bence harika otesi bir filmdi superdi su ana kadar tam 13 kez izledim ve herseferindede ayni yerler deilde farkli yerlere guldum izledikce daha farkli espriler buluyorum.
G.O.R.A. Cem Yılmaz'ın Gerçek Olmayan Reaksiyon Alamaz sözü bu filme ciddi bakanlara bir cevaptır. Bir komedi filmidir. Komiktir ve iyi kotarılmıştır. Gülmedim diyen yalan söyler ya da hayatın güzelliği olan gülmekten yoksun biridir. Özellikle filmi Cem Yılmaz ve Ömer Faruk Sorak'ın yorumlarıyla izlerseniz. Filme bir kere daha hayran kalacaksınız. Tabiiki yorumlar DVD formatında.
KURGUSU CAHİT SITKI VE MUSTAFA PRİŞUVA'YA AİT OLAN SENARYOSUNU ÜNLÜ KOMEDİYEN CEM YILMAZ'IN YAZDIĞI VE YÖNETMENLİĞİNİ DE İLK VİZONTELE İLE YILMAZ ERDOĞANLA BİRLİKTE YÖNETMEN KOLTUĞUNA OTURMUŞ OLAN ÖMER FARUK SORAK VAR.FİLMİN BAŞROLÜNDE DE CEM YILMAZ-OZAN GÜVEN-ÖZKAN UĞUR-RASİM ÖZTEKİN-ÖZGE ÖBEK VE ŞAFAK SEZER GİBİ ÜNLÜLERİ İZLİYORUZ.STAR WARS-STAR TREK-MATRİX-KARETE KİD VE SEKSENLERDE YEŞİL ÇAM'DA BAŞLAYAN EROTİK FİLMLERİ ADETA TİYE ALAN G.O.R.A SİZİ GÜLMEKTEN KIRIP GEÇİRECEK.HELE HELE ÖZEL EFEKTLERİ A.B.D SİNEMASINA TAŞ ÇIKARTACAK TÜRDEN.DEMEK Kİ BİZDE BAŞARILI EFEKTLERLE SÜSLÜ FİLMLER YAPABİLİYORMUŞUZ.GERÇİ ÜLKEMİZ SİNEMACILARI BUNU BİRAZ GEÇ ANLADI.KISACASI G.O.R.A MANTIK NAĞMINA TEK BİR I SAHNE BİLE BARINDIRMAYAN AMA KEYİFLİ VE DOPDOLU YÜZYİRMİ YEDİ DAKİKA GEÇİRİCEĞİNİZ NADİR YAPIMLARDAN BİRİ.YEŞİL ÇAM'A BAŞARILI BİR ŞEKİLDE İMZASINI ATMIŞ OLAN BU FİLM BİLİM-KURGU MACERA AKSİYON AŞK VE TABİKİ KOMADİNİN TEK YAPIMLARINDAN BİRİ.BEN FİLME*****(ÇOK İYİ)NOTUNU VERİYORUM.
filmin adam gibi yalnızca birkaç sahnesi vardı.onun haricinde film bomboş,gereksiz ve kötü bir filmdi.yalnızca argo ve terbiyesiz ögelerden oluşmuş bir filmdi.izleseniz de izlemeseniz de bir şey değişmez.yoo.değişir değişir.ona harcadığınız zaman boşa gider.siz iyisi mi izlemeyin onu...
cem yılmaz türkiye için gerçekten çok gerekli bir komedyen hatta oyuncu bence bazı sahneler tamamen hayatın içinden kopuk gelme:)ve her zamanki gibi cem yılmaz...harikaydı tek kelime ile.devamı olsa keşke çok süper olurdu.ama şuda var bazı filmlerin devamı pek tat vermiyor ilki gibi başarılı olunamıyor ne yazıkki.
Filme fazla bir beklentiyle gitmemiştim.Ama beklediğimden fazlası oldu.Çok güldüm.Filmden çıktığımda hala gülüyordum.Bence Türk yapımları içinde en iyisi.Adam tipiyle güldürüyor.Filmin çoğunu Cem Yılmaz götürüyor ama Ozan Güven de oldukça başarılıydı.
ne yani gora ya gittim ve hiç gülmedim diyenler mi var! arkadaşlar yapmayın gora gerçekten komik bir film di.puanı da 7 8 falan.beklediğimiz kadar iyi olmayabilir ama kesinlikle kötü değildi.küfür konusuna gelince bütün komedi filmlerinde en az bu kadar küfür vardır.keşeke olmasa da yine de gülsük ama napalım bu böyle filmler bize yönelik yapılıyor demekki iz de küfürü seviyoruz!(G.O.R.A Türk sinema tarihinin en çok izlenen filmi)
Her zaman açıp izlenebilecek, her izlendiğinde bir kere daha gülünebilecek bir film. Türk komedisine katkılarından dolayı Cem Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Evet katkılarından.
