sadakat, aşk, ve inanç.. bu üç sözcük takıldı dilime filmi izledikten sonra.. Navi halkının sufist değerleri pandora diye bi gezegenin gerçekten olması isteiğini yarattı bende.. J. Cameron çok değerli bi film yapmış.. Eline sağlık..
film için söyelenecek çok şey var destan bile yazılabilir ama en iyisi kısa ve net kelimelerle anlatmak bence uzatmadan olağanüstü,etkileyici,başyapıt,mükemmel kesin gidilmeli ama şunu da hatırlatayım eğer yüzüklerin efendisi yapılmasaydı bu film yapılamazdı
valla bir cameron hayranı olarak cameron un bunca yıl film çıkarmamasını bir türlü anlmaış değilim.kendisinin aşırı mükemmeliyetçi yapısından kaynaklanıyor.yani yaptımmı bir kez yaparım ama tam yaparım felsefesi bu filmdede şaşmayacaktır.kendisine güvenim tam. müzikler ise hayranı olduğum Horner imzalı olacak ee tadından yenmez bir kült ve oskar fatihi geliyor gibi uzun bir aradan sonra.bekleyip göreceğiz.
filmi izlemeden ahkam kesmek yanlış olur...şimdi herkes tereddütte ama haklılarda son aylarda hevesle beklenen tüm yüksek bütçeli blockbusterlar fos çıktı haliyle fazla beklentiye girmek istenmiyor şu an için...ama filmin fragmanı insanı hafifte olsa heyecandan titretmiyor değil...inşallah J.Cameron titanikteki gibi etkisini yıllarca üzerinden atamayacağımız bir film yapmıştır...18 aralıkı bekleyelim...
Filmin görselligi konusu beni kendine bagladı cok begendım ozellıkle karakterlerin mimikleri ve kesinlikle Neytiri karakterinin kızması,bagırması,gulusu ınanılmaz gercekcı kılmıs,şahsımca cok begendım ve burdakı yorumlara baktıgımdada fılmı begenen sayısının bır haylı fazla olduguda gorulmekte fakat bazı yorumlara katıldıgım kadar katılmadıgım bolumlerde var cok guzel bır fılmdı bu dogru ama 'efsane degıldı' buda gercek,fılmın baska fılmlerden ozenılerek yapıldıgı soylenmıs hıc bır senarıst,yazar bırseyden esınlenmeden bır sey yaratamaz,bırseyı yaratmak ıcın var olan bırseyı gormek degıstırmek ve ınsan kendınce yorumlaması gerekır bır sıır,yazı veyada bır fılm senaryosu boyle cıkar.Özetlemek gerekırsek her fılmın konusu baska bırseyden esınlenılmısıtr.Not: Kesınlıkle izlenmesi gerekir.. :)
Tam bir görsel şölen 10/10 bu filmi eleştirenler sanatsal açıdan olaya bakanlar ama ben bir bilim kurgu hayranı olarak bu filme 10 üzerinden 10 veriyorum. Mutlaka (3D)üç boyutlu izlenmeli, James Cameron bu film için yıllarını vermiş, tamamen renk cümbüşü içinde geçen bu mükemmel filmi eleştirmek benim haddime değil öncelikle emeğe saygı....
Olağanüstü bir filmdi. Baştan sona kadar tüylerim diken diken izledim filmi. Yer yer gözlerimin dolduğu da oldu. İçerdiği mesajlar bakımından da takdiri hakeden bir yapım. Herkesin mutlaka izlemesi gerek.
senaryo olarak çok sıradandı ama görsellik olarak kesinlikle insan zekasının gelebileceği son nokta vizyondaki diğer filmlerden kesinlikle daha iyi seyredilmesi gerek diye düşünüyorum ama senaryo olarak çok şahane bişey beklemeyin
filmden az once ciktim cinebonus da 21:00 seansina gittik. oncelikle sunu belirteyim , filmde inanilmaz bir dunya var hayallerinizin cok otesinde bir dunya... konu last samurai ile nerede ise ayni ama bu hic onemli degil, yonetmen bence filmde amerikan ordusuna cok feci gondermeler yapiyor , inanin bir ara filmde insanlar kaybettigi icin seviniyoduk... Filme kesinlikle sinemada 3D izlenmeli simdiden iyi seyirler...
NoFear_25 sana kesinlikle katılmıyorum... film olayı zevk meselesidir. kimisi gerçek hikayeleri sever, kimisi terminatör gibi aksiyon filmlerini sever, kimisi romantik komedileri sever... gördüğüm kadarıyla sen bu tarz filmleri sevmiyorsun ona göre yorum yapıyorsun. eğer böyleyse gidip izlememeliydin ve o 10/1 puanı vermemeliydin. insanları şaşırtma budur. kendi görüşüm görsel efekt sevenler ve kendini başka dünyada hissetmek isteyenler için tek filmdir diyebilirim. film bittiğinde o kadar uzun gibi gelmedi bana. 1 saat daha sürse sıkılmadan izlerdim. 10/10 bu da benim yorumum
Bu filmden önce sizlere İzleyipte unutamadığım, hatta unutmayacağım 3 film sayabilirdim ve bu filmden sonra bu sayı 4e çıktı...Film görsel açıdan tarihteki en iyi film , Keşke Lord of the Rings ve Matrixde 3D çekilseymiş diyorum. Bu film saydığım 2 filmide görsel açıdan solluyor...Peki sadece görsel açıdan mı bir şaheser ? Hayır tabi ki , Senaryo da müthişti. Heyecanla izledim. 3 saat nasıl geçti hiç anlamadım.Büyülendim, her açıdan film dört dörtlüktü.Bir arkadaş konusu sıradan demiş :) Ben ilk defa böyle bir konu görüyorum. Eğer sıradan ve basit ise sende düşünüp yazabilirdin herhalde demek istiyorum. Milyon dolarlarıda götürmüş olurdun ki Ben rüyalarımda bile böle şeyler hayal edemiyorum.Tebrik ediyorum o arkadaşın hayal gücünü :)10 üzerinden kaç verilir derseniz kesinlikle hiç düşünmeden tarihteki en büyüleyici bu filme 10 puan veririm ve zirveye yerleşmesine yardımcı olurum Çünkü hakediyor.