EylemJ
23 Eylül 2017 tarihinde eklendi
Milliyetçilik duygularını üst düzeyde hissettiren, gücün toplumda olduğu bilincini gayet dozunda işleyen izlenilmesi gereken filmlerden. Nasıl olup da bu kadar az puan aldığını anlamak mümkün değil, izleyin izletin.
Bu filmi beğenmeyen başka film izlemesin mümkünsee! Bir halkın 'uyanışını' anlatan kült bir film. Verdiği çok büyük bir mesaj var. "Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var, ve fikirlere kurşun işlemez!" , "Aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir" , "Siyasiler gerçeği saklamak için, sanatçılar gerçeği ortaya çıkarmak için yalan söylerler". Bu cümleler filmde geçen sadece birkaç cümle.. Bu cümlelerin yer aldığı film asla boş bir film olamaz. İnsana kendini, ülkesini, yaşadığı dünyayı sorgulatan bir film. MUTLAKA izleyin, mutlaka!
Bu filmi anlamadım diyen arkadaşlara go home yankee diyorum :) Eğer anlayamadıysanız lütfen anlayana kadar yorum yapmayın. Çünkü anladığınızda filmin kalitesine söylenecek fazla bir söz kalmıyor.
Özellikle günümüz Türkiye'sinde ayrı bir anlam kazanan, yozlaşmış bir siyasi rejim karşısında insanların iradelerinin her zamankinden fazla önem kazandığını ve bilinçlenerek sürü psikolojisinden nasıl kurtulunacağını anlatan bir başyapıt.
Filmli aşağı yukarı her sene tekrar izliyorum. İzleyin, izlettirin...
kesinlikle izlenmesi gereken önemli bir film. sisteme yapılan acımasız bir eleştiri, maskenin altındaki gizemli adama hayran oluyorsunuz. kurgusu, kaliteli replikleri ve oyunculuklarıyla büyük bir film.
Nerdeyse Matrix kadar güçlü olan mükemmel anlatımı, harika replikleri başarılı oyuncu performansları kusursuz çizilen V karakterine kadar her yönüyle dört dörtlük olan mükemmel bir başyapıt.
İzlediğim en güzel filmdir. Muhtemelen uzun bir süre de öyle kalacaktır. Böyle bir özgürlük filmi mutlaka izlenmeli. Filmi beğenmeyenler sadece film izlemek için izleyen,bir şeyler kazanmak için değil zaman doldurmak için ekran karşısına oturanlardır. Verdiği mesajları almak isteyenlere unutulmaz bir film.Ayrıca repliklere dikkat edilmesini tavsiye ederim. Bu filmi mutlaka öneririm. Vye ithafen ; aynaya baktığınızda suçluluk duyuyorsanız gerçekleri öğrenmişsinizdir..
İnsanların yaşamlarının satın alınamayacağını haykıran, yerleşik kötü düzenlere karşı çok açık ve net bir mesaj veren harikulade bir film :)) İzlerken gaza geldim ve dünyanın artık böyle bir değişim geçirmesi gerektiğine karar verdim :P :D
V inanılmaz bir karakter, kurnazlığı-iyiliği-adalete olan sarsılmaz inancı-alçak gönüllülüğü... muhteşem bir insan *_*
kesinlikle ve kesinlikle tekrar tekrar izlenmesi gereken ve her seferinde yeni şeyler duyulacağı garanti müthiş derin bir film. dövüş kulübünde ve düşlerin efendisinde hissettiğimi iyi hatırladığım bir tüyler ürperticiliği en şiddetli haliyle bunda duydum. uzun zamandır hasret olduğum bir filmdi bu müthiş etkiledi ve sinema: iyi ki varsın dedirtti bir kez daha bana. son bir senedir kısırlaşan duraganlaşan sinemasever yanımı coşturan bir eserdi. izlemeden ölenlere yazık ki ne yazık. diyalogları müzikten ve tiyatrodan istifadesi, zekanın öndeliği,içiçe geçirilmiş çok ilginç bireysel kesitler, müthiş efektif bıçak ve yıkılış sahneleri etkilenilmeyecek gibi değildi.