Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı eleştirileri - Sayfa 19
Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
4,2
tubikus80
18 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
Ben bir Harry Potter hayranıyım. Diğer harry potter filmlerini çok sevmesemde izlenebilir olduklarını düşünmüştüm ama bu son film şimdiye kadar çekilen filmlerin en kötüsü. Ne hikaye doğru dürüst işlenebilmiş, ne en önemli karakter yani harry'nin pisikolojik durumu olması gerektiği gibi derin işlenemiş, önemli noktalar kesinlikle atlanmış kısacası filmin yorumu bertbat. Filmin en hımm nasıl desem, ilginç ya da heyecanlı yanı Weasley kardeşlerin havai fişekleriydi onun dışında müthiş sıkıldım filmden. Bu filmin hasılat rekorları kırması bence tamamen kitaplerın ünlü olmasından ve harry potter hayranlarının vefakarlığından kaynaklanıyor. Bence bu hary potter filmlerinin hepsini Peter Jackson gibi gibi daha yetenekli ve yorumu güçlü bir yönetmen çekseydi filmler en azından değer kazanırdı. Ayrıca Alan Rickman ,Gary Oldman, Ralph Fiennes gibi ünlü aktörlerinde hakkı yenmemiş olurdu. Kısacası filme gitmeyin, direk zaman kaybı
gerçekten iyi iş çıkarmışlar. özellikle önceki filmlerden küçük küçük sahneler koymaları çok iyi olmuş. ama sanki başından sonuna kadar acıklı bi havası vardı. özellikle müzikleri çok sevdim. kitaba göre kısa da olsa şimdiye kadarki en iyi harry potter filmi olduğu doğru bence.
Harry potter gerçekten dünya sıralamasında birinci olarak yerleşen roman..filmlerdeki kurgu efekt herşey ona has..Kesinlikle takipçisiyim..Güzel bir film olacağına inanıyorum..Başarılarr
su an kitabını okumadım ama film de hakikatten cok kopukul war nerelerden nerelere atlıyo.. ama yine son sahneler muthisti. ama nicin bole bir efsaneye david yates gibi adı hic duyulmamıs biri secilmis anlamadım.neyse kitabının muthis olduna we pek cok sey atlatıldına eminim cunki kitab ı 1000 sayfayı gecikmis. umarım kitab ı bitirdiğimde bir hüsran yaşamam
harry potter kitapları serisinin bi hayranı olarak film bence hayal kırıklığından öteye geçemedi her şey üst üste geliyor ve sinema filmi olarak bi tat alamıyorsunuz bazı şeyleri değiştirerek bir nevi işin kolayına kaçarak bence başarısızlıklarını sadece büyüttüler
kesinlikle çok kötü bir filmdi. kitaba daha sadık kalınmalıydı, fazlaca değiştirmişlerdi. ayrıca kitapları okumamış olan birinin anlaması zor olan bölümler vardı ve olaylar çok kısa kesilmişti
yaa bu adama artık bayağı bir yoğun sorunlar weriyolar. çockluktan çıktı tmm ama çockluğuda bırakmadı yaa:Dnese ben de sewerim kitaplarını yuttum falan vs...
benklentilerim altında bir filmdi.kesinlikle sahneler çok özet geçilmiş pek bir önemi olmayan konular üzerinde durulup asıl önemli bölümlere yer verilmemiş.Ve açıkcası kitapta beni ağlatan sahneler filmde etkilemedi bilee...
filmde kesilmiş bunca sahne, değiştirilmiş bunca olay varken bile bu film çok hoşuma gitti. hatta bazı değiştirmeler filmin havasına cuk oturmuş. yönetmenin diğer filmi de bundan hatta belki de bundan daha iyi bir şekilde çekmesini dilerim. kısaca beğendim. şimdi diğer filmini merakla bekliyorum.
bu filmden çok büyük beklentilerim vardı ama malesef fragmanında göründüğü gibi iyi değildi en kötü hp filmiydi bence kitapla da alakası yoktu diyebilirim
Bu filmi uzun zamandır dört gözle bekliyordum; ancak hayal kırıklığına uğradım. Keşke daha geç çıkartsalardı da daha çok üzerinde uğraşsalardı.En güzel sahneleri en kısa yapmışlar. Mesela snape'in hayaline girdiği sahne daha uzun olmalıydı ki serinin devamında o sahne çok önemli. (7.kitap) Ben olaya giremedim açıkçası. SBT ler mesela çok çok az geçiyor. Sanki hiç o sınavlara çalışılmamış gibi. Dobby yok ki çok önemli bir karakter. Sonra ev cini için dikilen bere tarzı şeyler. Diğer hocalar pasif her zamanki gibi. Snape in zihinbentine bayıldım bir de Voldemortun kapışma sahnesi mükemmel olmuş. Ezcümle(özetle) bu film 7 yaş ve altı çocuklar için gayet zevkle izlenecek bir film. kitabını okuyanlara ise Allah sabır versin. Artık sadece 7.filmi bekliyorum. 6.cısının ne mal olacağı belli oldu.
Dunya çapında kampanya başlatmaya karar verdim.Geri kalan 2 filmi yönetmesi(6-7) için Tim Burton'ı ikna etsinler.Adam fantastik ve karanlık dünyalar yaratmakta üstad.Örnek mi veriym;Beterböcek,Batman1-2,Makaseller,Nightmare before christmas,Big Fish,Corpse bride,Charlie and the chocolate factory....Bunların yanında bıraz zayıf kalsada Maymunlar cehennemi,hayalet süvari ve çılgın marslılar da fantastik filmlere güzel örnekler.6. kitapta büyücü ve muggle dünyasının iyice karanlıklaştığını gördük.Son kitapta ise gerilimin ve o karanlık havanın dahada artıcagını tahmın etmek zor degıl.Bu yüzden bence Tim Burton en iyi seçim olur.En azında hp filmleri,sinema dünyasındaki karizmasını kurtarır,bizde çok sevdiğimiz bu seriye yakışır adam gibi iki film ve final izleriz.Hayal gibi,zor ama imkansız değil...(Bu konuyla ilgili diğer arkadaşlarında görüşlerini merak ediyorum.Sizce serinin geri kalan filmlerini kim yada kimler yönetmeli?)