hurricaned-2
21 Ağustos 2006 tarihinde eklendi
hoffmani "patch adams" filminde robin williams in ukala oda arkadasi olarak tanidim..derslerindeki basarilarindan aldigi odullerle ovunen zengin cocugu,buna karsin robin williams da kucukken yaptigi bir resmin panoya asilmasini ornek gosteren mutevazi bir adam:) capote filmi hoffmani gozumde cok buyutmedi aslinda..ama takdir etmemek haksizlik olur..azalmayan istikrari goze carpiyor..buna ragmen filmin agir tonda ilerleyen sıkıcılıgından kendimi alamadim..aykiri roller dikkat cekiyor ve hoffmanda escinsel bir yazar roluyle oscara uzandi...
Bu konu uzerindeki daha evvel çekilen filmlerin daha iyi olmasından mıdır, yoksa bu filmin senaryosunun bir miktar yavan olmasından mıdır bilinmez...Öyku çok fazla etkile(ye)memektedir.
Çok başarılı bir film.Capote filmi, bir romanın nasıl yazıldığını, Truman Capote’un hangi zorluklarla kaşılaştığını, içinde bulunduğu buhranlı dönemi çok realist açılımlarla anlatan yani kısaca bir döneme ve renkli bir yazara ayna tutan bir yapım.Ve bununla beraber bir yazarın üretimden vazgeçip ruhsal çöküşü de oldukça trajedik.Kimilerine göre sıkıcı olabilir bu film.Özellikle amerikan edebiyatının duayenlerinden Truman Capote’u tanımak,philip seymour hoffman ve catherine keener’ın göz alıcı performanslarını görmek isteyenler için film daha bir ilgiyle izlenebilir.
Bir yazarın serini oluşturabilmek için sınır tanımamasını, insanları, ilişkilerin kullanmasını, sanatını her türlü değerin üzerinde tutmasını anlatıyor. Ben anlatımını sıkıcı bulmuştum. Oyunculuk güzeldi.
Konuyu değil filmi ele alırsak fena değil ancak konuyu ele alırsak kötü bir film bazı şeyleri anltmak için herşey sinema değildir hollywood buna iyice yaklaşmaya başladı üretkenliğin "sıfır"boyutuna gelinmesine iki adım kaldı bu adımları artık kimler atar burası mechul...
büyük umutla gittim filme ama filmin agır ilerlemesi beni biraz sıksada,başrol oyuncusu Hoffmanın oyunculugu gayet iyiydi,keşke film daha sürükleyici olabilseydi.
güzel bir film, ama sadece güzellikle kalmıyor insanların amaçları uğruna nasıl sizi kullanabileceğinide gösteriyor. truman capote'nin son anları tam tabirine göre "timsah gözyaşları" oluyor.biraz düşündüren bir film.