serkan-izm
25 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
filim evet güzeldi ama soysuzların aksıyon sahnelı bıraz fazla olsa ve suıkast sahnesı çok basitti inandıcılığı azdı onun harıcınde filim çok iyidi ve son bir olumsuz not evet tarantıno filimlerı ayrıntıya ve dialoga dayalıdır ama filimde çok gerekesız ayrıntılı sahneler vardı tatlıya kremayı sürüş,piposunu yakış gbi sahneler okadar ağır ve ayrıntılı çekılmışki çok saçma geldi neyse benden,10 üzerınden 7
Ben bir Tarantino hayranı olarak bu filmi çok beğendiğimi söylemeliyim, bana göre Kill Bill, Pulp Fiction, Reservoir Dogstan sonraki en iyi filmi diyebilirim. Kurgu, Senaryo hem çok şaşırtıcı hem de çok güzel.
Filme büyük umutlarla gidip Tarantino kokusunu duyamayanlardanım bn malesef...Daha fazla aksiyon ve daha fazla anlatılmak istenen bir şeyler olmalı arayışından filme odaklanamadım bile.Sizi sürüklüyor merak uyandırıyor evet ama o kadar.Çıktıktan sonra en fazla 8verebileceğiniz bir film haline dönüşen,ama yinede izlemekte yarar olan-müzikleri,karikatürleri,ve Brad Pitt in oyunculuğu vs.. - olan filmlerden ama ksinlikle Kült değil.Kill Bill daha başarılıydı 8/10
keyifli bir film (bazı yerlerinde sıkılsakta) izlemeye değer.tarantino cidden insanları nasıl keyiflendireceğini biliyo.10/8 kesinlikle izlemeye değer arkadaşlar
Güzel bir tarantino filmi daha. Sıkılmadan izleyebileceğiniz güzel bir 2. Dünya savaşı filmi. Ama anlamadığım tarantinonun kana olan düşkünlüğü. Yani bu filmde kafa derisi yüzme sahneleri bu kadar detaylı olmasa ne olur. Film çok şey kaybetmez bence. Filmin sonu ben bir detay kaçırmadıysam bilinen tarihle çelişiyor.Bir de filmin başındaki sütçü adam ve 3 kızının akibetini merak ettim. Bazı aşırı kanlı sahnelerine rağmen şiddetle tavsiye ederim...
Tarantino gibi yönetmenler az gelir bu piyasaya.bu adamın farklı bı felsefık anlayısı var fılmlerınde.tarantınonun hangı fılmını ızlersenız ızleyın etrafa sacılan beyın parcaları goreceksınız :)kan goreceksınız,vahset goreceksınız.senaryo, tarantınonun alısılagelmıslıgınden cok farklı.ıste burada kocaman bı ? cıkıyo karsımıza.has adamını oynatmayı da eksık etmemıs Samuel Lee J. :)cok guzel bı fılm ızlerız ıns.tek merak ettıgım konu tarantınonun kendıne nasıl bı karakter secmıs oldugu.bu fılmde onu nasıl ızleyecez acaba? ama bole fılme daha oturaklı ve agır baslı bı aktor yakısırdı brad degıl :)
soysuzlar çetesi şüphesiz bu senenin en iyi filmi bence arkadaşlar tarantinodan bir armağan kesinlikle... Film fransada küçük bir köyde açılıyor(bu seneki izlediğim filmlerden gördüğüm en iyi açılış)bu köyde yahudi saklayan bir ailenin olduğunu düşünerek bay lapatideyi ziyaret eden albay hans landa(4 dilide mükemmel ve akıcı konuşan kusursuz performansıyla chistoph waltz)lapatiden sakladığı yahudilerin yerlerini söylemelerini ister istemedende olsa mahzende saklandıklarını söleyerek albay onları kurşuna dizdirir;ama bu aileden bir kişi kurtulur o shosanna dreyfusdur.bir yandanda teğmen aldo raine(benim favori oyuncum brad pitt mükemmel oynuyo harika)özel bir tim kurarak nazileri öldürmeye çalışıyor.4 yıl sonra shosanna parise yerleşmiştir orada teyzesinden kalan sinemayı işletmektedir.fredric zoller adında bir asker shosannadan hoşlanarak tanışmak ister ama oda alman olduğu için zollerden kaçar,aslında bu kişi ona hayatının fırsatını verecektir çünkü zoller ikinci dünya savaşında 300e yakın düşman askeri öldürmekle ünlenmiştir ve gobbels adında bir yönetmen başrolünde frederick zolleriin oynadığı ülkenin gururu adlı film çekmiştir zoller shosannayı gobbelsle tanıştırarak filminin shosannanın sinemasında gösterilmesini ister shosannada bunu kabul ederek intikamını almak isteyerek bizi o harika finale hazırlıyor...soysuzlar çetesini kaçırmayın arkadaşlar, tarantino mükemmel bir senaryo yazmış ve harika bir film çekmiş, başyapıt...
İste yine bir Tarantino filmi daha... Tarantino öyle bir adam ki şiddet denilen ögeyi filmlerinin dokusuna işliyor, şiddet öyle bir boyutta oluyor ki artık bir müddet sonra şiddet, izleyiciye normal bir şeymis gibi geliyor. İşte bu yönü Tarantinoyu eşsiz kılıyor ve umuyorum ki Tarantino yine eşsiz bir film yapmıştır...
tarantino dalga kendi dalgasında..kötü film yapmak istesede yapamaz doğasına aykıra =) süper olucak eminim tabi herkes tarantinonun olayını sevmez ama ben sabırsızlıkla beklıyorum