volkanick
27 Ekim 2012 tarihinde eklendi
Son yılların en fazla şişirilen bombalarından biri olan Tarantino yine şişirme bir filmle karşımıza çıktı.Derinliksiz senaryosunu gereksiz diyaloglarıyla ikibuçuk saate yayabilmesi bir yönetmenlik başarısı ise hayranları onu alkışlamaya devam edebilirler.Pulp Fiction filminde çantadan yayılan ışık üzerine yapılan yorumlar Tarantino'ya sorulduğunda verdiği cevabı bilmeyenler bu filmin Tarantino'nun yahudi soykırımı temalı filmlere getirdiği bir eleştiri olduğunu iddia edebilirler.Ancak ben Tarantino'nun onların düşündüğü kadar derin bir adam olduğunu düşünmüyorum.Bu filminin de Christoph Waltz'un oyunculuğunun dışında güzel bir yanı yok.
işte budur ya filmi bugün izledim yine o özlediğim uzun diyaloglar, yine bir anda patlak veren şiddet, film referansları, abi seviyorum bu adamı hele finali harikaydı özellikle hans landa performansıyla Christoph Waltzc bu sene en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında aday gösterilmesini bekliyorum. müziklerde bir harikaydı filmi gidin ve görün
açıkçası tarantino gibi bir yönetmene bu film çokta mükemmel durmamış..Ayrıca yahudi tatmini var filmde.onlar masum kahraman vs. gibi saçmalıklar işin içine yahudi politikası ucundan bucağından değisin film 10 üzerinden 100 olsa bile ben ii puan vermem.yahudiler hariç diğer bölümler güzeldi eğlendim yani...Yahudiler görünüdkleri gibi masum değiller hitlerin katliamıda büyük ortadoğu projesi için kılıf oldu..bu konuları araştıranlar ii bilir.Aslında hitlerde bir yahudi maşası..o yüzden soykırımmış bunlar zırva.
tam anlamıyla rezalet...daha doğrusu bu kadarda haksızlık etmek istemesdim filmi beğenenler kusura bkmasın ama.istediğim aksiyonu bulamadım. Tarantinonun yönetmenliğine hyrnım,Bradinde oyunculuğuna.film istediği ünü yakalayamadı bnce ve istediğini tam olarak verememiş.Tarantino her zaman muhteşemdir ama bu onun en kötü filmi olmus diyebilirm.filmde tek mrk ettiğim ve heyecanla bklediğim şey kızın sinemayı nasıl yakacağıydı son kısmı güzeldi.bnce bu kadr güzel bir konu daha güzel işlenbilirdi...
İşlenen konular ve Tarantinoya has unsurlar: Şanssızlık, tesadüf, intikam, şiddet, küfür, farklı kamera açıları, beklenmeyen durumlar, beklenmeyen sorular, tezat durum ve tezat olaylar ...Christoph Waltz (Col. Hans Landa) rolünü çok iyi başarmış. Film boyunca nezaketi elinden bırakmıyor. Bir o kadar zekice tavırlar sergiliyor... Bir taraftan sevimli bir melek, diğer taraftan zeki bir şeytan ... Genel olarak Tarantino filmleri bana hitap etmiyor, beğenmiyorum. Çünkü Tarantino filmlerinde eksik olmayan kan, şiddet, acı, küfür, argo, v.b unsurlar tüm Tarantino filmlerini itici hale getiriyor. Tarantino filmlerinin bizlere verdiği bir mesaj, bir anlam, bir ders yok. Bizlere bir şeyler katmıyor. İzlesen de olur izlemesen de olur ...
Savaş yıllarında işgal altındaki Fransadai bir grup nazi avcısı askerlerden oluşan soysuzlar çetesinin intikamını anlatan ama tarihte yeri olmayan hayal ürünü bir film.Tipik bir Tarantino karakterleriyle dolu olan film,her Tarantino filmlerinde oldugu gibi saglam karakterler,harika dialoglar ve etkileyici ölüm sahneleriyle bezenmiş.Filmin en etkili ve göz dolduran karakteri ise Hans Landa rölünde Christoph Waltz.Adam müthiş bir iş çıkarmış.Çok beğendim.Tarantinoun bu müthiş karakterleri her filmde bir oyuncuyu öyle farklı yerlere çıkarıyorki hem oyuncu hemde izleyenler büyük keyif alıyor.Filmi Kill Bill gibi bölüm bülüm anlatarak bizi finale hazırlayıp,yine süprizler ve etkileyici sahnelerle bezemiş Tarantino,sevenlerini yine mahçup etmemiş.Her Tarantino filmini izledikten sonra aldıgım keyfi bu filmdede aldım.Tarantino filmlerinde artık görmeye alıştıgımız Kanadalı genç yönetmen Eli Roth oyunculuk yönünde ilerlesede.benim gibi Eli Roth sevenlerin yeni filmlerini merakla bekledigimizide unutmaz umarım.Tarantinoun kanatlarının altında olması beni daha da mutlu ediyor.Çok sağlam bir yönetmen olucaktır.Hostel filmiylede zaten bunu ispatladı.Sonuç olarak bir çok şeyden bahsedebiliriz.Filmdeki alman oyuncular çok başarılıydı.Fransız oyuncu Mélanie Laurent çok begendim.Diane Kruger aynı şekilde.Dünyaın en kötü oyuncusu olsanız bile bir Tarantino filminde yıldızınız oldukça yükselir.Bu filmdeki bir çok oyuncu bunu iyi değerlendirmiş.Brad Pittin İtalyan taklidi çok iyiydi.Sonuç oılarak ben çok zevk aldim.Tarantinou çok sevmemdende olabilir.Tam benim tarzım bir adam.Eğer yönetmen olsam onun gibi film çekerdim.Herkeze uygun olmayabilir.Ben yinede tavsiye ederim.
