Şeytana Karşı
4,2

kuzularynsessizli-i
kuzularynsessizli-i

15 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
İsveç sinemasının yüzakı bir film keyifle ve ilgiyle izledim. Başroldeki oyuncu çok çok başarılı bir performans sergilemiş...
tamerercig
tamerercig

13 Mart 2005 tarihinde eklendi
Son bir aydır öyle filmler seyrediyorum ki ancak bu kadar olur.Hiç adını sanını duymadığım filmlere yöneldim.Vcd seçerken şöyle bir kabına bakıyorum.Tamam bunu alayım diyorum.Hemde çok kral filmlere karşı böyle adını sanını duymadığım filmleri tercih ediyorum."Ondskan" da bu filmlerden birtanesi.Antalya'da ilk iş bir vcd ci edindim hemen.Adam deli meli ama idare ediyoruz.Bu filmi de onun zoruyla aldım.İlla bunuda alacaksın.Yok diyemiyorsun adama , öyle ısrar ediyor.. Neyse kabında 2004 En İyi Yabancı Film Oscar Adayı yazısını gördümde biraz yumuşadım.Akşamda eve gelince kemalking'le geleneksel akşam seanslarımızdan birisi başladı.Başka günlerde ki gibi ne seyredelim ne seyredelim diye bir saat kavga etmeden ,yazı-tura lar atmadan hemen iki dakikada bu filmde mütabık kaldık.Film bittiğinde yüzümüzde bir tebessüm ve dudaklarımızdan dökülen NE FİLMDİ BEE" sözü adeta bütün filmi bize özetliyordu.İnanın bana yanımda Cedi olsaydı ve onunla bu filmi seyretmiş olsaydık ilginçtir ki aynı düşünceyi onunla da paylaşırdık..O kadar güzel ve insanı derinden vuran bir film. Neyse bu kadar laf kalabalığından sonra sizlere filmi özetleyeyim biraz.1950'li yıllarda İsveç'te yaşayan Erik okulun en asi gencidir.O kadar acımasızdır ki kavga sırasında bir çocuğu öldüresiye döver.Okulundan atılmakla karşı karşıya kalan Erik annesinin zoruyla yatılı bir okula gönderilir.Bu Erik için çok doğru bir karardır.Dışarıda kimsenin yan gözle bile bakamadığı bu vahşi genç evinde üvey babasının işkencelerine boyun eğmektedir. Annesine olan sevgisinden üveybabasına yıllarca katlanmıştır. Yatılı okul Erik'in hayatında yeni bir başlangıç yapması için müthiş bir fırsattır.Annesi bütün eşyalarını satarak Erik'in öğrenimine devam etmesini sağlamaya çalışır.Erik önünde ki bu son fırsatı en iyi şekilde kullanmaya karar verir. İçinde ki şeytanı dışarıda bırakır ve okula başlar.Yalnız Erik çok geçmeden okulun dışarıda ki hayattan bile acımasız olduğunu görür.Burada öğrenciler arasında kast sisteminin geçerli olduğu ve bu sistemin altındakiler için hayatın cehennemden farksız olduğu,öğretmenlerin bile öğrencilerin baskısı altında ezildiği kapalı bir hapishanenin içinde olduğunu farkeder.Erik için bu okulda hayatta kalmak dış dünyadan bile hayatta kalmaktan çok daha zor olacaktır.Bütün bu savaşın ortasında Erik kendisini bulabilecek midir?

İnanılmaz harika bir film.Eğer beni az çok tanıdıysanız ve benim söyleyeceğim filmlere güveniyorsanız size şunu söyleyeyim. Bu filmi mutlaka ama mutlaka seyredin.Ben bu filme kefil oluyorum.Evet bu kadar büyük konuştum.Büyük beklentiler insanı hayal kırıklığına uğratır derler ya.. Siz yine benim bu sözlerim karşısında büyük bir beklentiyle oturun filmin karşısına.İnanın bana hiçbir şekilde hayal kırıklığı yaşamayacaksınız.Andreas Wılson yani filmde ki adıyla nam-ı değer "Erik" 'in mükemmel ötesi oyunculuğunu görmek için bile bu filmi seyredebilirsiniz.Bugün kendinize bir iyilik yapın.Piyasada orjinal olarak bulunan "Ondskan-Evıl Şeytana Karşı " filminin vcd sini kiralayın ya da satın alın.Akşamda şöyle koltuğunuza bir kurulun ve içiniz içinizi yiye yiye bu filmi seyredin.Film bittiğinde diyeceğiniz ilk şey "ne filmdi be!!" olmaz ise bir daha Tamer'in önerdiği hiçbir filme bakmayın. Bu arada yönetmen Mikael Hafström ismini de bir yerlere mutlaka not edin..

