Beethoven’ı Anlamak
3,9

koala70
koala70

1 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Beethoven'ı anlamak yada anlayamamak.Yada Beethoven'ı Türkiye de izlemek ve anlamaya
Çalışmak.Film hakindeki eleştirileri kodumda, acaba kaçımız Beethoven'ı anlayabilmişiz?Bir çoğumuz Beethoven hakkında yüzeysel eleştirilerde bulunmuşuz.Peki Beethoven'ı anlamak filmi bize ne anlatmak istiyor?...Filmin ana teması ne?...Asalına bakılırsa film,ağır,biraz karanlık,beklide sıkıcı.Fakat yönetmen Beethoven hakkında bizlere bazı önemli işaretler vermiş.Göz ve duyu organlarımız,bizlerin önemli ilham kaynaklarıdır.Yazarlar ve besteciler,yazarken ve bestelerken mutlaka bu iki duyu organını kullanırlar.Fakat Beethoven,duyu organından nerdeyse yoksun bir insandı.Beethoven ilham almak için kırlarda gezerken,sadece görme organını kullanarak ilham almaya çalışıyordu.Filmin bir karesinde Beethoven kıza:ben ormanda kuşların içine bir gezintiye çıktım dediği zaman,duyu organından yoksun bir insanın kırda ormanda gezerken ancak görme organını kullanarak ilham alması,ve bu önemli senfoniyi sadece görerek bestelemesi çok önemli bir başarının göstergesidir.Filmin önemli başka bir konusu da,Yönetmenin biz izleyicileri de sağırlaştırarak filmi izlememizi sağlamasıdır.Beethoven dokuzuncu senfoniyi bitirdikten sonra,izleyicilerin yoğun bir şekilde alkış tutmasının biz izleyiciler tarafından duyulmaması,bir anlamda bizi de olaya Beethoven'ın gözüyle bakmasına neden oldu.Çünkü Beethoven alkış seslerini duymuyordu.Bunu fark edebilmesi için kızın ona dokunup arkasını sağlaması gerekiyordu.Kız Beethoven'ın kolundan tutup onu izleyicilere doğru çevirdiği zaman,işte o zaman Beethoven ne kadar önemli bir beste yaptığını anlıyordu. 10/ 7
senemdino
senemdino

29 Nisan 2007 tarihinde eklendi
Kesinlikle güzel bir film...Baştan sona kadar tüm dikkatle izledim....10 numara olmasada izlenilecek bir film.
recaigoze
recaigoze

29 Nisan 2007 tarihinde eklendi
müzikal filmlerden hoşlanan özellikle klasik müzik sevenlerin zevk alacağı bir film....
toxicty
toxicty

13 Nisan 2007 tarihinde eklendi
ıst. fılm festıvalınde ızledım muthıs bı fılmdı mutlak ızlensın hele hele 9.senfonısını calarken mutlak gozlerınız dolacak
r3volv3r
r3volv3r

10 Nisan 2007 tarihinde eklendi
gerçekten çok güzeldi...
pinkcadillac
pinkcadillac

9 Nisan 2007 tarihinde eklendi
insanı yakalayıp içine çeken, bir saniye bile dikkatinin dağılmasına izin vermeyen bir film. filmle ilgili tek eleştirim film boyunca hakim olan karanlık. sahnelerin çoğu fazlasıyla karanlık bir atmosferde geçiyor. bu durum da zaman zaman rahatsız edici olabiliyor. ancak bu karanlığın beethoven’ın ya da anna holtz’un ruh halini anlatmaya yönelik bir araç olup olmadığından emin değilim. her iki durumda da bazen rahatsız edici olduğu bir gerçek.
doruksayar
doruksayar

20 Mart 2007 tarihinde eklendi
Bu filmden gerçekten çok büyük beklentilerim var.Fragmanını aşırı derecede çok beyendim Beethoven'ın biyografisini izlemek gerçekten bana çok mutluluk vericek.İnşallah yakında J.S Bach'ın biyografi filminide vizyonda görürüz.
osmantarim
osmantarim

22 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Bazı insanları dünyaya bişeyler yapmak için özellikle gönderdiğine inanırdım Tanrı'nın.Ve bu film beni yeterince tatmin etti..
fortepiano
fortepiano

2 Kasım 2006 tarihinde eklendi
Beethoven gibi bir bestecinin filmini çekmiş olmak bile ayrı güzellik. Acaba ülkemizde ne zaman gösterime girer? En güzel bestelerini sağırken yazdığı söylenir. Mozart, Beethoven için şöyle demiştir; Bütün dünya bu çocuğu dinleyecek.