Filmden ne etkilendim, ne de film en ufak bir iz bıraktı bende.Film çok yüzeyde bir yerde kalıyor,derinlere hitap etmiyor.Oyunculuk olarak baktığımda ise bir tek Nejat İşer’i beğendim.Sonunda karakterlerin bir araya gelmesi çok abuk kaçmış bence,iyice zorlama olmuş.Uğraşılmış ama olmamış malesef.
sıradışı bir film olmuş özellikle oyuncuların istanbul insalarının tanıtılmış yüzünü anlatan tiplemeleri gayet iyi ve natureldi konu yerleşimi,dağılımı ve toplandıktan sonra final çok iyidi ben beğendim
İstanbul MasallarıFarklı hikayeleri birarada sürdürmek ve bir yerde toplamak zor iş. Film bir yere kadar bunu başarabilmiş. Ancak bu başarılırken kurgu/anlatım zaman zaman gözardı edilmiş, aksamalar olmuş.Zengin bir oyuncu kadrosu var filmin. Altan Erkekli, Erkan Can, Özgü Namal, Güven Kıraç, Nurgül Yeşilçay, Şevket Çoruh, Yelda Reynauld, Fikret Kuşkan rollerini başarıyla oynamışlar. Azra Akının ise acemiliği çok belirgindi. Bu tür isimler filmlere neden bu kadar çabuk monte edilmeye çalışılır anlamak zor!Filmin müziklerini beğendim.Güzel diyaloglar vardı filmde.Kendisi satana adama 'İnsan sevdiğini satar mı?' Sorusuna 'Ressamda resmini çok seviyor, satıyor. Heykeltraş da heykelini çok seviyor.' demesi ilginçti.Filmde geçen azda olsa Kürtçe diyaloglarda Türkçe altyazı konulsa iyi olurdu.Filmin başarısı 5 ayrı yönetmenin farklı hikayeleri çekebilmeleri. Değerlendirirken bu gözden ırak tutulmamalı. Film bu çerçevede başarılı.Farklı, değişik tatlar bırakan bir 'İstanbul Masalı'. 8/10
Film bittikten sonra şunu dedim kendi kendime paramparça aşklar ve köpeklerden alıntı bir film sonra aldığım haberlerde anlat istanbulun yapımı paramparça aşklar ve köpeklerden önce başlanmış ancak filmin kendi içindeki olaylardan dolayı ertelenme gercekleşmiş eğer bu film paramparça aşklar ve köpeklerden önce vizyona girseydi daha büyük bir vurgun yapıcaktı ancak sonu tam bir fiyasko filmin sonundan bahsediyorum bir bremen mızıkacıları olayı yapılmaya calışmış ama cok amatör olmuş...
sinemadan çıkınca 'bi dakka bu bi türk filmiydi di mi?'diye sordum kendime..dolu dolu bir film.hayalperest biraz.ayrıca olayları dramatize etme yoluna da gitmemiş.kadrosunun ünlü isimlerden oluşması da renk katmış filme.azra akın'ı pek beğenmedim ama..yelda süperdi -ki if 'ten aldığı en iyi kadın oyuncu ödülünü fazlasıyla hakediyor.ve tabii ki güven kıraç da çok iiydi.
karşılaşmalar,tesadüfler kurgu harika.gerçekten özellikle kız çocuğu mükemmel yaaaaa. yani gerçekten sağ gibi.öğrenince insan dumur oluyo.ama film çok iyi...
Olmuş ewet diyemem, ama tümüyle silip olmamış da diyemem, berbat da değildi, harika da değil.. altan erkekli, nejat işler ve fikret kuşkan hep aynı hep aynı hep aynı.. ses eğitimi almaları gerektiğini düşünüyorum we duruş. türk sinemasında isimleri bu derece önemli olan 3 adam, neden hep aynılar neden hayal kırıklığı yaşatıyorlar, iyiler ewet ama hep aynılar..
film, hikayeleri birbirine bağlamak için zorlanılmış gibi bi his uyandırdı bana, çekimlerin hakkını yiyemem gayet iyiydi, ama bana hiçbir elektrik weremedi bu film, kötüydü de diyemem bunun yanında ama batan bişeyler wardı,kötü olmasa bile etkileyici hiç bir yanı yoktu