009 tarihinde eklendi
bir filmin üzerinden tam 13 sene geçmesine rağmen hala o filmle ilgili yorum yapılıyosa zaten söylenecek birşey yok lütfen mümkünse bu film hakkında yorum bile yapmayalım.hele o son sahnede ağlamayan insan varsa insani duygularında eksiklik var demektir zaten...
newyorkaiss
newyorkaiss

6 Mart 2006 tarihinde eklendi
Bu filmin yayınlandığı dönemde yaşayanlara 11 Oscarı almasıyla Dünya Sinema tairhinin bir parçası olma imkanını yaratmıştır. Kaçırılmaması gereken bir emek ürünüdür...