Aşk ve Gurur
4,3

Bekendiba
Bekendiba

11 Mayıs 2020 tarihinde eklendi
En en en bayıldığım romantik film diyebilirim. Eski dönem filmini müthiş bir şekilde yansıtmalarının yanında keira knightleyin güzelliği film boyunca sadece onu izlemenizi sağlıyor. Fazla bir gurur ve ön yargılar üzerine kurulu bir film
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Çok iyi bir Austen uyarlaması...
dosto21
dosto21

7 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Sorun var galiba arşivden romantik bölümüne giriyorum, sonra romantik komedi bölümünde buluyorum kendimi, yani bu durumda romantik komediye hem kendi asıl bölümünden hemde romantik bölümünden giriliyor dolayısıyla arşivden romantik bölümü göremiyoruz... filme gelince harika romantik filmlerin en üst sıralarında diyebilirim sadece sonu daha iyi olabilirdi diyerek 9/10 puan diyorum..
redoxx
redoxx

20 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Fazla söze gerek yok...

Mükemmel bi film...
isfendan
isfendan

5 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Bende Jane Austen'i severim,ayrıca İngiliz filmlerine ve aksanına da ayrı bir hayranlığım var.İş böyle olunca bu film benim için tam da aradığım şeydi.Colin Firth'ü de çok sevdiğim için Pride & Prejudice Mini serisini biliyordum ama izlemek nasip olmamıştı.Bu filmi sabırsızlıkla bekliyordum,kesinlikle beklediğime değdi hatta halen o tutkulu aşkın etkisindeyim.Maalesef bu kaliteli yapım Kurtlar Vadisi gibi ilginç!!! bir arkası yarınla aynı haftaya denk geldi.Umarım yurdum insanı bu tarz kaliteli filmlere de ilgi gösterir.Pride & Prejudice'ı izlemek isteyen ve izlememiş olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum.10/10 Tek sıkıntım neden filmin adının Türkçeye "Aşk ve Gurur"diye çevrildiği!!!Filmin ana teması o iki kelimenin doğru çevirimini hak ediyor..iyi seyirler
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

23 Aralık 2006 tarihinde eklendi
Aşkın büyüleyiciliğini,saflığını tüm güzelliğiyle bize yansıtan bir filmdi. Bana çok güzel duygular yaşattı, baştan aşağı mükemmeldi.
brida-2
brida-2

22 Nisan 2009 tarihinde eklendi
aynı yazarın kitabından uyarlanmış aşk ve yaşam isimli bir film var... bence mutlaka izleyin... ben izlemekte biraz geç kalmışım sizde daha fazla gecikmeyin...:)
selma-tezer
selma-tezer

11 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Kesinlikle harika bir film!izleyeli yaklasık bir hafta oldu ve bu zaman diliminde gittim kitabını aldım,üstüne üstlük 2 defa daha izledim ve hala etkisinden kurtulamıyorum.Joe Wright ayakta alkıslanacak muhtesem bir is cıkartmıs;cok güzel bir uyarlama hatta uyarlamanın ötesinde bu film bu tarzıyla farklı bir kimlik kazanmıs.Bence film Lizzie ve Darcy arasındaki askı kitaptan cok daha iyi anlatıyor.Oyuncuların performanslarına diyecek yok .Bu film kalbinizi tam on ikiden vuruyor;mutlaka izleyin!
fragilegirl
fragilegirl

13 Şubat 2006 tarihinde eklendi
bu film yüreğinizin bir yerinden sizi yakalıyor,sarıp sarmalıyor ve bilmediğiniz uzak diyarlara götürüyor........işte böyle bir film.

yönetmeni tebrik ederim.çünkü romanının özünü bozmadan filmi yapmış.özellikle mr.darcy nin salına salına elizabeth e gelişini tıpkı hayallerimdeki gibi perdeye yansıtmış.o an perdeye atlamak istedim :)romanı okurken hayallerimde kurduğum ortama çok yakındı filmin masalsı görüntüsü.türünün en güzelleri arasına alnının akıyla giriyor.sanırım jane austen bu filmi görseydi çok mutlu olurdu.emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim...saolun
deep-merve-chad
deep-merve-chad

30 Nisan 2007 tarihinde eklendi
her yönden muhteşem bi film keira knıghtleyi uzun zamandır bu kadar gülerken görmemiştim.oyunculuk ve senaryo harika 10-10
mitrandir-2
mitrandir-2

27 Nisan 2007 tarihinde eklendi
tüm yorumları okudum bride and prejudice ’gelinim olur musun’ ile aynı konu ve hatta aynı repliklerin olmasından bahsedilmiş tabiki aynı olmalı çünkü ikisininde kaynağı jane austenın gurur ve önyargı kitabı sadece gelinim olur musun bollywood yapımı konu ve replikler ordan alınmış gibi gösterilmemeli
wolkiwolki
wolkiwolki

20 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Filmi izleyeli epey bir zaman geçti ama, yorumu yazmak şimdiye nasipmiş :)))Gerek senaryosu, gerek karakterleri, gerek kurgusu ve gerekse bir sinema filmine dair her ne parametre varsa tümüyle birlikte dört dörtlük bir film bence...
happyface
happyface

17 Ocak 2007 tarihinde eklendi
kitabını malesef okumadım ama filmi gerçekten çok beğendim...başrol için uygun kişiler tam bulunmuş ve öyle güzel yakışmış ki rolleri...keira knighly’nin bu filmdeki performansı göz kamaştıran cinsten...ben dayamadım 10 verdim:) kesinlikle kaçırmayın!!
reedsternberg
reedsternberg

30 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
İsmiyle bütünleşen ve aldığı oscarla kalitesini gösteren harika bir film!!!!Keira Knightleyin mükemmel perfonması da filmi güzel kılan etmenlerden..İzlemenizi tavsiye edrm 10/10
esra-444
esra-444

29 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
aşkı anlatmak için öpüşmenin ve devamının anlatılmasının ne kadar gereksiz olduğnu kanıtlayan film.. aşk ancak bu kadar güzel bir şekilde anlatılır.. ve gurur da:Den etkileyici aşk filmlerinden bence.. sıra dışı güzel bi film.. kardeşim haftada iki kere sıkılmadan izliyo mesela :P