volkanick
9 Mart 2004 tarihinde eklendi
bence izlenebilir bir film.özellikle müzikleri mükemmel.en kısa sürede soundtrackini alıcam.filmdeki en beğendiğim oyunculuk cem özer inki herkese tavsiye ederim gidin izleyin
Bazı sahneleri çok abartılı ve gereksiz olsa da genel olarak beğendiğim bir film.. komedi kadar dram yönü de etkili bence.. bu da demet akbağ sayesinde.. tek kelimeyle süper bir oyuncu.. izlenmeye değer komedi-dram filmlerinden.. 8/10
bence çok komik ve bir o kadar da duygusal bir film.özellikle türk sinemasının vazgeçilmez oyuncusu haluk bilginer daha sonra cem özer ve ata demirer tartışılmaz kusursuzdular.hamdi alkanın oynadığı hoca tiplemeside çok komikti.filmin müzikleri hala kulağımda.kostüm ve renkler de süperdi.her taraf ta farklı bir renk.bunlar artıları bence filmin en büyük eksisi senaryodaki abartılar bazı yerler çok abartıya kaçılmış.izleyenler bana hak vereceklerdir.onun dışında bir eksisi yok bence.8/10 saygılar
iyi bir müzikal olmuş. hint ezgileri tasıyan pek mesaj verme derdi olmayan Özcan Deniz'in oyunculugyla saırttıgı türkiyenin en sevilen simalarının yer aldıgı hoş bir film. izleyin.
FIRUZE ÜZERINENeredesin firuze filminin reklamlarını görünce bu filme gitmeliyim hissinin uyandığını filme gitmeden evvel arzetmiştim velhasıl ilk gününde filme gitme olanağını yakaladım ve büyük bir gönül rahatlığıyla söylüyorum filmi hem çok eğlenceli hem de sanat olarak yetkin buldum.Ezel Akay reklamlardan tanıdığımız bir isim birçok reklamını hatırladığınızda 'haa evet çok güzeldi o reklamı o mu yapmış' diyeceğiniz bir zat. Uzun metraj denemeyi düşünen fakat hiç siftah etmemiş biri. Bu riskli hadise birazcık tedirginlik uyandırsa da keşif için bile olsa gitmeli diyip gittim. Yönetmen uzunca bir reklam kurgusuymuşçasına çalışmış ve bu nedenle açıkçası kurgu ve görüntü yönetimi (Yönetmen ödüllü Hayk Kirakosyan olmasına rağmen) başarılı değil. Bir sinema filminin başarı sebeplerinden sayılan karakterlerin derinlemesine işlenmesi de bu filmde dibe vurmuş. Janset, Hamdi Alkan, ismini daha önceden duyamdığım bir çok oyuncu filme tuz biber olacağı yerde fazlalık olarak göze çarpıyorlar. Arıca sabit ve kuşatan bir atmosferi yok bir masal ve gerçekçilik harmanlaması yapılmaya çalışılmış ve bunda da başarısız olunmuş.Olumsuzluklar böyle.Gelelim filmi neden beğendiğime... Bir filmde olması gereken şeylerden biri de kaliteli oyunculuklardır. Elbette en başta Demet Akbağ’dan bahsediyorum. Muhteşem bir oyunculuk göz doldurucu bir performans ellerinden öpülesi bir tecrübe. Başka bir firuze düşünemiyorum açıkçası yürekleri sızlatan dramıysa çarpıcı bir biçimde aktarılmış. Çok çok başarılı.Daha birçok filmde birçok rolde görmek isterim ama firuze rolunü unutamayacağımı zannediyorum. Bunun yanında 'usta beni öldürsene' ve 'berlin in berlin' den sonra çok kaliteli oyuncu olduğunu düşündüğüm cem özer ve tabiiki Haluk Bilginer ve Ata Demirer (off neredeyse tüm kadroyu sayıyordum :)) kaliteli bir oyunculuk sergiliyorlar. Bir müzikal hastası olarak bu filme gerktiğinden fazla mı değer veriyorum bilmiyorum ama müziklerle mükemmel örtüşen bir dramatik yapı kurmuşlar. Arada tarzları dışı şarkı söyleyen meşhurlarda baharat niteliğinde.Gelegelelim bir filmde gişe başarısı tabiiki olacak onun için metrajında senaryoda ve diyaloglarda sadeleştirmelere ve kesintilere girilmesi normal ama filmden bazı şeyler de götürmemiş değil açıkçası. Ata Demirerin kırmızılar içinde kıvırması gibi komik ve başarılı bir girizgahla açılan filmin en güzel sahnesiyse şüphesiz maksimum haz aldığım 'Ya Evde Yoksan' sahnesidir. :)Filmin müthiş bir soundtrack albümü var. Günlerdir dinliyorum, gerçekten çok kaliteli olduğunu düşünüyorum.Özcan Deniz mi salla gitsin.BOL SINEMALI GÜNLEEER
gayet güzel ve eğlenceli bir film olmuş.başta ’çizdim’ olmak üzere pek çok şarkısı da dillere dolanmıştı zamanında.oyuncu kadrosunu başarılı buldum,ve final de fena değildi.hoş bir türk filmi.
Açıkçası ben beğendim Haluk Bilginer mükemmel oynuyo Özcan Deniz de beklenmedik şekilde başrılı bence kadroda çok önemli isimler var ama filmin en dikkat çeken noktası kullanılan renkler filmin renkleri ve ışıklandırması dünya standartlarında!!
dram komedi aşk ne arasanız var filmde o kadar matah bişey degil ama türk filmi sonuçta idare eder izlenmeli bide filmin içindeki şarkılar çok hoştu yaa ...
gülmemi ağlamamı bırakın farklı bir anısı da var bu filmin benim için... ayrıca tüm eleştrilere rağmen bence izlediğim en iyi türk filmlerinden biriydi.