safari19051980
18 Kasım 2004 tarihinde eklendi
BKM Filmcilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'de 240 kopyayla 450 salonda gösterilen ''G.O.R.A.''yı, bir haftada 1 milyon 732 bin 274 kişi izledi.
walla ben filmden cok fazla bişey beklemiodum aslında beklediğim kadarını da aldım...filmden çıktığımda şunu dediğimi hatırlıyorum "cem yılmaz mümkünse hep standup yapsın"..burdan soruyorum filmi izlerken karnına ağrı giren varmı,,zannetmiorum...gösterilerinden sarhoş gibi çıkıoruz gülmekten..neyse burdan şu sonuç çıkıyor "film yapmak zor zaneat"...arkasında cem yılmaz olsa bile...filmde çok zekice espriler vardı ama çoğunlukla tembellik etmiş die düşünüyorum...neyse umarım parasını kurtarır da cem yılmazdan üzerinde daha çok çalışılmış başka filmler de gelir....
Evet alkışlanan meşhur sahne dedim. Çünkü arkadaşım başka bir gün başka bir sinemada izlemiş bana ALKIŞ alan sahnenin o sahne olduğunu söyledi. Nasıl olduğunu söylemiyorum, izleyin ve görün
Ben bir Cem Yılmaz hayranı olarak büyük beklentiyle gittiğim filmde, biraz hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.Filmi genel olarak bir tebessümle izledim, bazı sahnelerde güldüm , ama hiçbir sahnede kahkahalara boğulmadım. Komedi tarafı böyleyken, bilim kurgu yanı da bana göre olmamış... Setler ve sahneler çok amatör ve uzay havası verilememiş.Birçok sahnede sanki kamera arkası görüntüleri izliyorum gibi geldi. Birde Cem Yılmaz bu filmde eşcinsel temasını neden bu kadar vurgulamış, ona anlam veremedim...Yıllar önce izlediğim Sadri Alışık'ın "Turist Ömer Uzay'da" da daha çok eğlenmiştim. Kesinlikle "Vizontele" kadar kaliteli bir yapım olmamış. Ama yinede birçok alanda sinemamız için ilk olduğundan, bu kadar acımasız olmamak gerek belki de..
izlediğiniz salonun önemi var bence...ben beyoğlu emek'te izledim ilkkez...balkonda yer buldum...bilen bilir..emek tarihi ve büyük bi salon..perdesi ve sessistemielden geçti ama klima ve konfor falan hak getire yani..neyse..ben o dönemlere yetişemedim ama o günküemek sineması tam eskihalk sinemalarına benzemişti...mahşeribi kalabalık..havasız ve dumanlı bi ortam...fil bibaşladı...yüzlerce kişiden ayı andaaynı tepkiler...abartılı kahkaha ve bolca alkış..hatta sadri alışık'ın çıktığı sahnede daha fazlaalkış koptu...e tabimaç izler gibi film izledim...ve ortama ayak uydurdum...bu durumda filme aşırı güldüm...ve de insanların niçin burun kıvırdığını anlamadım....2 gün sonra da maçka'daki cine bonus sinemasında gittik...(malum gora gruplar oluştu biliyosunuz..her grupla bi kere gidilecek artık farz oldu)...orası da tam elitist salon...nişantaşı tayfası orda...tabi herkes kasım kasım kasıldığı için doğru düzgün kahkaha da atılmadı...yani ben de tabi filmi sıkıcı buldum..ortamın bu kadar etkilediğini tahmin etmezdim...
not: aman sanılmasın ki ben kavga gürültüalkış kıyamet fil izlemeyi seviyorum...bu sadece goraya özgü bi durumdu..tam tersi tenha salonlardan hoşlanırım..
görsellik gerçekten hoştu özelliklede 20 milyon 100 dolar olayına bayıdım fakat beklediğim kadar ahım şahım bir film değildi en kötü yanı fragmanlarda esprilerin hemen hemen çoğunu gördük sinemada bize pek bir şey kalmadı senaryonun özellikle sonunu birazcık daha haraketlendirselerdi çok daha iyi olurdu...
Çekimler fena değildi. Efektler de gayet iyiydi. Oyunculuklara da lafım yok. Ama ortada hikaye filan yoktu. Espriler birkaçı hariç çok vasattı. Gösterilerinde çok daha iyi esprileri vardı Cem Yılmaz'ın. Senaryo yazmak başka bir iş. Abartılacak bir şey yok filmde. Şaşırtıcı bir şey yok.
abartılacak bişey yok ya!tmm hll olsn,efektler ortalamanın üzerinde,sırıtmıyo fln ama asla çok komik diil,bikaç espri dışında ki-tahta ve matrix hapı esprileri-fazla gülemedim,ancak sırıttım,hikaye deseniz ztn ortada yok,mantık yok ama cem yılmaz'ın varlığını sürekli kullanan ve sadece özkan uğur'un parladığı bir film.bu film bilimkurgu olacaksa daa ii bi hikayeyle olmalıydı.sağlam bi senaryoyu bu parayla birleştirseydik belki ciddi bir b-k yapabilirdik
g.o.r.a başarı çıtasına yakınlaşmış bir film bence cem yılmaz hkaye bütünlüğünü tam sağlayamamasına rağmen ii bir iş çıkarmış.daha öncede erdals arkaaşımın dediği gibi g.o.r.a bir cem yılmaz şov ama yiğidi öldür hakkını yeme yani güldürüyor mu güldürüyor.ben gora'nın türk sinamasında önemli bir adım olduğunu düşünüyorum umarım gora ile başlayan bu ilk,son olmaz.