Neredesin Firuze
3,8

abetis
abetis

9 Mart 2004 tarihinde eklendi
açıkçası film gelmeden önce gayet önyargılıydım ama gerçekten mükemmel bir yapıt olmuş. haluk bilginer ve cem özer mükemmel oynamışlar. filmin müzikleri de ayrı bir hava katıyor. izlemeyenlere tavsiye ederim
arcanalgul
arcanalgul

25 Şubat 2004 tarihinde eklendi
Super tek kelimeyle.... Gerçekten hiçkimsenin kaçırmaması gereken bir yapım. Yönetmen Ezel Akay'ı ve başarıyla oturttuğu konsepte hayran kaldım. Haluk Bilginer muhteşem zaten! Filmin açılışındaki hızlandırmalar da çok başarılıydı. Zaten filmin başında da filmin açılış sahnesinin çok önemli olduğu, ondan sonrasının seyirciyi zaten koltuğa bağlayacağını vurgulanıyor ve bunuda çok iyi başarmış.
ev2005
ev2005

25 Şubat 2004 tarihinde eklendi
Sie içindeki ''sınekrıtık'' bölümündeki yorumları (konuk hariç) okuyunca cidden üzüldüm.Ve Türkiye'de başarıya karşı mazoşist bir tarafımız olduğuna daha beter kani oldum.Ortalama eğitim seviyesinin ilkokul 3'ten terk olduğu her zaman unutulan ülkemde,tartışılanların ''Derinn'' anlamlarına dalıp ta boğulmamak elde değil.Fantastik sinema,sadece batılıların olur,bizde yasakmı var?Diyaloglar yeterli değilmiş?Kime göre?Anlatılan insanlar Türkçe'yi herhalde 50 kelime haznesiyle konuşuyorlar,eee buradan hangi diyalog çıkacak?Filmin her zaman didaktik olması gerekmiyor hatta istenilmiyor,yok ona değil de buna daha çok yer verilseymiş.Yani,bu kadar küçümsenebilir.Gerçekten hayret ediyorum.Benim gittiğim seansta herkes eğlendi ve duygulandı,ve tatmin olmuş bir ifade ile salondan çıktı.Önemliolan filmin,seyredilen süre içinde,insanı perdeye bağlaması.İyi flim bu işte,ötesi yok bence..Haluk Bilginer,aşırıya kaçması çokmuhtemel oyununu en ekonomik şekilde oynamış,onu dahibeğenmemeler..Gerçekten,şaşırıyorum.
''Uzak'' filmini de çok beğendim,hatta muhteşemdi diyebilirim,ama o ayrı kulvar bu ayrı.Hep sanat filmleri çekmek zorunda mı herkes?Bu yazdıklarımın tümü Sinekritikte yazan profesyoneller içindir.Başka yorumları okumadım çünkü...