Hesabım
    Kara Yılan İnliyor
     Kara Yılan İnliyor
    27 Temmuz 2007 Sinemada | 1s 56dk | Dram, Müzik
    Yönetmen Craig Brewer
    |
    Senarist Craig Brewer
    Oyuncular: Samuel L. Jackson, Christina Ricci, Justin Timberlake
    Orijinal adı Black Snake Moan
    Üyeler
    3,5 227 Puanlama, 48 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Missisipi’nin kırsal bir kesiminde Lazarus adındaki blues çalgıcısı, ölmek üzere olan bir genç kız bulur. Lazarus, zamanında aşka karşılık müzikten vazgeçmiş biridir. Yaşadığı hayalkırıklıklarının ardından zaman geçince yeniden gitarını eline alarak iyileşmeye çalışır. Rae ise çocukken tecavüze uğramış ve annesi tarafından terk edilmiş bir hayat kadınıdır. Uyuşturucu bağımlısıdır ve erkek arkadaşı Ronnie’den medet umar. Ancak onun da askere gidişi ile yalnız kalan Rae, mecburen bildiği işe tutunur. Bu sırada bir gün fena halde dövülüp yol kenarına atılır. İşte yıllar sonra Lazarus’un hayatına giren bu kadınla yaşam dengeleri yeniden değişecektir. Lazarus ona yardım etmeye ve doğru yolu göstermeye isteklidir ancak bunu kendi inandığı yöntemlerle yapacaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Kara Yılan İnliyor

    Kara Yılan İnliyor

    Yazar: Ali Ercivan
    Kara Yılan İnliyor gibi bir isim, zihninizde nasıl bir film canlandırıyor? Tam adını koymak kolay değildir belki ama blues-sever ve inançlı bir adamın, kendisi gibi yalnız bir genç kızı himayesine alıp iyileştirmesi; ikisi arasında başlayan dostluğun toplumun muhafazakar yüzeyi tarafından yadırganması; neticede de kendilerini sınırlayan korkuları yenmeyi başarmaları üzerine duyarlı bir film olduğunu sanmıyorum. Benim beklediğim de öyle bir film değildi zaten. Belki de bu yüzden filmi böylesine sevdim. Cinsel açlığını bir türlü bastıramayan Rae (Christina Ricci), sevgilisi Ronnie (Justin Timberlake) askere gittikten sonra kendini kontrolsüzce başka erkeklerin koyunlarına atar. Fakat Ronnie'nin ikiyüzlü bir arkadaşı tarafından fena halde dövülüp bir kuytuya atıldığıyla kalır. Onu bulan, karısı tarafından henüz terk edilmiş Lazarus (Samuel L. Jackson) olacaktır. Önce kızın iyileşmesine yard

    Fragmanlar

    Kara Yılan İnliyor Orijinal Fragman 2:18
    Kara Yılan İnliyor Orijinal Fragman
    3.906 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Samuel L. Jackson
    Rolü : Lazarus
    Christina Ricci
    Rolü : Rae
    Justin Timberlake
    Rolü : Ronnie
    S. Epatha Merkerson
    Rolü : Angela

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    bewhy-2
    bewhy-2

    Takipçi 172 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    10 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Psikolojik bir film olarak iyi işlenmiş, ama psikolojik dramdan hoşlanmayanları sıkabilecek bir film..Şahsen ben başarılı buldum..Oyunculukları da genel anlamda başarılıydı ancak Justin Timberlake'ten daha başarılı bir performans görebilirdik sanırım..
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    16 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Samuel L.Jackson’ın hatırladığımız kötü filmi pek yok.Ya da Jackson oynadığı filmleri oyunculuğuyla belli bir seviyeye getiriyor.’’Black Snake Moan’’da Christina Ricci’yle beraber ortalamanın üzerinde bir iş çıkarmışlar.Hem Jackson blues da söylüyor bu sefer.Ama film en çok yönetmen Craig Brewer için önemli.Beğenilen bir filmden sonra kendi yazdığı ve yönettiği başka bir filmin de üstesinden gelmeyi başarmış.
    rednail00
    rednail00

    Takipçi 12 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    29 Temmuz 2007 tarihinde eklendi
    justin timberlake hayranıyım fakat filmin de konusu hoşuma gitti önceden belki giderim diyordum ama şimdi kesin gidiceğimden eminim:)
    wolkiwolki
    wolkiwolki

    Takipçi 454 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    18 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    Filmin DVD’si ilk elime geçtiğinde -film hakkında hiçbir fikrim yok o sıra- ismine takıldım. Muhtemelen filmin ismini ilginç bulan sadece ben değilimdir. Sadece ismi değil, DVD’nin kapağındaki Ricci’yi zincirlemiş Samuel L. Jackson kompozisyonu da bir o kadar tuhaf geldi. 'Allah Allah' dedim 'bu ne ola ki'...Filmi izlemeye başladığımda ilk 20 dakikası pek ilgimi çekmedi açıkçası. Ta ki Lazarus’un (Samuel L. Jackson) ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 15 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli / Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top