obra
17 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Gerçeklerden uzak zayıf kurgulu bir film..Ne tarantino nede brad pitt kalitesine maalesef yakışmamış.En komiği ise bu filmin sırf yahudi soykırımını irdelemesi nedeniyle en iyi film ödülü oscarına oynaması..
yorumlara bakıp filmi aldım,tamamen hayal kırıklığı.3 bile vermem ben bu filme,üstelik gerçeklerle hiç alakası yok.tamamen öç almak için kurgulanmış gibi.2 tarafın şiddetide mide bulandırıyor.hanımlar asla beğenmez bu filmi.
tam anlamıyla rezalet...daha doğrusu bu kadarda haksızlık etmek istemesdim filmi beğenenler kusura bkmasın ama.istediğim aksiyonu bulamadım. Tarantinonun yönetmenliğine hyrnım,Bradinde oyunculuğuna.film istediği ünü yakalayamadı bnce ve istediğini tam olarak verememiş.Tarantino her zaman muhteşemdir ama bu onun en kötü filmi olmus diyebilirm.filmde tek mrk ettiğim ve heyecanla bklediğim şey kızın sinemayı nasıl yakacağıydı son kısmı güzeldi.bnce bu kadr güzel bir konu daha güzel işlenbilirdi...
Vatana ihaneti kutsayan(her alman potansiyel bir haindir düşüncesine sık sık yer vermesiyle),siyonist sermayenin talimatlarına kurban edilmiş,tarihi gerçekleri kuşa çeviren, Tarantinoya yakışmayan bir film olmuş.
her tarantino gibi değerlendirilmesi yorum yapılması zor bir film ama öncelikle kimsenin tarihi olayları kafasına göre yazmaya hakkı tarihte hiçbir zaman alternatif düşünce olmadı olamaz da zaten demek istediğim hitleriin bir yahudinin kurşunlarıyla değil intihar ederek öldüğüdür peki tüm bunları yana bırakırsak film nasıldı öncelikle müziklere değinmek istiyorum kill bille hemen hemen aynı müzükleri kullanmış yönetmen bunun yanında filmde oyunculuklarda (christoph waltz dışında harika bir oyunculuk çıkarmış) pek iç açıcı değildi özellikle brad pitt çok abartılı oynuyordu tarantinonun filmlerinde 70 li yıllara gönderme yapmayı sevdiğini hepimiz biliyoruz ama tarantino bu filminde de eğer 70 lerin savaş filmlerinin havasını tuturmak istiyorsa savaş sahnelerine daha çok yüklenmeli işin ajanlık kısmını ikinci plana atmlıydı çünkü tarantino filmdeki tavrıyla modern sinemanın anlayışına bürünüyor modern sinema anlayışıda 70 lı yılların üslübuyla eğreti duruyor ister istemez burada demek istediğim şu modern sinema(özellikle 20 li yıllarda) artık ikinci dünya savaşının cepesel boyutunu bir kenera bırakmış savaşın ajanlık yanı ya da sivil halka yaptığı etkilerle ilgilenmeye başlamıştı oysaki 70 li ve 80 li yıllarda savaş sahnelerin saatlerce sürdüğü bol kahramanlı ikinci dünya savaşı filmleri vardı işte tarantino filmde savaş sahnelerine daha çok önem verseydi eminin o 70 lerin havasını daha iyi yakalayacaktı bunların yanında filmin sinematografisi harika olmasına rağmen dekarasyon için aynı şeyleri söylemek güç tarihin en yıkıcı savaşını geçiren fransada sokaklar ışıl ışık tek bir harabe bile yok buda filmin gerçekçiliğini büyük ölçüde zedeliyor ve işin gerçeği hitlerden ve nazi almanyasında komedi yapma isteği çokta makul değil ama tüm bu olumsuzluklarının yanında son zamanda vizyona giren en iyi filmlerden biri yinede soysuzlar çetesi ama tarantino ya savaş ve dönem filmeleri yakışmıyor
tarantino sabah kalksa elinde handycam le çekim yapsa yine uzun diyaloglar,western tarzı sahneler görürüz bu filmin bu kadar abartılmış olmasını anlamıyorum,Tarantinonun bende arşivi var Jackie Browndan Pulp Fictiona kadar hepsindede uzun diyaloglar,her ince ayrıntıya kadar düşünülmüş sahneler hepsinde var.Tarantinonun kendi içinde Death Proof tan sonra en vasat filmi.Alman Subayı oynayan aktör ve Brad Pitt filmin öne çıkanları 10/7
not:2.dünya savaşında osmanlı mı kaldı be Tarantino Hitlerin arkasındaki haritada hala Türkiye Cumhuriyeti yerine Olmenian (Osmanlı) yazdırmışsın :D
bu film pulp fiction filminin hakkını yemek istemem ama en iyi tarantino filmi diyebilirim.aslında filmi başta yine bir yahudi ajitasyon filmi olduğunu düşünmüş ama tarantinonun böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermeyip kendimi telkin etmiştim ama haklı çıktım kesinlikle öyle bir film değil hatta filmde dikkat edilirse nazilerin yahudilere karşı yaptıkları savaş ortamında olabilecek şeylerken vahşice hareketler hep yahudilerden geldi.bugüne kadar seyretmiş olduğumuz bütün ikinci dünya savaşı filmlerinde yahudiler hep kaçan kurtulmaya çalışan ezilen mazlumlar gibi gösterilirken bu filmde yahudiler bizzat karşılık veriyorlar nazilere ki baya da vahşice.herhalde tarantinoyu tarantino yapan bunları diğer yönetmenlerden farklı yapıyor olmasıdır bu yüzden bu adamı çok seviyorum:)her nekadar bir tarantino tarzının dışına çıkmış gibi görünse de aslında film buram buram tarantino tarzı kokuyor çekim açıları kamerayı kullanışı uzun diyaloglar ve çok küçük ayrıntılara verilen önem.kesinlikle seyredilmesi gereken bir tarantino baş yapıtı:)
ayrıca brad pitt sesi,konuşma şekli ve mimikleriyle müthişti.
Çok kötü bir filmdi. kesinlikle tavsiye etmiyorum.Nazileri kötüleyen bir yahudi filmi.Giderseniz paranıza yazık olur.Film çok uzadı 3 saat çok sıkıcıydı.
açıkçası tarantino gibi bir yönetmene bu film çokta mükemmel durmamış..Ayrıca yahudi tatmini var filmde.onlar masum kahraman vs. gibi saçmalıklar işin içine yahudi politikası ucundan bucağından değisin film 10 üzerinden 100 olsa bile ben ii puan vermem.yahudiler hariç diğer bölümler güzeldi eğlendim yani...Yahudiler görünüdkleri gibi masum değiller hitlerin katliamıda büyük ortadoğu projesi için kılıf oldu..bu konuları araştıranlar ii bilir.Aslında hitlerde bir yahudi maşası..o yüzden soykırımmış bunlar zırva.