V
4,6

megstory
megstory

23 Eylül 2006 tarihinde eklendi
başarılı bir film olmuş ama insan daha fazla aksiyon bekliyor filmin tek eksiği bu. natalie portman’a hayran olmamak ise elde değil. izlemenizi tavsiye ederim...
JeanClaudeVanDamme
JeanClaudeVanDamme

13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Politik mesaj kaygısı taşıyan bir filmin bunu izleyicisinin kafasına vura vura,yüzüne bağıra bağıra söylemesi hoş değil tabii ki ama McTeigue ilk filmini bir şekilde çok iyi olmasa da iyi denilebilecek şekilde kotarmayı başarıyor.Ama yine de bazı şeyler (örneğin isyanın altında yatan fikirler ve oluşum koşulları...) daha detaylı anlatılabilirdi.
hamidie
hamidie

14 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
Güsel bir film.Ama bu filmin puanının 10 üzerinden 9 olmasına şaşırdım daha düşük olmalıydı bence.her filmde de 10 verilmez ki
mr-donjuan
mr-donjuan

22 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
sinemada büyük beklentilerle izlemistim filmi.bunda da en büyük pay "matrix" filmiydi.çünkü martix kadrosundan daha bir başka film bekliyordum(en azından efekt olarak).eger filmi izlemeden önce matrix'i aklınıza getirmezseniz filmden memnun ayrılabilirsiniz.bu arada filmin isminin anlamı
"v for vendetta : vendetta'nın v'si"
archmetkan
archmetkan

24 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Güzel bir film.Finaldeki bıçaklı sahne ve sonrası çok etkileyiciydi.Filmdeki sözler ve göndermeler filmi sıradanlıktan çıkaran ve tekrar seyretme isteği uyandıran güzellikler.Ama konu çizgiroman uyarlaması ve 2006 nın en iyi filmi olacaksa Sin City benim için açık ara önde.İçi dolu,kaliteli,zekice hazırlanmış bir macera filmi istiyorsanız kesinlikle kaçırmayın bu intikamı derim.
a-methyst
a-methyst

13 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Sırf çizgi romanı bitirdikten sonra seyredeyim diye on üç gün bekledim, bugün müthiş bir heyecanla girdim salona ama aynı şekilde hissederek çıkamadım maalesef.Galiba biraz fazla takılıyorum ayrıntIlara fakat, Sin City nin o şahane uyarlamasını gördükten sonra V den de epey ümitliydim. Sin City çizgi romana inanılmaz derecede sadık kalınarak çekildi filme V nin de ancak bu biçimde iyi olacağını düşünüyordum ama yok, istediğim veya beklediğim gibi değil.Senaryonun gereksiz değişiklerle bezendiğini görünce filmi suratım asık bitirdim! İllaki aşk öyküsü sıkıştırmaları gerekiyordu sanki.Çizgi romanda Evey ve V arasında o tarz bir ilişki yok çünkü.
Ama Parlemento binası patlamalarının ve V nin hükümet için çalışan kişilerle olan mücadele sahnelerinin çok iyi olduğunu söylemem gerek.
Daha fazla çizgi roman-film kıyaslaması yapmayayım ama şu bir gerçek ki, çizgi romanın yaratıcısının film için ekibe yardımcı olması ile harikalar yaratılabileceğini kanıtlayan Sin City e defalarca kez övgüler yağdırmak istiyorum.Yaşasın Frank Miller!
Buarada filmi beğenen ve V ile ilgilenen kişilere çizgi romanı şiddetle tavsiye ederim.Kitap bittiğinde Alan Moore ve David Lloyd un önünde diz çökmek istedim! Çok çok iyiydi kesinlikle...
Şan Yü
Şan Yü

7 Nisan 2006 tarihinde eklendi
film tarihten esinlenerek geleceğini düzenlemeye çalışan bir ucubenin bir amaç belirleyip kendisini bu hale getiren insanlardan intikam almasını anlatıyor ama geçmişle kurduğu bağlantılar ilgisiz ve kopuk ..
nazilere gönderme yapılsada ingilizlerin deney amacıyla 500000 vatandaşını öldürecek kadar ileri gitmiş olması gibi saçmalıklar da var ..
kısacası notu > 7
emreavcar
emreavcar

2 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Wachowski Kardesler'in yonetmen koltugunu Matrix uclemesinde yardimci yonetmenliklerini ustlenen James McTeigue'ye devrettikleri "V for Vendetta", farkini bizzat kardeslerin kaleme aldigi senaryosundaki tavriyla ortaya koyuyor. Ancak seyircisinin uzerine gumbur gumbur gelen senaryo bir yerden sonra seyircisini yormaya basliyor. Bu arada devreye girmesi beklenen hikaye akisindaki temponun yukselmesi ve final bir turlu tam anlamiyla seyircisini hareketlendiremiyor. Wachowski Kardesler belli ki gorsel numaralara ve hareketli bir tempoya sahip olmayan filmlerinin yonetmenlik koltugunu "bu kez gosterecek fazla birseyimiz yok" dercesine bizzat ustlenmemisler ve McTeigue'ye devretmisler. V rolunde karsimiza cikan Hugo "Agent Smith" Weaving, tek bir sahnede bile yuzunu gostermeyerek sadece sesiyle filmi suruklemeye calisiyor. Yan rollerde John Hurt (rolu bir nevi Hitler yorumuydu sanki), Stephen Fry ve Stephen Rea'yi da izlemek belli bir keyif veriyor. Ancak filmin yine de bende tam anlamiyla bekledigim etkiyi yarattigini soyleyemeyecegim.(6/10)