tüm yorumları okudum bride and prejudice ’gelinim olur musun’ ile aynı konu ve hatta aynı repliklerin olmasından bahsedilmiş tabiki aynı olmalı çünkü ikisininde kaynağı jane austenın gurur ve önyargı kitabı sadece gelinim olur musun bollywood yapımı konu ve replikler ordan alınmış gibi gösterilmemeli
Filmi izleyeli epey bir zaman geçti ama, yorumu yazmak şimdiye nasipmiş :)))Gerek senaryosu, gerek karakterleri, gerek kurgusu ve gerekse bir sinema filmine dair her ne parametre varsa tümüyle birlikte dört dörtlük bir film bence...
kitap okumak gibiydi bu filmi izlemek.kitabını okumadım ama okusaydım yınede filmi yetersız bulurdum herhalde.bu yüzden kitabını okumamış bir insan olarak filmin kaliteli ve güzel olduğunu söyleyebilirim.
yapmayın lutfen arkadaslar filme haksızlık ediyorsunuz..evet kitaptan filme uyarlama biraz kotu olmus olabilir ama zaten bunu basarabilen bi yapıt yokki suan....eger elestirecekseniz oyunculukları elestirin..ki bence cok guzel bi Keira performansı idi..benim icin film bu kadına asık olmak icin bi sebep daha olusturdu :))))
ben filmi sinemada seyretmedim vcd'de seyrettim sonunda hayal kırıklığına uğramıştım çünkü havada kaldı gibime gelmişti.sonra video sitelerinde filmi aradım ve sonunun aslında baba sahnesinde bitmediğini gördüm..buradan vcd yapım şirketine sevgilerimi yolluyorum!!! filmin en can alıcı sahnesini kesmek müthiş birşey!! bu arada filmin hayatımda izlediğim en sıcak film olduğunu söylemeliyim:) keira ve matthew muhteşemdi:)
kitabını malesef okumadım ama filmi gerçekten çok beğendim...başrol için uygun kişiler tam bulunmuş ve öyle güzel yakışmış ki rolleri...keira knighly’nin bu filmdeki performansı göz kamaştıran cinsten...ben dayamadım 10 verdim:) kesinlikle kaçırmayın!!
hayatımda izlediğim en güzel filmlerden biri diebilirim...hele hele bay darcy..bi insanın sevdiği kişiye böle davranması gerçekten takdire şayan ...kısaca mükemmelll...