Beethoven'ı hissetmeye yönelik gerçekten iyi bir yapım..Anna'nın yardımıyla Beethoven'ın orkestrayı yönetmesi sahnesi büyüleyiciydi.Herkesin içten alkışlarının yankılandığı salonda sanki ben de varmışım gibi hissettim.
filmin yarısını 9.senfoni kapladığından, öyle çok olay örgüsü yok.oyuncuları ve ambiansı ben başarılı buldum.klasik müzik sevenler için bir hayli doyurucu
Film olarak güzel olabilir, ama Beethoven’ın hayatını iyi bilenlere saygısızlık edilmiş, çünkü senaryo tamamen palavra. Beethoven’ın öğrencisi erkekti, ve titreşimleri duyduğu falan da palavra, orta yaşlarından sonra tamamen sağırlaştı. 9. senfoni filmi güzelleştirmeye ve ilginç kılmaya yetmemiş. Bir Brrethoven hayrano olarak, ciddi hayal kırıklığına uğradım!
oyuncular iyi..performanslar seyredilebilir ve -bazen- ötesi ama film kendi içindeki karışıklık yüzünden bu izlenebilir performansları hapsediyor. butun film boyunca Beethoven gibi bir ustada 9. senfoni gibi bir basyapıtı besteleten ruhu goremiyoruz