Zodiac
3,8

sinema
1 ziyaretçi
29 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Karanlık atmosferinin verdiği ürperti ve gerçekçilik için bile izlenilebilecek bir film. Bana göre David Fincher'ın en iyilerinden biri. Yıllar önce çekilmiş bir filmin yeni yorumu. Hayla üzerine bir sır perdesinin örttüğü Zodiac Katilini anlatıyor film adından da anlayacağınız gibi. Arka arkaya cinayetler, gizli şifreli simgeler ve mesajlar, ipuçları, şüphe, içine ustaca yerleştirilmiş gizli imgeli mektuplar. Hepsi sizi alıp görüntünün, merakın içine düşürüyor. İzlediğim en iyi polisiye yapımlardan biriydi. Şehrin sessiz, sakin ama bir o kadar ürkünç havası, bana göre çok iyi olan bıçaklama sahnesi için bile izlenilebilir. Polislerin aklını allak bullak eden bilmeceler, sırlar sizi de çözüme ulaşmaya doğru kafanızda soru işaretleri ve meraklı gözler bırakacak. Sanki bir labirentin içinde çıkışı ararcasına katil kim ve neden öldürüyor sorusunun cevabını arayacaksınız. Ne yazık ki bu soruların cevapları meçhul. Bilen veya gören yok. Gölge gibi belirsiz bir polisiye gerilim.
hookers
hookers

26 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Yine iş çıkışı gittiğim bir filmin en az 30 dk.sını uyuyarak geçirdim. Yeni bir Se7en yerine daha farklı, hiçbir sıra dışılığı ve şaşırtıcılığı olmayan bir film çekmiş yönetmen. Gerçekçi cinayet anları, araştırma süreçleri ve yıllara yayılan mücadele ve kovalamaca. Filmin bence en büyük eksisi 30 yıl boyunca sakalının boyu, saçının teli bile değişmeyen karükatirist ve yılların çok hızlı akıp gitmesi. Bunların dışında başarılı bir polisiye'gerilim filmi...
greendestiny
greendestiny

16 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
çok oldu izleyeli ama hala aklımda filmin atmosferi çok başarılı bir film hele son sahnedeki o gerilim şahane.
snowman72
snowman72

27 Ocak 2007 tarihinde eklendi
yönetmenin "yedi","dövüş kulübü" adlı filmleri en beğendiğim 2 filmidir."panik odası "ve" oyun "daha sonra gelmektedir.ortaya çıkacak işi bekliyorum.
kruvasan
kruvasan

20 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Filmi Cuma günü sinemada izledim üç saate yakın süresince sıkmadan bir seri katilin hikayesini mükemmel bir biçimde anlatmış. Fincher bu filminden dolyı da teşekkürü hakediyor. Açıkçası sinematografisi bakımından bu yılın bence en iyisi.
xhero1905
xhero1905

27 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Öncelikle ; yorumlardan etkilendiğim için fazlasıyla tereddüt ederekten D.Fincher ın yüzü suyu hürmetine gittim.Korkulan olmadi.Keyifle izledim.

Devamında ; Filmin girişi gayet sıkı.Olayların gelişiminin yeraldığı ilk yarıda tempo düşük değil.Filmin ikinci yarısının başı ve ortalarında tempo düşüyor.Burada bir önceki yorumdan gora73 ün doğru bir saptaması var.Karakterlerin kendi iç çatışmalarıyla ilgili eksiklikler...Bunu görebilsek mükemmel olabilirdi.Görsel açıdan süslemeler de katılabilse...

Sonuç olarak ; Sinemaya gidip eğlenelim demeyececeğiniz gününüzdeyseniz gidin görün.
Çoluk çocuk takımındansanız karayip korsanlarına gidin zaten ne işi var zodiacta.Sonra gelip buraya film kötüydü diye yazmayın sevgili teenage kardeşler.
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

10 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Evet film uzundu, uzun bir zaman dilimini kapsıyordu. İyi bir yönetmen iyi bir senaryoyla harika bir iş çıkarmış bence. Oyuncularında büyük bir payı var. Güzel izlenmeye değer bir film..
teomansonmez
teomansonmez

