Şeytan Çarpması
3,9

-Lord-
-Lord-

16 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
çok harika bi film olmuş.. durağan olmasına rağmen hiç sıkmayan aksine sürükleyici bi film.. senaryo müthiş...
Aslıhan Gayyurhan
Aslıhan Gayyurhan

21 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Mahkeme muhabbeti olunca bilindik şeytan filmlerinden farklı bir film olmuş. Güzeldi. Korku filmleri hastasıyım. Mahkeme, dava filmleride çok hoşuma gider. İyi bir kombinasyon olmuş bana göre. Ben sevdim açıkçası. Fakat iliklerinizi donduracak, tüylerinizi diken diken edecek bir korku filmi değil. Gerilimli, güzel bir seyirlik...
ladyblue-87
ladyblue-87

18 Kasım 2005 tarihinde eklendi
filmin fragmanı beni etkilemişti ki son zamanlarda izlediğim her sinemada bu fragman yayınlanıyordu ilk zamanlar türkçe bi adı yoktu ama ''şeytan çarpması'' beni kahretti.. nasıl bu kadar saçma olabiliyor bu film isimleri anlayamıyorumm.. neden bazı filmlerin isimleriyle oynamıyorlarda bunları bu kadar komik hale getiriyorlar anlamıyorumm. eğer filmin isminin şeytan çarpması olması istenseydi orijinal ismi de öyle olurdu ama.. neysee ben filmi kaçırmayı düşünmüyorumm bilindik sahneler var gibi gözüküyor esasında ama etkiledi beni bir şekilde.. saygılarr byess
akturkan
akturkan

27 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
Korku filmi yapmak gerçekten zor bir iş ( okumalarımdan ve aratırmalarımdan anladıgım kadarı ile ).Bazen onumuze bir yaratık olarak somut bir nesne ile çıkartrlar bazende sadece zihnimiz istem dışı sanıları gorme ogesi olrak konu ile butunlesik olrak bize sunarlar.
Bu film benim için sıradanlık tan kurtulmuş abartı sahnelerin zamnın buyuk bir kımını kapsamadıgı olmuş olabilecek durumu sadece ve gerçeklik payı ile susuleyerek vermiş bir filmdir.Mükemmel olmaya bilir.Ama turundeki lerden ve bir çok korku filmi adıyla lanse edilen filmlerden çok daha başarılı bir film.
delaye
delaye

11 Aralık 2005 tarihinde eklendi
Bence gayet güzeldi. Korku öğelerini iyi kullanmışlardı. Özellikle yüz efektlerine bayıldım. Bence izlenebilir...
newyorkaiss
newyorkaiss

28 Ekim 2005 tarihinde eklendi
Arkadaşlar zaten filmin ilginç ve çekici gelmesinin sebebi gerçek bir olaydan uyarlanmıştır sözü. Zamanında ne kadar çok konuşmuştuk Blair Cadısı'nı hatırlasanıza. Herkes gerçek mi değil mi diye birbirine sorup duruyordu. Evet bu yönden bakıldığında bir gişe filmi olduğu kesin ama sırf merakımızı gidermek için gidebiliriz.Aksi takdirde herkes film hakkında konuşurken merakta kalacağız:)
Burakrises
Burakrises

7 Aralık 2010 tarihinde eklendi
alışa gelmiş şeytan filmlerinden farklı çünklü bu olay hukuk yoluyla onaylanmış 10/7
teomansonmez
teomansonmez

19 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Şeytan Çarpması,başarılı bir gerilim-korku filmi.75 yapımı unutulmaz korku klasiği The Exorcist'i hiç aratmayan film izleyiciği tedirgin etmeyi başarıyor.Özellikle ses efektleriyle izleyiği yerinden hoplatmayı hedeflemiş olan Şeytan Çarpması amacına ulaşıyorda.Emiliy Rose rölünde izlediğimiz genç oyuncu Jeniefer Carpenter abartısız gerçekten çok iyi bir oyunculuk çıkarmış.Kimileri filmin çoğunluğunun dava süreciyle geçmesinden dolayı şikayetçi olsalarda son zamanlarda izlenebilecek en iyi korku filmi.Şeytanın pedere kendini tanıttığı ahırlık sahnesi tüyleri diken diken etmeye yetiyor.
RamsesII
RamsesII

4 Ocak 2006 tarihinde eklendi
Filmi beğenmedim.ilk bölüm fena değildi.ancak ikinci bölüm çok çok sıkıcı..Birçok arkadaşın yorumlarda dediği gibi film hep mahkemede geçiyo..ve sürekli laf kalabalığı.buda izleyeni sıkıyo..Yani resmen bi duruşma seyrediyosunuz...
jordan85
jordan85

23 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Gerçekten çok korkutucu bir filmdi.Türünün en iyilerinden diyebilirim.Gerçeklere dayalı olmasıda filme ayrı bir korku katıyor...
Stanley-2
Stanley-2

