bence bu tür filmlerde konu aramak gerekmiyor,sonuçta çocukluğumuzun çizgi filmi,uyarlamasını konulu bir film beklemek biraz abes kaçar diye düşünüyorum. bence çok güzeldi efektleri harika olmuş bence sıkılmadan izleyebilirsiniz...
Robotlardan duygusal,toplum meselelerine değinen, domestik olguları kurcalayan bir film bekleyenlerden olmayan biri olarak yeteri kadar ilgi çekicilik, aksiyon, efekt buldum filmde.Her film temasal olmak zorunda değil tabiki de.
Görsel efektleri mükemmel olmuş kesinlikle 300 Spartalı'daki gibi falan yapmacık değil. Bunun haricinde biraz çocuksu olmuş ama zaten çocukluğmuzun çizgi filmi değil miydi:) Aksiyon severlerin mutlaka izlemesi gereken bir film, iyi seyirler...
optimusu benzetemedim pek, bumble bee de hatırladığım kadarı ile ww kaplumbağaydı ama film güzel, etkileyici efektler güzel sahneler, yönetmen koltuğunda oturanada bakmalı tabiki (:
öncelikle filme büyük umutlarla giderseniz büyük bir hüsranla çıkarsınız salondan benim gibi.filmin kurgusunda okadar saçma şey dolu ki hangisini anlatayım bilemiyorum.Ayrıca yönetmen BAY robotların çocuğun evinin bahçesindeki tavırlarını ve çocuğun ailesine görünmeme çabalarını baya bir abartmış,yuh artık dedim onun gibi bir yönetmene hiç yakıştıramadım ve onun adına utandım resmen.çok gereksiz uzatılmış bir sahneydi.ayrıca yönetmen savaş sahnelerinde çok karmaşık görüntüler ortaya çıkararak biraz işin üçkağıdına kaçmış,yani kim kime ateş ediyo kim kimle güreşiyo anlıyamıyosunuz,ayrıca film hiçte sürükleyici değildi çok sıkıldım bazı sahnelerde.
Beklediğim gibi Michael Bay tarzı uzun ve tempolu sahnelere sahip bir filmdi. Fakat yönetmenin diğer filmleri gibi (özellikle the island ve pearl harbour) net sahneler yoktu. Özellikle son bölümde kim kimle çarpışıyor anlamakta güçlük çektim. Büyük metal yığınları karmaşık bir şekilde uçuşup şekilden şekle giriyorlardı. Bazı sahnelerde ağır çekim kullanılarak bunun önüne geçilmiş ama şahsi görüşüm bu teknikten daha çok faydalanılarak sahnelere anlam kazandırılabilirdi. Özet olarak; aksiyon olsun da ne olursa olsun diyenlerin kaçırmaması gereken bir film.
bir anda çok ciddi, bir anda çocuklara hitap edebilen bir film.. komediyi macerayı fantasiyi bilimkurguyu birbirine katıp sunmuşlar ... seyirlik bi film genede izlenebilir