büyük bir istekle gittiğim filmde tam olaraktan açıkçası istediğimi bulamadım.filmin bence en önemli eksisi olayların kopuk kopuk anlatılması örneğin bir çatışma sahnesinden pat diye savaş sonrasına geçiyor buda doğal olarak heyecanı törpülüyor aksiyon sahneleri güzel ve etkileyici daha fazla olabilirmiş.Birde filmdeki kahramanlık olayının fazla abartıldığını düşünüyorum.adamlar bir bayrağı diktiler diye bütün ülkede ünlendiler türk askerinin falan yaptıklarının yanında bu olaylar artık çok yavan kalıyor.eksilerine rağmen izlenebilir bir seçenek çok fazla bir şey beklememek bence en doğrusu.7/10
C.Eastwoodun nispeten objektif bir yönetmen olduğunu düşünüyorum,film ise vasat üzeri bir filmdi fakat konu çok dar olmasına rağmen gereğinden fazla uzatılmış.Savaş sahneleri ise başarılıydı.10/7
Filmi vasatın üstünde buldum en azından eleştiri haricinde övgüyüde hakettiği kanısındayım.Clint Eastwood iyikide kurcalamış dedirtircesine iyi işlemiş ve evet son yarım saati gereksizce uzatılmış, oysa o vakte kadar gelen sahneler oldukça kaliteliydi.Biraz daha kısa tutulsa ağızda bırakacağı tad ve hissettirdikleri daha iyi yönde olabilirdi.
konusu pek çok diğer savaş filminden farklı.iwo jima kahramanlarının ülkelerinde nasıl karşılandığı,savaş dışı gelişmeler,’’kahramanlık’’kavramı irdeleniyor filmde.açıkçası iwo jima dan mektuplar ı daha fazla beğendim,o daha akıcı ve aksiyonluydu.ama bu film de kendi başına oldukça başarılı sayılır,önceki arkadaşa katılıyorum biraz da jarhead kokusu var
İlginç bir film var karşımızda. İlk önce şunu belirteyim; ben filme gitmeden önce çok önyargılıydım, filmin isminden, afişten, hatta daha önce gördüğüm fragmanlardan. Bu kadarı da fazla dedim kendi kendime, Amerika'nın 11 Eylül sendromu anladık da, bu bana ?el insaf? dedirtmişti resmen, hatta bugün gittiğim sinema salonunda (herhalde bu yüzden belki de) bir elin parmakları kadar seyirci mevcuttu. Ancak, film aksine ABD hükümetinin kahramanlaştırdığı daha sonra bu kahramanları kendi amaçları uğruna bir hiç için kullandığını ve bu kahramanların aslında ?kahraman? olmadığını çarpıcı bir dille anlatıyor, yani tamamen ?objektif? ve Amerikan ?milli?(!) politikalarını eleştiren bir yapıt var karşımızda. İddia ediyorum eğer Eastwood o 1950'lerde hatta 1960'larda bu tarz filme imza atsaydı büyük ihtimalle hapsi boylardı. Ancak, filmi ben genel ve Eastwood filmografisi açısından vasatın biraz üzerinde buldum, Eastwood filmleri adına hayal kırıklığı bu yüzden. Sahneler çok fazla uzatılmış, ha bire film kah savaş öncesine, kah savaş sonrasına, kah şimdiki zamana gidip duruyor ikinci yarıda özellikle bu kurgu yüzünden seyircinin başı dönüyor, en önemlisi filmdeki malzeme belki 2 saati geçmez film üç saat sürüyor. Yönetmen bir de sanki hangi konuya odaklanacağını bilememiş, filmin konusunu yukarda bahsettiğim konu olmasına rağmen, film birdenbire ikinci yarıda o Kızılderili Uzman Erbaşa odaklanarak Amerikanın dönemin ırkçılık politikalarını ele alır oluyor onları dolaylı yoldan eleştiriyor, hâlbuki filmin esas konusu o değil bile, bana göre filme uzatmak adına yapılmış ucuz ve gereksiz bir politika. Son olarak şunu söylemeliyim; gerçek hayatta da Kızılderili olan Beach muhteşem oynamış rolünü, eğer Akademi birine ödül verecekse sırf ona versin Beach çünkü hak ediyor.
yapımcılığını oscarlı dahi yönetmen steven spielberg’ün, yönetmenliğini ise bir başka oscarlı isim oyuncu-yönetmen clint eastwood’un üstlendiği film atalarımızın bayrakları, kalbur-üstü bir savaş filmi.ucuz amerikan savaş politikalarını gözler önüne seren film amerikan halkına japonlarla yaptıkları bu savaşın gerçek iç yüzünü anlatıyor ve politikacıları da eleştiri bombardımanına tutuyor..propagandadan uzak bir hollywood yapımı savaş filmi olan atalarımızın bayraklar’ı izleyici üzerinde biraz aceleğe getirilmişlik hisside yaratıyor.özellikle savaş sahnelerinin çok da iyi olduğu söylenemez.hele hele saving privite ryan’la hiç kıyaslanamaz.ama yinede görülmeli. Sil
filmin savaş sahnelerinin mükemmel olmasına rağmen drama yönünden kötü oluşu filmin kalitesini oldukça düşürmüş.aslında clint eastwood un diğer filmlerinde iyi yaptığı işi bu filmde yapamamış olması(filmin drama yönü)eastwood un savaş filmi yönetmeni olmayışından kaynaklanıyor olsa gerek.savaşa yogunlanırken drama yönü eksik.belkide oyuncuların performansıda bunda etkilidir.genede herseye ragmen kötü bir film deil hatta iyide denebilir.ama insan eastwood olunca her yönden müthiş bir film bekliyo.filmin ırkcılık ve politikacıların adiligine deginmesi de güzeldi.clint eastwood bu sefer oscarı alamayacak galiba hemde arkasında baska bir usta steven spielberg varken.bir dahaki eartwood filminde görüşmek dilegiyle...
genel olarak vasatın altında bir savaş filmi olmuş filmde kayda değer tek şey iwo jima çıkartmasındaki sahneler gerçekten çok güzel olmuş.bunun dışında basit bir hikaye.
savaş sahneleri gerçekten çok iyiydi. fakat asıl konu çok sıkıcı olduğundan bunu sık sık geriye dönerek (savaş sahneleriyle) geçiştirmeye çalışmışlar gibi geldi!!! (konu da kısa tutulabilirdi?) biraz sıkıldım açıkcası