3 Mart 2006 tarihinde eklendi
2005’i kötü bir şekilde kapatmama sebep olan film. Ne bir korku filmi olarak korkutucu, ne bir mahkeme filmi olarak ilgi çekici. ikisi arasında kalınıp ortaya vasat bir karışım çıkarılmış.Peki nasıl oldu da Amerika’da iyi bir seyirci toplamayı başardı? Yönetmenin söylediklerine bakılırsa belli bir samimiyet(para 2. planda) içerisinde yapılan Şeytan Çarpması bana kalırsa parayı ön plana koyup -bunu amaç edinip- üstüne de samimiyeti serpiştirerek, hem görsel zevklere hem inançlara dokunarak, insanları(Hıristiyanları) galeyane getirirken salonları -cepleri- dolduran bir film haline getirilmiş. Sonuç: Daha ilk haftadan film maliyetini çıkardı.Filmin ismi dahi para yapmaya hazırdı zaten. Emily Rose’un Şeytan Çıkarma Ayini... Sonuçta filmde anlatılan kızın sadece ismi değiştirilmiş. Anlatılan olay Amerikalıların çok iyi bildikleri birşey.Hıristiyanlar kızın mezarı türbe olarak görüyorlar.burda Mel Gibson’ın ’Tutku’sunu göz önüne alırsak bu filme göre çok daha az duygu sömürüsüne kaçıp, sinema olarak göze çok daha iyi görünür bir filmdi(Tutku’daki yoğunluğu abartı olarak kabul edersek). bir de kötü örnek verirsek; Stigmada. o da Şeytan Çarpması gibi eleştirel ve objektif olarak başlayıp ilerledikçe ’yoldan çıkan’ bir filmdi. Mahkemede taraflardan biri kızın psikolojik sorunları olduğunu iddia ediyor; diğer tarafsa içine şeytan girdiğini. böyle bir ’gerçek’ olayda ben kalkıp da kızın içine şeytan falan girdiğine inanmam. Çünkü bu benim en başta inançlarıma ters. anlatılan, bir kurmacadan ibaret olsa evet inanırım(hangi sebeple inanabilirim yazının sonunda değindim). ancak diğer türlüsü benim inançlarıma ters düşüyor. sonuç itibariyle filmde iyi gösterilen taraf pederin bulunduğu taraf olduğu için film boyunca onun tarafını tuttum! ama biter bitmez de ’hadi be ordan şeytan girmişmiş’ dedim!Bunları bir kenara koyup yapılan işe bakarsak korku sahneleri de zaten korkutmaktan çok uzak, ’anlattığımız hikaye gerçek olduğu için abartı şeyler yapmayalım’ dermişcesine çok basit ve artık fazlasıyla alışık olduğumuz şeyler. üstünden yorgan çekmeydi, garip seslerdi, fırtınaydı şimşekti... falan da filan. mahkeme filmi olarak baksak çok daha iyilerini gördük, bu yönüyle de pek bir şey vaat etmiyor. filmde en işe yarar şey oyunculuk ve görüntü yönetimi. iki başrol oyuncusu zaten ne oldukları belli olan oyuncular. Emily Rose’u canlandıran Jennifer Carpenter iyi sayılır, baya paralıyor kendini bizi içine şeytan girdiğini inandırmak için! Görüntü yönetimi de parlak bir iş çıkarıyor ve enteresan açılarla gerilimi yükseltmeye çalışıyor.Sonuç itibariyle 10 dalda Oskar’a aday olan ’Exorcist’in yerini alacak bir film çıkması zor görünüyor. hiç olmazsa o daha ’gerçek dışı’ olmasının yanında etkileyiciliğini ’psikolojik unsurlara’ dayayıp Şeytan Çarpması gibi sığ bir hikaye ortaya koymuyor. bu arada bizim dağıtımcılar da(Amerikalılar gibi) filme, ’bizi sinemaya çekecek’ bir isim koymuşlar. Şeyyytan Çarpması! evet etkileyici.(5)
darknessfuck
darknessfuck

2 Kasım 2006 tarihinde eklendi
gerçekten alınma olayları duydum ama ilk defa bir şeytan çıkarma ayinine şahit oldum bu filmde bir çok kez vatikan tarafında latin katolik kiliselerine verilen şeytan ovma yetkisiyle beraber bir çok şeytan çıkarma ayini duymuştum ama ilk defa duydum
si-ar
si-ar

5 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
güzel bir şeytan filmi benim bir çok şeytan filminden daha cok ilgimi çekti açıkcası
dolunay1903
dolunay1903

4 Nisan 2006 tarihinde eklendi
Son zamanlarda izlediğim en iyi korku filmiydi..Kan revan öcü ve yaratıklar haricinde de insanların nasıl korkutulacağı çok iyi işlenmiş filmde..Sakın gece ve yalnız izlemeyin derim..Çünkü gerçek bir hikayeden alınmış bu film insanı çok etkiliyor.Bir iki sahnede yerinizden zıplıyor ve filmin sonuna kadar pederi destekliyorsunuz:)Gerçekten çok etkileyici özellikle türün meraklıları mutlaka izleyin!!
cougarcop
cougarcop

15 Haziran 2007 tarihinde eklendi
oldukça başarılı çekilmiş bir film bu kategorideki en gerçekçi yaklaşım diyebilirim. ama film tam bi korku filmi değil, gerilim ve dram. ama yinede izlerken tüylerinizi diken diken etmeyi başarıyor. ve bunu kansız yapıyor.