miramus
26 Ocak 2007 tarihinde eklendi
Her zaman derim zamanda yolculuk filmleri her zaman tutar...Puana ve yorumlara bakılırsa onca saçmalıklara rağmen bu da tutmuş..Gerçekçi görünsün diye Irak'ta kullanılan teknoloji denilmiş bi de..Film akıcı o yüzden sıkmıyor, Denzel zaten her zaman ki gibi..Ama geçmiş gelecek yapankar da birbirine karıştırmış..Şahsen uzayın bükülmesi çözümünü ben yutmadım yutan varsa da lafım yok :D
Daha baştan ifade etmeliyim ki teknolojinin bu noktaya erişebilmesi ihtimalinden ürktüm... Buna karşın film orta halli, aksiyonu bol bir film olmuş... Temelde Denzel Washington da dahil olmak üzere oyunculuklar oldukça kötüydü (Val Kilmer ise berbat bir iş çıkarmış)... Buna karşı özellikle filmin son 30 dakikasına kadar kurgu ve senaryo hakikaten müthişti... Fakat ne zaman zaman makinası tarzında bir hadiseye girişiliyor filmin tüm büyüsünü bozuyorlar... Yazık olmuş bence... Ama yine de mutlaka izlenmesini tavsiye ediyorum, özellikle evrenin matematiği üzerine olan felsefe müthişti...
Flm beklentilerimden daha fazlasını karşıladı. Gerilim düzeyi baya yüksek. Sonuna kadar çok iyi geldi bence film; fakat sonunu çok beğenmedim. Bazı konular havada kaldı diye düşünüyorum. Yine de izlenmesi gereken bir film. 7/10
mükemmel bi filmdi...denzel washıngton'dan başka harika bi film daha...val kilmer da filme renk katmış... bence izlenmeli gerçekten güzel bi yapıt olmuş...
azınlık raporundan azda olsa esinlenmeler olmuş. dejavu kelimesi film için uygun bir isim olmamış. film bilim kurgudur. illaki çok uzak gelecekte geçmesinede gerek yoktur bilim kurgu bir filmin.
sıkıcı değil ama metafizikle ilgili insanlar daha fazla keyif alır. beni sıkmasada izlemesemde çok şey kaybetmezdim tüh tüh demezdim doğrusu.
gidip gitmemek size kalmış . çok başarılı bir film beklemeyin. sonu tahmin edilebilir ve süprizlere pek yer verilmemiş. büyük bir eksiklik olarak gördüm. böle bi filmde süprizlerle dolu bir senaryo olsa daha başarılı olurdu
denzel olduğu için daha iyi bir film beklentisiyle gidiyorsunuz, ancak malesef beklentinizi karşılamıyor. senaryoyu, zaman yolculuğu gibi saçma bir odak konu üzerinde değil de, standart polisiye senaryoları tarzında yazsalardı çok daha iyi olabilirdi. zorlanmışlar, ama hem gereksiz, hem de filmi kötüleştiren bir zorlama çıkmış ortaya. enteresan olmaya çalışılırken, sıkıcı olunmuş. denzel'a çok da yakışmamış özet olarak...
bu flimi ixlemesem burdaki yorumlara bakarak ixlenebilr diyip flime gidicem hemen. nasil bu flim 8.5 puna alır inanilmaz tam anlamiyla fiyasko bi flim.flimde bence marti ve doktor brown olsa daha ii olurmuş.ben bir gelecege dönüş hastasiyım 20 yıllık flim bundan 10 kat daha güxel.bu flimde ne mantık var ne dogru dürüst bi konu var hayret yani.
film aslında kötü değil çok iyi tasarlandığını söyleyebiliriz biraz mantığa uysaydı bence harika olurdu patlama sahneleri gerçekten çok iyi çekilmiş ve denzel herzamankindende iyi ama beklediğimden daha kötüsünü bulduğum kesin bence daha iyi olmalıydı val kilmer silik bir karakter olmuş eski karizmasından uzaklaşmış bence eistein i mezarından kaldırıp bu filmi izletmeli acaba yorumu ne olurdu :)
filmi izlerken acaba bende mi bir sorun var dediğim dakkikaların çok olduğu bir film.Ama izledikten sonra çevremdekilerin de yorumunu alınca benden çok farksız olduklarını anladım.denzelin oyunculuğu hariç hiç bir artı tarafı yok filmin bence zaman kaybı bu filmi izlemk vasat bi film denzelin oyunculuğu için 7/10 verdim.
neden insanları etkileyebilmek için teknolojinin bu kadar esiri olunuyor anlamıyorum...gerrçek olan şeyler daha etkileyicidir bence...polisiye bir film içerisine zorlama olarak bir sürü hikaye katılarak ve güzelde bir isimle çekilmiş işte..bundan fazlası söylenemez bu film için..