teomansonmez
21 Temmuz 2006 tarihinde eklendi
Anlat İstanbul çok iyi kurgulanmış başarılı bir Türk filmi.Zengin kadrosu ve çok iyi performanslar,iyi yönetmenlikler,Ümit Ünal'ın başarılı kalemi ve elbetteki Gökhan Kırdar'ın müzikleriyle kaçırılmaması gereken bir yapım.Anlat İstanbul yerli sinemamızda daha önce benzerine hiç rastlamadığımız farklı bir deneme.
İlginç bir konusu vardı ama filmin beni sarmadığını söylemeliyim.Çekimlerini çok karanlık buldum ve bu beni filmden soğuttu.İzlemek isteyenler izlesin ama çok şey beklemeyin...7/10
amerikan sinemasının ’crash’ meksika sinemasının ’amores perros’ unu andırıyor..bence kaliteli bir yapımdı..oyuncu kadrosu ise gerçekten çok kaliteli...
Bu arada film daha vizyona girmedi ama bizim sitenin 'sinemayı yalamış yutmuş ve bu sebeple tüm Türk filmlerini özel gösterimde herkesten önce izleyen' kesimi oyları kullanmış. Üç Beş ünlü oyuncu var ya 10 verelim, Türk filmi kötüdür 1 verelim felsefesi ile mi verildi oylar merak ediyorum.
Bende çok güzel bir tat bıraktı. Türk sineması adına gayet başarılı bir yapım. Masalsı anlatımı, değişik senaryosu, kısacası her şeyiyle kendini keyifle izlettirmeyi başarıyor. Ben çok beğendim. 9/10
Çok hoş ve mantıklı bir şekilde birbirinin içersinden geçirilmiş hikayeler demeti. Film süresi boyunca sizi alıyor ve sürüklüyor. Gece uyumadan önce okunan bir masal gibi etkiliyor izleyiciyi. Mutlaka izlenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Eski sayılabilecek bir film olmasına rağmen yeni izledim...12. Altın Koza Film Festivali’nin 'En İyi Film'i Anlat İstanbul. Bu türdeki diğer emsallerinden aşağı kalır yanı yok filmin (Crash’den mesela)...Filmi -Türk Sineması’nda ilk yapılışı bunun- 5 ayrı yönetmen çekmiş.Yönetmenlerden biri olan ve filmin ilk kısmını çeken Ümit Ünal aynı zamanda senaryoyu da yazmış...Filmin adı 'Anlat İstanbul' ancak, bana kalırsa İstanbul’un anlattığı pek de birşey yok filmde.İsmine bakılınca, İstanbul adeta bir karakter sanılabilir filmde ancak hiç öyle değil. Bu konuda Ali Ercivan’a katılmamak mümkün değil (bkz. Bol Kepçe İstanbul başlıklı sinekritik). Gerçekten de sözünü ettiğim yazıda diyalogların çokluğundan söz edilmiş ki bence de kesinlikle doğru.Diyalog filmin bel kemiği adeta, çıkardığınızda ayakta durabilmesi mümkün değil filmin...Filmle ilgili söylenebilecek şeylerden biri de, çok fazla oyuncunun yer alması filmde.Filmin afişine dikkat edilirse, hiç bir oyuncunun adını yazmamışlar, resim koymakla yetinmişler.Sanırım oyuncuların çokluğundan olsa gerek. Film oyuncuların hemen hemen tamamı gayet iyi oynamışlar rollerini.Ancak, iyi performans sergileyememiş oyuncular da yok değil filmde.Gerçi oyuncu diye söz ettim ama, çok da emin değilim oyuncu olduklarından :)))Anlat İstanbul -bu tür filmlerden pek haz etmesem de- görülmesi, hatta arşive bile alınması gerekli bir film.Biraz önyargıyla koyuldum izlemeye ama yanılmışım gerçekten; iyi film yani :)))
Merhabalar... Aslında bu filme ilk gittiğim zaman biraz kötü yaklaşmıştım... Ama ne zaman ki filmi izledim ve kendimi içinde buldum, aslında bu sene çevrilmiş en iyi türk filmi olduğu kanısına vardım...Tabii bu benim görüşüm, ama bu kadar dev kadro ve de hepsini rollerine tam oturmuş olması başka bir türk filminde rastlayacağımız ender konulardan biri...Gitmenizi tavsiye ederim...
Bu filmin yorumlarını ve puanlamasını okuyan arkadaşlar bilirler ilk puanı bu filmin 2,5 idi. Şu anda 6,6 ya ulaştı. Daha önce hiç bir filmin puanını bu kadar yükselttiğini görmemiştim. Keşke Türkiye çapında daha yaygın olarak oynasaydı. Bu hafta büyük ihtimalle Constantinin altında izlenecek. ( Hatta kopya sayısı fazla olan balans ve manevra da bu filmi geçebilir.)