11 Ekim 2007 tarihinde eklendi
david fincher imzalı zodiac,çok iyi çekilmiş ve çok iyi yönetilmiş bir film.ışık kullanımı,planlar ve sinematografi çok başarılıydı.kısacası zodiac,görsel açıdan fazlasıyla zengin bir yapım.klip ve reklam filmlerinden gelen fincher'ı bu nedenle kutlamak gerek.yetenekli yönetmen,bir kez daha teknik olarak çok iyi bir filme imza atmış.gerçek bir hikayeden,daha doğrusu filmde aktör jake gyllenhaal'ın canlandırdığı robert graysmith'in gerçeklere dayanan aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmış.seri katil ve polisiye türü filmlerinin içinde de hem en iyisi hem de en orjinali zodiac.çünkü bu filmin asıl amacı seri katilin kendisinden çok,onu yakalamak için yıllarını vermiş olan dedektiflerin,gazetecilerin ve robert graysmith adındaki bir karikatüristin hikayesini anlatıyor.Yarı kurmaca yarı belgesel tadındaki film,yönetmen david fincher'ın seven'ı gibi bir kült olduğunu da söyleyemeyiz.çünkü zodiac,kesinlikle aksiyonun ve gerilimin tavan yaptığı o filmlerden biri değil.ama bu filmle sıkıcı demek de yanlış olur.Zodiac'da dedektiflerin ve basının bir katili bulmak için verdikleri mücadeleyi izliyoruz.bu arada 1960'ların sonu ve 70'lerin başı çok iyi yansıtılmış filmde.hikaye 80'lerin sonuna kadar uzanıyor zaten.kendilerini nefes kesen bir gerilim filmi izlemeye alıştırmış olanlar veya seven benzeri birşeyler izleyeceklerini sananlar bu filmden pek haz etmiyeceklerdir.hatta bu kişiler, film boyunca doğru dürüst hiçbir şey olmadığını bile söyleyebilirler.zodiac yetenekli yönetmen david fincher'ın elinden çıkmış iyi bir film bence.özellikle başta robert downey jr olmak üzere tüm oyuncuların performansları çok iyi.
Ümit B
Ümit B

16 Nisan 2008 tarihinde eklendi
Zodiac gerçekten de iyi bir film. 2,5 saatlik süresine ragmen sürükleyiciliginden bir sey kaybetmiyor. Özellikle ilk 1,5 saatlik bölüm oldukça tempolu. Daha sonra biraz temposu düsüyor gibi olsa da, sonuna kadar ilgiyle izletiyor. 1970'lerin ABD'si de iyi yansitilmis. Katili bulmak için verdikleri mücadeleyi ve kullandiklari yöntemleri de görüyoruz.
The-Director
The-Director

13 Kasım 2006 tarihinde eklendi
David Fincher , Jake Gyllenhaal ve benim en sevdiğim oyunculardan biri Robert Downey Jr. ve dünyaca ünlü bir seri katil Zodiac’ın öyküsü.Meraklanmamak elde mi?..
Donnie Darko
Donnie Darko

3 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Bence film çok etkileyiciydi. Fincher gerçekçi (filmin gerçek olaylardan yola çıkılarak çekildiğini bir daha hatırlatmakta yarar var) bir atmosfer kurmakta fazla zorlanmamış. Zaten bu filmin resmi sitesinin dizaynından da beklediğimiz bir şeydi. Bence film Fincher’ın önceden belirttiği ölçüde merak duygusunu seyirciye geçirebiliyor. Hele sonu gerçek olayların bir sonucu olarak çözümsüzlükle bitse dahi. Adeta filmdeki karakterler kadar saplantılı bir hale geliyorsunuz. Belki de pek çok seyirciyi filmden tatminsizlikle ayrılmasına sebep olan da yine bu benzerliktir. Filmin sonunda kaçınız Graysmith gibi hissetmedi? Ayrıca film ürkütücü konusuna rağmen bazı anlarında oldukça eğlenceli olmayı da başarabiliyor. Bir artı olarak da başarılı oyunculukları ve rollerin hak edildiği gibi dağıtıldığını söylemekte yarar var.
sinema-2
sinema-2

21 Mart 2008 tarihinde eklendi
tam anlamıyla doyurucu değildi.az buçuk zaafları vardı ama yinede üst düzey bi film olduğu gerçek.finchere nihayet demek istiyorum.seven ve fight clubden sonra pek dişe dokunur bi film yapamamıştı.e nihayet en sonunda turnayı gözünden vurdu.
-alp-
-alp-

20 Ocak 2010 tarihinde eklendi
İyi filmdir. 10/9
sari_23
sari_23

27 Şubat 2006 tarihinde eklendi
eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa imdb’de kadroya gary oldman’ın da katıldığını gördüm.fincher ve oldman’ı aynı filmde görme fikri bile beni çok heyecanlandırıyor...
yavuz-ozsan
yavuz-ozsan

10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
bilindik seri katil filmlerinden biraz farklı olsa da david fincher işin içinde olunca film ta bi ki ii oluyo.biraz uzun bi film ama bu uzunluk filmin güzelliğine gölge düşürmüo...9/10