kaankarsan
7 Şubat 2006 tarihinde eklendi
Oldukça iyi, şirin ve mutluluk veren bir film. Kitabı okusanız da okumasanız da rahatlıkla izleyebilirsiniz. Beklentilerinizi çok yüksek tutmadan tabi ki...(7/10)
yeni yetmelik dönemlerinde okuduğum ve filmini izlediğim aşk ve gurur'u büyük bir heyecanla izledim bir kez daha. Elizabeth'in fazla güzel olması, entellektüelliğinin yeterince vurgulanmamış olmasına karşın yine de çok keyifli idi. Mr. Darcy rolünde Colin Firth olmamasına rağmen Matthew mc fadyen 'de çok başarılı ve etkileyici idi. Oscar için favorim oldu bir anda. Colin Firth Darcy ile fazla özdeşleşti bu arada (Bakınız Bridget Jones'un günlüğü) Seyrederken hep aşk ve gurur'u hissetmemiş miydiniz. Hatta oradaki adı da Darcy idi. Bu nedenle yeni Darcy gerekli idi sinemada :)
bu filmi sabırsızlıkla bekliyodum her ne kadar hoşuma gittiysede biraz hayal kırıklığına uğradım. daha farklı bekliyodum. ama yinede oyuncuların performasları gayet iyiydi.
Kurtlar vadisiyle birlikte vizyona girmesini kesinlikle talihsizlikle olduğuna inanıyorum, kesinlikle gidilip görülmesi gereken harika bir film inanın buyuk bir zevkle ve duygusal yoğunlukla filmeden ayrılıyorsunuz tüm oyuncular rollerini haddinden fazlsıyla güzel oynamışlar...
Haftanın bana göre tartışmasız en iyi filmi. Knightley tam oscarlık bir performans gösteriyor zaten bunu da adaylığıyla kanıtlamış durumda, ancak bana göre akademi en iyi yardımcı kadın oyuncu rolü için aday olarak Anne’yi oynayan Bleythn’i de gösterilmeydi olağanüstü oynuyor ve Oscar’ı hak ediyor. Evet, film belki ilk yarıda biraz fazla sıkıcı ve ağır tempoda işliyor, ama ikinci yarıda hakikaten tempodan tutun da konunun anlatılış biçimine kadar herşey çok iyi gidiyor. Sonuç 8/10.
filmi sinemada izledim, sonunda seyirciler alkışladılar. klişe bir deyimle, gerçekten insanı günlük hayatın gerçekliğinden kopartan, bambaşka, romantik bir dünyaya götüren bir film olmuş. sahneler o kadar etkileyici ki insan ciddi ciddi esas kızla esas oğlanın evlenmesi derdine düşüyor. büyük bir sinema şöleni, görüntüler, müzik, yönetim, oyunculuk, senaryo muhteşem. yer yer durağan seyretmesine ve uzunluğuna rağmen edebi eserin hakkını vermiş, çok önemli bir film bu. herkese tavsiye ederim.
Bende Jane Austen'i severim,ayrıca İngiliz filmlerine ve aksanına da ayrı bir hayranlığım var.İş böyle olunca bu film benim için tam da aradığım şeydi.Colin Firth'ü de çok sevdiğim için Pride & Prejudice Mini serisini biliyordum ama izlemek nasip olmamıştı.Bu filmi sabırsızlıkla bekliyordum,kesinlikle beklediğime değdi hatta halen o tutkulu aşkın etkisindeyim.Maalesef bu kaliteli yapım Kurtlar Vadisi gibi ilginç!!! bir arkası yarınla aynı haftaya denk geldi.Umarım yurdum insanı bu tarz kaliteli filmlere de ilgi gösterir.Pride & Prejudice'ı izlemek isteyen ve izlememiş olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.10/10 Tek sıkıntım neden filmin adının Türkçeye "Aşk ve Gurur"diye çevrildiği!!!Filmin ana teması o iki kelimenin doğru çevirimini hak ediyor..iyi seyirler
Film tek kelimeyle muhteşem olmuş. Bugün girer girmez filme gittim. Tek beğenmediğim nokta sonu oldu çok kısa kesmişler gibi geldi bana. Ben Darcy ve Eliza'nın son konuşmalarının kitaptaki gibi olmasını isterdim. Ama Darcy'nin evlenme (2. kez) teklif ediş sahnesinin çok beğendim. Burda anlatmaya yer yetmez. Filmden çok zevk aldım ve herkese tavsiye ederim. Ben Matthew MacFadyen harika bir Darcy Olmuş. Role daha farklı bir hava vermiş. Çok beğendim. Tekrarlıyorum hrkese tavsiye ederim. Muhakkak gidin.
Bir Jane Austen hayranı olarak bu filmin iyi olacağını umuyorum çünkü diğer filmleri oldukça güzeldi. Tabii Colin Firth benim için her zaman biricik Mr. Darcy olarak kalacaktır ama olsun değişiklik iyidir :). Tapınarak izlediğim filmleri arasında Ang Lee'nin yönetmenliğini yaptığı Sense and Sensibility'i şiddetle tavsiye ederim.
filmi daha gormedim ama kitap mukemmel..filmin o kadar etki yaratacağını düşünmuyorum, yinede vizyona girdiğinde gidecem..keşke jane austenin biraz daha roman yasacak zamanı olsaymış:((((
Evet,Colin Firth BBC Prime'de yayınlanan uyarlamada oynamıştı ve bu rolle çıkış yapmıştı.Kitapta anlatılan Darcy ile arasında tek bir fark bile yoktu,çok iyiydi.Film de büyük bir değişiklik olmazsa Şubat ayında gösterime girecek.