Atalarımızın Bayrakları
3,2

rudeonerudeone
rudeonerudeone

29 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
konusu pek çok diğer savaş filminden farklı.iwo jima kahramanlarının ülkelerinde nasıl karşılandığı,savaş dışı gelişmeler,’’kahramanlık’’kavramı irdeleniyor filmde.açıkçası iwo jima dan mektuplar ı daha fazla beğendim,o daha akıcı ve aksiyonluydu.ama bu film de kendi başına oldukça başarılı sayılır,önceki arkadaşa katılıyorum biraz da jarhead kokusu var
Engin Yüksel
Engin Yüksel

13 Aralık 2011 tarihinde eklendi
savasi elestirmek üzerine kurgulanan film biraz uzun ve kopuk gitse de izlenmeye deger 3,5/5
jamesbond-2
jamesbond-2

9 Aralık 2006 tarihinde eklendi
büyük bir istekle gittiğim filmde tam olaraktan açıkçası istediğimi bulamadım.filmin bence en önemli eksisi olayların kopuk kopuk anlatılması örneğin bir çatışma sahnesinden pat diye savaş sonrasına geçiyor buda doğal olarak heyecanı törpülüyor aksiyon sahneleri güzel ve etkileyici daha fazla olabilirmiş.Birde filmdeki kahramanlık olayının fazla abartıldığını düşünüyorum.adamlar bir bayrağı diktiler diye bütün ülkede ünlendiler türk askerinin falan yaptıklarının yanında bu olaylar artık çok yavan kalıyor.eksilerine rağmen izlenebilir bir seçenek çok fazla bir şey beklememek bence en doğrusu.7/10
beck31
beck31

4 Şubat 2009 tarihinde eklendi
Filmi vasatın üstünde buldum en azından eleştiri haricinde övgüyüde hakettiği kanısındayım.Clint Eastwood iyikide kurcalamış dedirtircesine iyi işlemiş ve evet son yarım saati gereksizce uzatılmış, oysa o vakte kadar gelen sahneler oldukça kaliteliydi.Biraz daha kısa tutulsa ağızda bırakacağı tad ve hissettirdikleri daha iyi yönde olabilirdi.
odinhan
odinhan

18 Nisan 2010 tarihinde eklendi
C.Eastwoodun nispeten objektif bir yönetmen olduğunu düşünüyorum,film ise vasat üzeri bir filmdi fakat konu çok dar olmasına rağmen gereğinden fazla uzatılmış.Savaş sahneleri ise başarılıydı.10/7
Chev
Chev

1 Şubat 2007 tarihinde eklendi
filmde sıkılıcaksınız yine de izlenebilir.
kemerlee
kemerlee

11 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Özellikle pacificki izledikten sonra bir dizide bile bu kadar etkileyici gerçekçi bir anlatım yakalanabiliyorken büyük bütçeyle çok uzun uğraşlardan sonra usta bir sinemacı nasıl su birikintisi derinliğinde, bu kadar sıkıcı ve basit bir savaş filmi çıkartır diye düşünmeden edemiyordunuzki herkez her filmi çekemeze geliyor Clint usta savaş filmi çekmekten anlamadığını İwo Jima fiyaskosuylada resmileştirdi.
volkanick
volkanick

22 Haziran 2010 tarihinde eklendi
Clint Eastwood en fazla saygı duyduğum sinemacılardan biridir ama bu izlediğim en kötü filmi..
ilsalaron
ilsalaron