her tarantino gibi değerlendirilmesi yorum yapılması zor bir film ama öncelikle kimsenin tarihi olayları kafasına göre yazmaya hakkı tarihte hiçbir zaman alternatif düşünce olmadı olamaz da zaten demek istediğim hitleriin bir yahudinin kurşunlarıyla değil intihar ederek öldüğüdür peki tüm bunları yana bırakırsak film nasıldı öncelikle müziklere değinmek istiyorum kill bille hemen hemen aynı müzükleri kullanmış yönetmen bunun yanında filmde oyunculuklarda (christoph waltz dışında harika bir oyunculuk çıkarmış) pek iç açıcı değildi özellikle brad pitt çok abartılı oynuyordu tarantinonun filmlerinde 70 li yıllara gönderme yapmayı sevdiğini hepimiz biliyoruz ama tarantino bu filminde de eğer 70 lerin savaş filmlerinin havasını tuturmak istiyorsa savaş sahnelerine daha çok yüklenmeli işin ajanlık kısmını ikinci plana atmlıydı çünkü tarantino filmdeki tavrıyla modern sinemanın anlayışına bürünüyor modern sinema anlayışıda 70 lı yılların üslübuyla eğreti duruyor ister istemez burada demek istediğim şu modern sinema(özellikle 20 li yıllarda) artık ikinci dünya savaşının cepesel boyutunu bir kenera bırakmış savaşın ajanlık yanı ya da sivil halka yaptığı etkilerle ilgilenmeye başlamıştı oysaki 70 li ve 80 li yıllarda savaş sahnelerin saatlerce sürdüğü bol kahramanlı ikinci dünya savaşı filmleri vardı işte tarantino filmde savaş sahnelerine daha çok önem verseydi eminin o 70 lerin havasını daha iyi yakalayacaktı bunların yanında filmin sinematografisi harika olmasına rağmen dekarasyon için aynı şeyleri söylemek güç tarihin en yıkıcı savaşını geçiren fransada sokaklar ışıl ışık tek bir harabe bile yok buda filmin gerçekçiliğini büyük ölçüde zedeliyor ve işin gerçeği hitlerden ve nazi almanyasında komedi yapma isteği çokta makul değil ama tüm bu olumsuzluklarının yanında son zamanda vizyona giren en iyi filmlerden biri yinede soysuzlar çetesi ama tarantino ya savaş ve dönem filmeleri yakışmıyor
tarantino sabah kalksa elinde handycam le çekim yapsa yine uzun diyaloglar,western tarzı sahneler görürüz bu filmin bu kadar abartılmış olmasını anlamıyorum,Tarantinonun bende arşivi var Jackie Browndan Pulp Fictiona kadar hepsindede uzun diyaloglar,her ince ayrıntıya kadar düşünülmüş sahneler hepsinde var.Tarantinonun kendi içinde Death Proof tan sonra en vasat filmi.Alman Subayı oynayan aktör ve Brad Pitt filmin öne çıkanları 10/7
not:2.dünya savaşında osmanlı mı kaldı be Tarantino Hitlerin arkasındaki haritada hala Türkiye Cumhuriyeti yerine Olmenian (Osmanlı) yazdırmışsın :D
Bu amerikanlar Hitler ile olan kuyruk acısını çok güzel bir şekilde lanse ediyorlar ama nereye kadar.Sürekli nazileri kötüleyip,yahudileri göklere çıkartıyolar.Vasattı vasat.
yorumlara bakıp filmi aldım,tamamen hayal kırıklığı.3 bile vermem ben bu filme,üstelik gerçeklerle hiç alakası yok.tamamen öç almak için kurgulanmış gibi.2 tarafın şiddetide mide bulandırıyor.hanımlar asla beğenmez bu filmi.