gozdee59
10 Şubat 2008 tarihinde eklendi
18. yüzyıl ingilteresinde 2 aşık, tek bir öpüşme sahnesi olmadan film begeniliyor 5 akademi ödülü alıyor. Filmde wardır demek ki bir karamet.Edebi yönü biraz ağır bassada Becoming jane ile birbirini tamamlayan filmlerden. Jane Austinin klasiği sinemya güzel uyarlanmıs. Keira'nın oyunculugu için zaten söze gerek yok.aileyle izlenilebilitesi yüksek filmlerden 10/8
Gayet güzel bir film.gercek aşk ancak bu kadar yalın anlatılabilirdi.film,yaşanan dönemi gayet iyi yansıtmış ve tabii ''keira''o kadar duru ki...keske sinemeda izleyebilseydim..
Aşk bu filmde gerçekten çok etkileyici bir biçimde anlatılmış.Müzikler çok tamamlayıcı ve etkileyici.Gururun ve yanlış anlamaların doruk noktasına çıktığı iki insanın hayatının nasıl birleştiği anlatılıyor.Joe Wright iyi iş çıkarmış.Ve Keira o her zaman bir numara...
İsmi neden 'Aşk ve Gurur' olarak tercüme edildiğine anlam vermiş değilim. Oysaki orjinal ismi daha güzel ve filmi daha iyi yansıtıyor. 'Gurur ve Önyargı' daha iyi bir seçim olurdu isim konusunda.Mr Darcy, oldukça iyi canlandırılmış bir karakter. Mathew i tebrik etmek lazım.Güzel bir romantik tadında bir film.
Aşkı anlatırken insanın ayağını yerden kesiyor Aşk ve Gurur. Kesinlikle çok güzel bir film. İzledikten sonra insanın tekrar tekrar seyredesi geliyor. Romantik filmleri sevenlerin kesnlikle seyretmesi gereken bir film.
oyunculuk ve çekim mekanları oldukça güzeldi. fakat senaryo oldukça yalın kalmış. bir aşk filminden beklediğim son olmadı.ama yine de izlenilebilir bir film. bu kadar kavuşma arzusundan sonra insan bari filmin sonunda birbirine sarılır.duygular fiiliyata geçmemişti kısacası.
sürekli izlediğim filmlerden biri ama her izleyişimde ilk kez izliyormuşum hissine kapılıyorum zaten kitabını da sene de en az bi kere okurum seviyorum velhasıl