orsau
2 Mayıs 2009 tarihinde eklendi
shiaaaam benim ya her filmi bir birbirinden güzel...önyargım vardı ama haksızmışım. robot diyip geçmemek lazım, onlarında duyguları var! çok güldüm ve heyecanlandım
bir anda çok ciddi, bir anda çocuklara hitap edebilen bir film.. komediyi macerayı fantasiyi bilimkurguyu birbirine katıp sunmuşlar ... seyirlik bi film genede izlenebilir
öncelikle filme büyük umutlarla giderseniz büyük bir hüsranla çıkarsınız salondan benim gibi.filmin kurgusunda okadar saçma şey dolu ki hangisini anlatayım bilemiyorum.Ayrıca yönetmen BAY robotların çocuğun evinin bahçesindeki tavırlarını ve çocuğun ailesine görünmeme çabalarını baya bir abartmış,yuh artık dedim onun gibi bir yönetmene hiç yakıştıramadım ve onun adına utandım resmen.çok gereksiz uzatılmış bir sahneydi.ayrıca yönetmen savaş sahnelerinde çok karmaşık görüntüler ortaya çıkararak biraz işin üçkağıdına kaçmış,yani kim kime ateş ediyo kim kimle güreşiyo anlıyamıyosunuz,ayrıca film hiçte sürükleyici değildi çok sıkıldım bazı sahnelerde.
Tamam Michael Bay bu tür filmlerin aranılan yönetmeni ama ’’Transformers’’ en iyi filmlerinden biri olarak anılmayacak.Bay,’’The Island’’da olduğu gibi filmlerine derinlik katabilen bir yönetmen.Tabii Transformers çoçuklar için tasarlandığndan dolayı bunu beklememeliyiz belki de.Filmin kahkaha attıran bölümleri de var gereksiz uzun sahneleri de.Yine de John Turturro olmasa daha sıkıcı olabilirdi ’’Transformers’.
Irkçı bir Amerikan milliyetçisi olan Michael Bay tarafından çekilmiş olan bu yapım bir hayli aksiyon içeriyor. Arada bir bizi gülümsetecek sahneleride var. Lakin çok fazla reklam figürü var filmde. Film boyunca devamlı Amerikan askerlerini pohpohlayan bir üslup kullanılmış. Megan Fox ve Jason Statham'ın sevgilisi(Rosie Huntington-Whiteley) güzellikleri ile filme ayrı bir hava katmışlar. Yönetmenin milliyetçi oluşu filmi amerikan'ın kurtuluş günü olan 4 temmuz günü gösterime sokması, ırkçı oluşuda filmin üçüncüsüne Megan Fox'un neden katılmadığı sorulduğunda şu sözleri ile ifade etmiştir; Michael Bay ırkçı tutumu ile bende Hitler'i çağrıştırıyor demiştir. Haliyle filme U.S. Army'de bir hayli parasal yardımda bulunmuştur. Ama sonuçta Holywood'un cazibesi filmi kendine izlettiriyor. Sonuçta 150 milyon dolar bütçeli bir yapım.
Transformers,kesinlikle bir kuru gürültü.Bir hayalkırıklığı demekte daha doğru olur sanırım.Muhteşem özel efektleri ve teknik olarak övgüye değer bir film olmasına rağmen güzelim konu o kadar basit işlenmiş ki tam bir çocuk filmi olmuş.Bomboş senaryosu da cabası.Görsel açıdan çok zengin olması bu filmi seveceğimiz anlamına gelmiyor.Yönetmen Michael Bay filmlerinin klişeleri de artık midemi bulandırıyor.Bir hüsran...
her n kadar teknoloji imkanları artsada çeklme zorluğu çok yüksek olan ancak kitlelerdin bekledi 80 yıllarda çoçukluğunu geçirmiş benim gibi kitlelerin beklediği ve artık çekilmesi gereken bir film
M.bay açısından kendini çok yüceltecek bir film olabilir.ama ben yönetmenin yinede güsel bir film yaptıgı kaaatinde degilim.filmi kesinlikle daha güsel yapabilirdi ama bunun yerine abuk sahneleri gayet güsel bir şekilde filme lanse etmiş.yönetmenin başarısızlıgı beni şaşırttı çünkü gerçekten çok güveniyordum.filmin iyi yanlarına gelrsek steven spielbergin desteklemsi gerçekten film açısından baya iyi olmuş.buna görsel efektler ve ses efektleride eklenince insanı etkileyen bir film ortaya çıkmış.az çok da olsa çizgi filmlerinide takip edenler seyrederse dahada insanda iz bırakıyo diyebilirim.bence 10/8 i hakediyor.umarım M.bay bundan sora daha dikkatli olmayı becerir
Klasik olarak yine İyi ve Kötü yüzyıllardır çarpışıyor bedenlerimizde, daha fazla süredir çarpışıyor gezegenimizde. Hatta başka gezegenlerde de bu savaşlar sürüyor, bir kısmı da sonuçlandı bile. Savaşların kazananı olmaz derler. Belki de halen devam ediyor bazıları. Ya bizleri yok etmek isteyen güçler yanı başımızda ise? Bizi o kötü güçlere karşı Amerikan ordusundan (Sağ olsun Michael Bay) başka kim koruyacak? 25 yılı aşkın bir süredir Televizyon’da ve Çizgi romanlarda bu savaş devam ediyordu. Bizi heyecanlandırarak daha çok merak ettirerek. Şimdi ise sinema salonlarında başladı bu savaş bütün görselliği ve güzelliği ile. Transformers filmi sadece çizgi romanını sevenleri değil aksiyon/bilim kurgu vb. türleri sevenleri de oturdukları koltuklara çivileyecek türden. Ve düşünün bütün herşey bizim neslimizin devamı için! Yıllarca evvelinden başımıza gelecek kötü işler belli olmuş aslında. Sektör 7 ve Witwicky Dede yapmış yapacağını. Ve bunların hepsi 'Allspark' adına. Espirili bir kahramanlık filmi var karşımızda. Gerek Bumblebee’nin (Camaro) radyo ayarlamalarına gerekse de diyaloglara insan gülümsemeden edemiyor. Birde o Mikaela’nın (Megan Fox) güzelliği yok mu? Herşey bu filmi izlememiz için yapılmış. Cesur Autobot’ların (İyiler) Decepticon'lar (Kötüler) karşısında verdiği ölümüne mücadeleye söyleyecek laf bulamıyorum. Dövüşen dev gibi uzaylı robotları başka nerede izleyebilirsiniz ki?Beyazperde’nin gelmiş geçmiş en karizmatik robotları serinin ilk filminde gözlerimize layık bir sunum ile karşımızda. Seri olduğunu nereden çıkartıyorsun derseniz; Autobot’ların lideri Optimus Prime’ın (Tır) yaptığı çağrı değil ikinci filmi daha pek çoklarının geleceğine işaret etti. Zaten filmin başarısı ister istemez devam filmlerini getirecek türden. Umalım da gelecek filmler en az bu film kadar güzel olur. Bu arada sakın cast yazısı başladığında hemen sinema salonunu terk etmeyin. Witwicky ailesinin bizimle paylaşacağı güzel düşünceleri var.Sonuç olarak iyi film 10/8