sheeter
30 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Film Jean-Cristophe Grange'in romanından sinemaya uyarlanmış,kitabı okudum gerçekten harika bir roman ancak filmden aynı performansı beklmiyorum.Hatırlarsanız Grange'in Kızıl Nehirler isimli kitabı da Nehirler Kırmızı Akacak şeklinde beyaz perdeye uyarlanmış ancak pek de başarılı olamamıştı.Filmi izlemeden bişey diyemeyeceğim ama bence kitabını okuyun,en azından daha ayrıntılı olacağı kesin...
böyle bir katabı böyle batırmak büyük haksızlık kısa olsun masraf az olsun diye kitaptaki her 3 karakterden 2 sini atmışlar kitabı okuyanlar izlemyinhayal kırıklığına uğrarasınız.
kitabı okuyan herkesin yorumuna katılıyorum çünkü böylesine akıcı bir kitabı okuduktan sonra bir insanın filminden tatmin olması imkansız. bence de artık grange kitaplarını filme uyarlamaktan vazgeçsinler çünkü şimdiye kadarkiler hep hayal kırıklığıydı. aşırı durağan bi film. 6/10
bazı arkadaslarında dedigi gibii bu filmi beğenenlerin kitabı okumadıgı anlasılıyo, ama benim ayrı bir yaklasısım olacak nie Grange ın kitablarını beyaz perdeye aktarmakta bu kadar basarısız oluyorlar... Adamın kitaplarını okumaya basladıgın zaman elinden bırakamıyorsun, ama filmlerini o kadar sıkılarak izliyorum ki anlatamam. Acaba Grange bunları vizyona vermelerine nasıl izin veriyor, onun içine siniyormu merak ettim...
Temposu bu kadar dusuk bir film daha gormedim. Guzelim kitabi mahvetmekle kalmamis, birlestirilmemis gibi duran boluk porcuk sahneler ve islenememis berbat bir baskarakterle insani uyutuyor. 1/10
Kitabını okumadım ama kesinlikle okuycam çünkü kitabının bu kadar saçma bu kadar kötü ve bu kadar kapalı(konu açısından) olduğunu düşünmüyorum. Bir film için kötü deyip atmayı hiç sevmem hep filmlere iyimser yaklaşırım ama bu film kötü bir film.
filmi beğendim ama sonu nie öle bitti yhaa herhalde 2 sini falan yapcaklar ama güseldii hele o ufaklığa bayıldım ne kadarda tatlıydı :) izlenmeye değer bi film benceee....!
Kızıl Nehirler ve Kurtlar İmparatorluğunda yazarın çok daha iyi olan romanlarından çok daha berbat filmler çıkmıştı. Buna da şükür diyorum o yüzden. Ben sıkılmadan seyrettim. Sonu daha iyi olabilir di tabi. Ama filmde herşey açık bence. Bazı arkadaşların dediği gibi anlkaşılmayan fazla bi yer yok.
Ben çoğu görüşlerini aksine bu filmi bayağı beğendim. Sağlam bir hikaye var karşımızda, sürükleyici, en önemlisi gizemli bulmaca gibi, dakikalar ilerdikçe insan daha fazla filmin içine giriyor. Monicca Bellucci şu ana kadar hep seksapelliyle ön plana çıkıyordu oyunculuk ikinci plandaydı bu sefer ise çok başarılı bir oyunculuk var (bu da aslında yönetmenin başarısı Monica gerçek bir oyuncu olarak kullanmış) bir sahnede (rituel) sadece Monica çıplak o kadar. Uzak doğulu küçük yıldız kendi çapında başarılı, film icabı bir uydurma tarikat olsa da Tseven hakkında ilginç bilgiler de bulunuyor. Filmdeki tek kusur bence dublaj olarak filmin sinemalarda sunulmasıydı, orijinal dilde olsaydı daha iyi olurdu.
Filmin ismine kanıp gittim hani macera falan olur diye klasik bir fransız filmine renkli birşeyler giydirmeye kalkmışlar sonucunda da bu film olmuş.Kısaca filme ruh yok ve konu saçma şiddetle izlememenizi tavsiye ediyorum.