belki kitabını filmini izlemeden evvel okumuş olmasam birazcık daha fazla beğenebilirdim. Ama bana biraz monoton geldi, resmen olaylara balıklama dalınmış filmde. Şayet filmikitabına çok daha sadık kalarak çekmiş olasalardı, süper olabilirdi. Ayrıca bence önemli, akıcı ve ilgi çekici olan pek çok ayrıntı atlanılmış. kitabını önceden okumuşsanız, pek de ilginç bulacağınızı sanmıyorum. Gene de son dönemlerdeki fimlere göre iyi.
kitaptan uyarlanan filmlerde her zaman hayal kırıklığına uğruyorum. yine böyle oldu malesef. konunun sürükleyici olmasına rağman tempo çok düşük olduğu için sıkıldım.
grange ın kitaplarında kurgu ve hikayeler sayesinde bir solukta okunuyor. ama iş sinemaya gelince hiçte öyle olmuyor. insan filmi seyrederken kendini kaptıramıyor bence(bkz. kurtlar imparatorluğu, kızıl nehirler) umarım taş meclisinden sonra ellerini siyah kana atmazlar.
Kitabın sonu tam bir hayal kırıklığıydı. Bu filmi de kurtlar imp. gibi değiştirirlerse kesin berbat bişey olur demiştim zaten. Yazarın bütün kitaplarını okudum. Bunları çekeceklerine Siyah Kan'ın filmini çeksinler
grange’in kitaplarndan sinemaya aktarlan diğer yapımlar ne yazk ki çok da başarılı diildi; fakat bu dierlerne göre biraz daha ii olmuş bence. ben izlemenizi tavsie ederm çünkü bu filmler ve grange’in kitapları daha birkaç sene daha sıkça tartışılacak gibi görünüo...
J. C. G. en beğendiğim kitaplarındandır Taş Meclisi fakat yine de en etkileyicisi bence leyleklerin uçuşudur. kızıl nehirler ve kurtlar imparotorluğunda bende hayal kırıklığına uğradım.umarım bu öyle olmaz ama bunu derken bile inanmıyorum:) çünkü kitabı kendi hayaldünyamızda kendi stüdyomuzda kendi oyuncularımızla çekip kendi ışığımızı ve görüntülemzi kullanıyoruz. hiç bir çevrim bizimkisi kadar mükemmel olamaz. ama yine de izlemek ve yorum yapmak hoş olacaktır.oyuncular da bayağı kült bende fırsat bulunca hemen gidicem...
Kitabı yine Jean-Christophe Grangé’a ait Kızıl Nehirler ve Leyleklerin Uçuşu kadar etkileyici değildi daha çok fantastik tarzda bir kitaptı.Filmini ise bir Grangé takipcisi olarak sabırsızlıkla bekliyorum.İnşallah Kızıl Nehirler ve Kurtlar İmparatorluğu’nda yaşadığım hayal kırıklığını yaşamam.
kitap yazarn iyi romanlarndan biri.her ne kadar fazla fantastik olsa da mistik öğeler etkileyici.. türk-moğol teması iyi işlenirse,kitaba bağlı kalınırsa(ki bilindiği üzre uyarlama filmlern en büyük sorunu bu), bellucinin yanına en az onun kadar usta bir kadro konursa sanırm ii bir film olacağa benziyor.ne diyim.bekliyip görücez. not:kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğu aynı yazarn romanlarndan uyarlama.akıbetleri umarm onlr gibi olmaz filmn..