Filmi seyredenlerin anlayabileceği bir replikle sözlerimi tamamlamak istiyorum.

Erik: Çünkü senin gibiler yok edilmeli...Bu son anne...Bir daha olmayacak!
evrenkuclu
evrenkuclu

18 Eylül 2007 tarihinde eklendi
Daha ne denebilir ki; doyurucu, kırıcı, süper.
HAMLET1980
HAMLET1980

16 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
kaede arkadaşıma tam destek veriyorum bu film bencede 4/4 lük isveç sinemasının en önemli filmlerinden.10/10
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

2 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
çok klas ve üstün bir avrupa filmi olmuş,ilk sinemada seyrettiğimde uzun süre etkisnden kurtulamadım.yönetmene ayrıca Hollywood biletini veren filmi bu...
Ahmet Kamberoglu
Ahmet Kamberoglu

18 Nisan 2007 tarihinde eklendi
çok gerçekci ve filmde geçen diyaloglar, kavga sahneleri ve konusu gerçekten çok sürükleyici bir filmdi kesinlikle izlenmesini şiddetle tavsiye ederim
quixotic-1
quixotic-1

14 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film herşeyiyle harika ve izlediğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.
mettt
mettt

1 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
sadece filmin sonunda bisiklet üzerinde umut dolu gülümsemesini görmeniz bile filmi beğenmeniz için yeterli olacak 10/9
lonly79
lonly79

1 Ocak 2005 tarihinde eklendi
tek kelimeyle FİLM ,,insanın ummadığı güzellikte ve senaryo ya sahip müthiş bir film bu filmden sonra yönetmen hollywooda transver olmuş bence erik rolündeki kişi de transver olmalı çünkü mükemmele yakın bir performansı var insan bu filmi izledikten sonra her türlü zorluğu yenebileceğini ve haksızlıklara boyun eğmeyeceği konusunda bir duyguya kapılıyor izlenilmemesi çok büyük kayıp olur çünkü bu tarz senaryo ve filmler zor geliyor 10/10 ( 10 puanı kolay kolay vermem :))
yakutork
yakutork

7 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Kesinlikle tartışılmaz bence mükemmel bir film zamanında oscarı alamamasına şaşırıyorum ve sinema dünyasında o kadar çok gereksiz,beceriksiz oyuncu dolaşırken Andreas Wilsonın(Erik Ponti)bu filmden sonra holywooda transfer olamayıp kendini ortaya çıkarmaması çok kötü :( 10/11
r3mzi
r3mzi

10 Ekim 2006 tarihinde eklendi
çok başarılı bir film.başrol oyuncusu filmi alıp götürüyo zaten.helal olsun çocuğa.izlemenizi tavsiye ederim harika bir yapım...
bisikletlikyz
bisikletlikyz

2 Şubat 2005 tarihinde eklendi
Filmi Digiturk’de seyrettim ama rastlantı sonucu.Kanallarda gezerken baktım çocuk TATLI! :) İzliim dedim.Ne yalan söliim.Hem filme hayran kaldım hem de çocuğa.Ama filme hayran kalmamdaki neden çocuğun yakışıklılığı deil.Senaryo ve oyunculuklar.Özellikle Andreas Wilson’un oyunculuğu :) Tavsiye ediyorum çooook güzel!
ozkanergin
ozkanergin

31 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
Muhteşem bir film..! Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Mutlaka izleyin..!
sarcasm35
sarcasm35

8 Ekim 2008 tarihinde eklendi
Hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biriydi filme ilk kez tvde kanalları gezerken rastladım ve izlemeye başladıkça beni içine çekti resmen sonra hemen filmi buldum ve tekrar izledim şu anda arşivlik filmlerim arasında size tavsiyem gerçekten film izlemek istiyorsanız ondskan bunu için mükemmel bir seçim olacaktır..
sinema
1 ziyaretçi
16 Eylül 2009 tarihinde eklendi
FiLme bağLanmak uzun süRebiLiyoR fiLmi iLk açtığımda anLamadım ama sonRadan çözdüm devamını meRak ettiRen bir fiLm meRakLa izLedim sessiz ve kaRanLıkta izLemek fiLme bağLanmak için daha iyi oLabiLiR =] NasıL hatasız kuL oLmazsa eksiksizde fiLm yoktuR bence 9/10