Harikulade bi son kimsenin aklına gelmeyecek bi final.. Ama 3. filmde finali tahmin etmek gerekeceği için filmin akıcılıgı olmayack.. Onu 3.filmde düsünürüz.. Nese çok güzel bi film. Tavsiye edilesi..
Ya bir film bu kadar mı güzel olabilir. Şimdi filmden geldim hala elim ayağım titriyo. Tek kelimeyle olağanüstü. Filmin senaristi ve yönetmeni olan D. Lynn Bousman bu işin üstadı olduğunu kanıtlamış durumda artık . Oskara adayım diye ortada dolaşan bikaç yüzmilyon dolarlık filmlerin hepsine dikiz aynasından bakacağı kesin bence...
testerenin üzerine film tanımam. beni hayatımda bu kadar etkileyen başka bir film olmadı. filmin sonuda müthişti. çok zekice hazırlanmış bir film . tek kelimeyle mükkemmmel... jigsaw=cinayet işlemeyen bir katil
testere 1 benim için mükemmel denecek kadar iyiydi.bununda böyle olmasını bekliyorum. fragmanı ilk filmi aratmayacağını gösteriyordu ama ben yine temkinliyim.çünkü ilk filmin peşinden gelen seriler genelde iyi olmaz.inşaalah mükemmel olur ve devamları olurda ağzımızın tadı bozulmaz.
Hayatımda izlediim en iyi kurguya ve senaryoya sahip film gerçekten.. 1.sini izlemiştim ve çok beğenmiştim 2.side gerçekten 1.si kadar süper olmuş filmin hiçbi sahnesinde sıkılmıyosunuz bi soraki sahneyi merakla bekliosunuz ve acaip geriliosunuz tabii.. senaryo mükemmel oyuncular mükemmel kurgu mükemmel En önemlisi de alışılmış saçma sapan öcülü hayaletli şeytanlı salak korku filmlernden olmaması çünkü bu tarz çekilen film o kdr çok varki.. Tam Gaz Testere! 3.yü mrkla bekliorus
az once geldim eve ve hemen yorum yazmak istedim. Saw 2 kesinlikle guzel bir film olmus, yalniz film korku filmi deil, amac korkutmak deil sadece biraz fazala kanli sahneler var. film psikopatligin onde gideni, ve bu konuda da ustune yok. Gitmeyi dusunenlere tavsiye edebilirim. Hala bilgisayarin basinda durmayin biran once gidin izleyin. Yalniz filmin gercek tadi sinemada cikiyor evde vcd de falan olmaz. benden bu kadar. 10 uzerinde 10 benden tam not. hicbir saniyesi bos deil gozunuzu ve beyninizi biran bile ayiramiyozunuz. iyi seyirler..... Yorumu abarti bulanlar olabilir saygi duyarim ama ben cok keyif aldim Saw1 ve Saw2 'den 3uncuyu merakla bekliyozruz.....
film bir deha ürünüdür ve son 10 yıldır gerilim açısından saçmalayan hollywood da millet altın bulmuş gibi hücum etmiştir (ki tüm dünyada böyle oldu!) bir devam filminin ilkini aratmadığı erçeğinide böylece öğrenmiş oldu sinemaseverler.. senaryo yazarının ne denli mükkemmel bir bakış açısına sahip olduğu tartışılmaz.. ve 2 nin senaryosu 1 in kinide solladı yaratıcılık olarak afiyet olsun!
bu ayakta hatta takla atarken bile alkışı hakeden bir film,tabiiki yine anlıyan kesim için bu sözler!
özellikle saw2 de jigsaw ın kitlelerce benimsenmiş ''yaşamayı haketmeyenler cezalandıralarak öğrenmeli'' tezi şu anda bağımzsız fikirli ve zekalarıyla yaşamayı yaşam biçimi haline etirmiş kişiler tarafından yeni fenomenleri olarak değerlendiriliyor ve mesaj şu:
''kötülüğün içindeki ütopik ama iyimser yaklaşımlar..'' ve ayrıca senaristin üstün zekasıyla şekillenen tamamen bir ''felsefe'' yaratmaya çalışıyor olmalarımı bu tamamen anlıyabilecek bakış açısı ve seviyeye sahip olmakla ilgili. jigsaw'ın ''bunları neden yapıyorsun'' sorusuna verdiği cevabı ve gerekçeleri hatırlarsanız,ne demek istediğimi anlarsınız..
Bu yorumu yazarken Charlie Clouser'dan Saw Theme dinliyorum.. O müthiş final müziği, şimdi bile tüylerimi diken diken etmeye yetiyor.. Filme diyecek laf yok ama bir arkadaşın yorumu dikkatimi çekti.. demişki; Saw 3 te JigSaw'ı öldürürlerse, bide bakmışsınız, onunda cebinden bir teyp çıkar.. bence müthiş bir son. ismini hatırlayamadığım arkadaşı burdan tebrik ediyorum..