bu filme kötü demeyi bırak iyi demeyen herkesle sabaha kadar tartışırım ve daha iyisini seyrettirmesini dilerim.sonuçta filme 200 milyon dolar bütçeli bir amerikan filmi gibi bakmamak gerekir.hayatımda en çok güldüğüm bu filmin nicelerini cem yılmazdan bekliyorum.ilk cd yi bi ara her gece yatmadan önce izliyodum.belki de otuzu bulmuştur.özellikle kanaat notu esprisi hem mükemmel hem de türk eğitim sistemini ve bu sistemde öğrencileri nasıl doyurduklarını gösteren önemli bir nokta.bunun gibi daha nicelerini sayabilirim.cem yılmaz eline sağlık...
bu nasıl bir filmdir ya gilmekten kırıldım ama yorumlarda bu kadar kötü söylenmeside beni üzdü aslında filmde o kadar ince espiriler vardıki bunları görmemiş olsa gerekler yoksa bu kadar kötü yorumlar gelmezdi bu filme bu filme kötü yazanlar lütfen bir daha filmi izleyin
Bir yapimci cektigi komedi filminin baska bir ulkede de iyi bir izleyici kitlesine ulasabilmesini ve yabanci seyircilere de hitap edebilmesini istiyorsa, oncelikle dikkat edecegi husus dublajdir. Eger siz film icerisinde gecen diyaloglari birebir olarak yabanci bir dile cevirecek olursaniz, hic kuskusuz ki filme yabanci olan kultur icin bu film izlenmesi eglenceli degil iskenceli bir film olacaktir. Cunku orjinal dilde gecen diyaloglara ve espirilere yabanci olduklari icin, o filme sadece bon bon bakacaklardir. Bununla birlikte eger filme cevrilecek dile hakim birileri tarafindan mevzubahis yabanci dilde anlasilabilecek, orjinal metne sadik kalmayan ve orjinal dildeki espiriyi yabanci dilde en iyi sekilde ifade edebilecek cevriler yapildiginda eminim ki buralarda rekorlar kiran filmler diger ulkelerde de rekorlar kiracaktir. Ne yazik ki G.O.R.A. bu firsati elinin tersiyle tepmistir. Iki yillik bu bekleme surecinde bu film cok rahatlikla dunyadaki her dile o kulture uygun espirileri icerecek sekilde cevrilebilirdi!!! Ben filmi Almanyada gosterime girdigi ilk haftada izledim ve gercekten cok uzuldum. Filmi izlemek icin bizzat bulundugum sehirden kalkip Hannovere gittim. Cunku film heryerde gosterilmiyordu.Bu arada sunu ekleyeyim Filmin fragmanini Alman arkadaslara izletmistim ve begendikleri icin birlikte gitmeye karar vermistik ancak film bulundugumuz sehirde gosterilmeyince onlarda gitmekten vazgectiler dogal olarak. Hannover Turklerle dolu bir sehir diyebiliriz ancak oraya vardigimda hayretler icerisinde kaldim cunku Cinemax da gosterilen bu filmin , ne Cinemaxin icinde ne de Cinemaxin disinda herhangi bir afisi yoktu. Yani filme gidecek olan sallamasina gidecekti. Film icin yer bulamam diye birkacgun oncesinden ve ekstra ucret odeyerek Locadan yer almistim. Iceri girince ne goreyim icerdeki insan sayisi 15-20. Evet resmen kahroldum. Boyle bir filmi sadece ve sadece o seansta ve ilk gosterim haftasinda 20 kisi izliyordu ancak. Peki soruyorum size bu film bir Scary movieden iyi degil mi? Sunu soyleyeyim film boyunca guldum, su kufur elestirilerine de katilmiyorum cunku hayatin icinde kufur var ve sunu soyleyeyim siradan bir amerikan filmini orjinal olarak izlediginizde (alt yazilari okumadan) emin olun ki G.O.R.A. dakinden daha cok kufur vardir. Filmi sevmeme ragmen keske gelmeseydim dedim aslinda. Cunku filmi yapanlar almanyadaki Turkleri sadece hedef kitlesi olarak goruyorlardi ve filmi de oyle pazarlamislardi ne yazikki. Film Turkce olarak ve almanca alt yazili gosterildi ancak alt yazilari okumak imkansizdi cunku bizim akillilar bayaz zemin uzerine beyaz altyai yazinca uzayli Almanlarin bunu rahatlikla okuyabileceklerini dusunmuslerdi. Neye yazacak daha cok sey var ama beni isler bekliyor. Son olarak sunu soyleyeyim kafamizdaki Turk filmi Turkler icindir matigini degistirmedikce Turk sinemasi yesilcamda kalmaya mahkumdur!!!
yaw herşey tamam da filmin fragmanı quick time olsaydı iyi olurdu o zaman ben sorun yaşamazdım ama cem yılmaz yani laf yok bu adam komik ne yaparsın cem özerden laf yemiş ne çıkar ben de laf yedim yani... ben de şimdi cem yılmaz mı olcam kardeşim... yeeeyt yerim lan cem yılmazınızı :)