Amerakna filmlerinden pek hazzetmem çünkü sürekli biribirini tekrarlayan konusuz boş filmler. Bu film de onlarnda biri olmasına rağmen farklı bir yapım olmuş. İnsanı ilk dakikadan itibaren film bitene kadar sarıyor. Hiç tereddütsüz son yıllarda izlediğim en iyi amerikan filmlerinde birisi. Her şeyiyle çok iyi, özellikle uçak ve metro kazası defalarca izlenecek kadar güzel ve ürperticiydi. Son olarak tüm filmde tek göz tırmalayan bölüm, filmin başında Nicolas Cagein şifreyi çözme şekli çok kolay olmuş. Biraz daha düşünseler,kahramanı uğraştırsalar ksursuz olacakmış...
Film izlerken kendinizi orada hissetmelisiniz. Oradaki şartlar ve koşullarla. Doğaüstü güçler ve uzaylılardan bahsediyor. Kaldı ki Dünyanın sonu hakkındaki finalin gerçekleşmesi bilimsel olarak muhtemel. Güneşteki bunun gibi bir patlama olursa herkes iptal. Başka bir senaryo daha var: Güneşin ısınması. O zamanda güneşe bizden daha uzak olan gezegenler Dünya koşullarında olacak. O zamanda taşınmak gerekecek :) E öyle bir şey olması halinde ne olabileceğine ilişkin bir fikir veriyor en azından. Perdenin 'izleyenler' tarafındaki kurallara göre filmleri irdelerseniz boşuna kendinize ve çevrenizdekilere eziyet etmezsiniz inancındayım. Filmi izlerken oradaki kuralları esas almak lazım. Bir nevi nuhun gemisine atıfta bulunulmuş işte. Örnekler alınıp başka bir Dünyaya salıveriliyor. Sıkılmadan izlenir. Sahneler güzel mantıkta güzel. Saygılar...
Bu tür felaket filmleri genelde sıkıcı olduğundan Knowing in bir solukta izlenen inanılmaz akıcı temposu büyük bir artı bence.Alex Proyas gibi ne yaptığını bilen,filmi sadece görsel şovlarla sınırlı tutmayan,bir şeyler anlatabilen bir yönetmene sahip olması da.Film iyi çekilmiş,teknik olarak bir sorunu yok yalnız tercih ettiği finale giderken karakterlerinin (aslında Cage in) seçimiyle ilgili ciddi bir inandırıcılık ve propaganda sorunu yaşıyor.Ama sonuçta çok etkileyici,beklentilerin üstünde ve sadece felaket filmi olarak adlandırmanın sığ bir tanım olarak kalacağı bir yapım.
Bilmiyorum belki Nicolas Cage hayranlığımdan ama bn sinemaya gittiğime izlediğime kesinlikle pişman olmadım,sakin geçen ilk yarıdan sonra hızlanan tempo ve son..Gerçekten 'son'.. 8/10
Çok büyük bir beklentiyle gitmedim filme işin açıkçası.Yorumlar kötü olduğu halde puanı 8 olmsı ilginç geldi we merakımdan gittim,iyiki de gitmişim.Karanlık Şehir ve Ben Robot filmlerinden tanıdığımız yönetmen Alex Proyas dan çok kötü bir film çıkmaz diye düşünüyordum,çok da yanılmamışım.Ahım şahım bir çalışma değil elbette,hatta Dünyanın Durduğu Güne çok benziyor diyebiliriz ama ondan daha başarılı bence.Kaza sahneleri hakikaten çok iyiydi.Az fantazi yapmış yönetmen ama finali ben beğendim,tam istediğim gibi bitti film.Sinemada gidilmesi gereken bir çalışma.7,5/10
Çok etkilendim. Filmin puanı beni şaşırttı gerçekten. Çok düşük puan almış. Çok etkileyici bir finali vardı. Nicholas Cage i hiç sevmem ama galiba onun filmleri arasında izlediğim en iyi filmdi galiba. 10/9
neden kaçırmışım filmi anlamadım dün tv de izledim nicolas cage in favorisiz saçlarının berbatlığı dışında filmi genel olarak beğendim,ama filmin sonu beni tatmin etmedi oysaki amerikanın yine dünyayı kurtarması gerekiyordu::))şaşırdım....
her ne kadar Nicolas Cage bana soğuk bir oyuncu gibi gelsede filmi çok beğendim. senaryo çok iyiydi. aksiyon bir an durmadı bile.herkese öneririm...tam cuma akşamı izlenebilecek türden bi film8/10
Film gerçekten müthiş bir filme benziyor.Tabi fragmanlara bakarak yorum yapmak ne kadar doğru bılınmez ama uçak düşme sahnesi insanın tüylerini diken diken ediyor. Sinemada mutlaka görülmesi gereken bir film bence. Merakla beklıyorum
İyi bir felaket filmi olmuş, ancak konu daha etkili bir biçimde işlenebilirdi bence. Felaket sahneleri ise gayet gerçekçiydi. İzlenmemesi kayıp değil ancak izlenilirse de iyi vakit geçirten bir film.