10 Aralık 2006 tarihinde eklendi
İlginç bir film var karşımızda. İlk önce şunu belirteyim; ben filme gitmeden önce çok önyargılıydım, filmin isminden, afişten, hatta daha önce gördüğüm fragmanlardan. Bu kadarı da fazla dedim kendi kendime, Amerika'nın 11 Eylül sendromu anladık da, bu bana ?el insaf? dedirtmişti resmen, hatta bugün gittiğim sinema salonunda (herhalde bu yüzden belki de) bir elin parmakları kadar seyirci mevcuttu. Ancak, film aksine ABD hükümetinin kahramanlaştırdığı daha sonra bu kahramanları kendi amaçları uğruna bir hiç için kullandığını ve bu kahramanların aslında ?kahraman? olmadığını çarpıcı bir dille anlatıyor, yani tamamen ?objektif? ve Amerikan ?milli?(!) politikalarını eleştiren bir yapıt var karşımızda. İddia ediyorum eğer Eastwood o 1950'lerde hatta 1960'larda bu tarz filme imza atsaydı büyük ihtimalle hapsi boylardı. Ancak, filmi ben genel ve Eastwood filmografisi açısından vasatın biraz üzerinde buldum, Eastwood filmleri adına hayal kırıklığı bu yüzden. Sahneler çok fazla uzatılmış, ha bire film kah savaş öncesine, kah savaş sonrasına, kah şimdiki zamana gidip duruyor ikinci yarıda özellikle bu kurgu yüzünden seyircinin başı dönüyor, en önemlisi filmdeki malzeme belki 2 saati geçmez film üç saat sürüyor. Yönetmen bir de sanki hangi konuya odaklanacağını bilememiş, filmin konusunu yukarda bahsettiğim konu olmasına rağmen, film birdenbire ikinci yarıda o Kızılderili Uzman Erbaşa odaklanarak Amerikanın dönemin ırkçılık politikalarını ele alır oluyor onları dolaylı yoldan eleştiriyor, hâlbuki filmin esas konusu o değil bile, bana göre filme uzatmak adına yapılmış ucuz ve gereksiz bir politika. Son olarak şunu söylemeliyim; gerçek hayatta da Kızılderili olan Beach muhteşem oynamış rolünü, eğer Akademi birine ödül verecekse sırf ona versin Beach çünkü hak ediyor.
birakin-gitsin55
birakin-gitsin55

3 Mart 2009 tarihinde eklendi
sıkıLarak izLedim ama yine de izLedim
wolkiwolki
wolkiwolki

19 Mayıs 2007 tarihinde eklendi
Eastwood’un tıpkı Letters from Iwo Jima’da olduğu gibi savaşa farklı bir açıdan bakıp, bazı gerçeklerin sanıldığı gibi olmadığını anlatmaya çalıştığı bir film.Fena film de değil.ANcak bana göre fazlaca uzun ve yer yer bayıyor...
1983gs
1983gs

26 Eylül 2007 tarihinde eklendi
çok etkileyici bir film degil sıradan savaş filmi ama bazı sahneleri hoş izleyin derim...
atakanozruh
atakanozruh

13 Ağustos 2008 tarihinde eklendi
Bir Türk olarak bu tarz Amerikan milliyetçiliğini işleyen bir filmi izlediğim için pişman oldum. Kendimden hiçbir şey bulamadım. Kısacası başkalarına tavsiye edemeyeceğim bir yapım. Letters from Iwo Jima çok daha başarılı.
sinema
1 ziyaretçi
27 Eylül 2008 tarihinde eklendi
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel, orjinal. Ama sahneleri sürekli parça parça göstermesi izleyiciyi gerçekten sıkıyor. 6/10
semahos
semahos

5 Kasım 2008 tarihinde eklendi
görsel olarak harika bir filmdi.savaşın o karmaşasını,korkusunu resmen hissetmenizi sağlıyor.izlediğim savaş filmleri içerisinde en iyiler arasına girdi..gerçekten o havan toplarının sesi savaş gemileri ve uçakların görüntüsü harikaydı ve izlemesi çok keyifliydi.kendi el bombalarıyla intihar eden japon askerinin halide dehşeti doğrusu. film savaştan kurtulmuş bir gurup gencin bir anda kahraman ilan edilmesi ve savaşın onlar üzerinde bıraktığı psikolojik etkiyide anlatıyor. son dönemde yapılmış başarılı bir film.savaş filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken bir film!