hic sevmedim diyebilirim katılıorum 150 dakka bekledim ama boş sevena benzetilsede yanından dahi gecememiş bu 5 puan verdim daha fazlasını hakketmiyo....
açıkçası beklentimin altında bir filmdi,öncelikle fazla uzun ve bir noktadan sonra seyirciyi koparıyor,olaylar sürekli arapsaçı olup çözülüyor ama aslında çözülmemiş oluyor ya da en baştaki çözüm zaten doğruymuş da boşuna uğraşılmış falan filan derken hem seyirciyi yoruyor,hem de amacından sapıyor,anlamsız ön plana çıkmalar da can sıkıcı,özellikle karikatürist.yanıma kar kalan robert downey in harika performansı,ben bu adamı çoook seviyorum ya...
Sinemalarda kaçırdığım için cd sinin çıkmasını büyük bir heyecanla bekliyordum ve nihayet dün gece filmi izledim.Gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirim ki beklediğime fazlasıyla değmiş.David Fincher yine klasını ve tarzını konuşturmuş.Diğer yorumlara baktığımda %20 lik bir kısım filme kötü ve sıkıcı demiş,ben bu şekilde düşünen insanları anlayamadım fimi izledikten sonra."Filmin çok uzun ve birçok gereksiz sahne olduğunu söylemişler".3 saate yakın olan bu filmde zaman nasıl geçti anlayamadım çok sürükleyiciydi,ayrıca bana o yorumu yapan arkadaşlardan birisi birtane gereksiz sahne gösterebilirse memnun olurum.Kesinlikle izlenmesi gereken bir film,kesinlikle izlenmesi gereken oyuncular ve David Fincher.Zaten bu yönetmenin kötü bir filmini görmedim henüz"Panic room" dışında.O da kötü değil ama vasattı.Sanırım yönetmenin parasız zamanında gişe yapmak için kabulettiği bir filmdi.Neyse izlemeyenler izlesin,ayrıca film gerçek bir hikaye zaten.Hala ispatlanamamış cinayetleri kimin işlediği..
Değişik bir katil kim? odaklı bir polisiye. Şimdi adamın adı çıkmış dahiye, öyle sıradan bir iyi film kesmez bizi. Seven Fight Club Game bunlar devasa filmler. Zodiac, bu üçlünün yanına girebilecek güçte değil ama kendi içinde değerlendirildiğinde sağlam film. ben açıkçası Fincher nasıl çekmiş diye izledim filmi. iyi bir yönetmenlik gösterisi izlemekti kaygım, istediğimi aldım
bugüne kadar izlediğim en iyi ve en gerçekçi seri katil filmi... david fincher ın en sevdiğim özelliği "daima iyiler kazanır" klişesini yıkması (bkz.seven&zodiac&seven)...finali konusuna gelince bence havada kalmamış gerçek bir hikayeyi tamamen sinemaya uyarlamış bence gayet iyi olmuş =)
Film oldukça uzun ve isimler belli bir süreden sonra kafa karıştırmaya başlıyor.Gerçek bir olaydan esinlenerek yapıldığı için ilk önce ilgimi çekti ama bir çok komplo teorisi ve yeni isimler ilerleyen dakikalarda monoton bir hal aldı.Yinede filmin tamamı bu şekilde devam etmedi ilgi çekici olaylar filmi sonuna kadar sıkılmadan izlememe neden oldu.
film çok sıkıcıydı bence..filmin birbuçuk saatlik bölümü nerdeyse giriş geri kalan sahneler ise isimler,el yazıları gibi kim kimin peşinde belli olmayan çorbaya benzeyen bir hal alıyor..sanki izleyicilerin uzattıkça filmin sonunu daha çok merak edeceklerini düşünmüşçesine uzatılmışta uzatılmış..hiç merak etmedim sonunu zaten sonu da basit olmuş bari flashback yapsalardı da gözden kaçan kısımları seyirciye gösterip 'bakın burayı kaçırdınız' demelerini beklerdim ama olmadı puanım 5 .uzun ve bol bol dialoglar halinde geçtiği için
Başlangıçta merak uyandırıyor ama gittikçe temposu düşüyor ve sıkmaya başlıyor. Gereksiz yere uzatılmış gerçektan sabır isteyen bir film. her şeye rağmen sonunu merak ediyorsunuz ama kesinlikle beklediğinize değmiyor. bu konuda yapılmış çok daha iyi filmler var.