for-the-ladys
25 Aralık 2009 tarihinde eklendi
Bu filme gittikten sonra Pandorada yaşamak isteyecek, Neytiriye aşık olacak, insan ordusunun başındaki komutandan nefret edecek, hatta insan olduğunuz için kendinize bile kızacaksınız. Klişe bi söz vardır : verdiğim paraya değmedi diye işte bu film verdiğiniz paradan kat be kat fazla değerli gelecek size. 2 katınıda verdeydim değerdi diyceksiniz.. Benden size 2 tavsiye : 1- bu filme mutlaka gidin 2- bu filme mutlaka gidin...
hiç sıkılmadan izledim ve eğlenceli diyebilirim. Yalnız kurgusu ve konusu çok sıradan. Bazı filmler konusu ve kurgusuyla izleyiciyi içine alırlar, bazıları da görselliğiyle. Şunu da belirtmek isterim ki en beğenen insanlar bile bence bu filmi defalarca baştan sona izleyemezler. Bu da gösteriyor ki bu film bu puanı hak etmiyor.
Merakla beklediğim filmlerden biri umarım çok güzel olur.Bu arada tüm zamanların en pahalı filmi olcak deniliyo fakat bildiğim kadarıyla filmin bütçesi 240 milyon dolar. Oysa Karayip korsanları 3 - 300 milyon dolarlık bir film.
Spielbergi kıskandıracak bir film diyebilrim,ki Steven Spielberg benim hayranluk duyduğum ve olmak istediğim gibi bir yönetmendir. Mükemmel dört dörtlük bir filmdi, bilim kurguda çağır açacak nitelitkte. Senaryo yapısı kahramanın yolculuğuydu, bu yapıda yazılan en iyi senaryo olduğunu düşünüyorum ve ödül alacağından eminim en az 5 dalda oscar olacak , çoğu dalda da oscar adayı olacak. Benim gibi bilim kurgu meraklısı bir öğrenci için ders niteliğinde bir filmdi. Puanım 10/10
the best best best picture in my life. Hayatımda bu kadar güzel bir film izleyeceğimi sanmıyorum. Bu filme kötü diyenlerde heralde hayata küsmüş hiç bişeyden zevk almayanlardır. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama Avatar da tartışılmaz. Filmi bu gün izledim. Bi gün önce arkadaşın ısarı ile kutsal damanaca itmene gittim kusacaktım. Hele o filmin üzerine ilaç gibi oldu. 10/10
Evet, yıllar sonra cameron bana yine ne yaptı ne etti filmini izlettirdi:)Böyle ruhum bedenim hafifledi ilk sahneyle beraber. Hatta Pandora gezegeninin bazı manzaralarının benim bilinçaltımdaki yerlere çok benzidiğini de gördüm.Yönetmenimiz neyi nerden yakalar çok iyi biliyor Filmin hikayesi biraz geride de kalsa pek umursamıyosunuz zaten. Sonuçta koca bi hayal dünyasına gezintiye çıkıyosunuz ve oraları keşfederken vakit akıp gidiyor. Tabi bunun yanında Pandoralılar da olsa insan ırkının erdemleriyle benzer özellik taşıyorlar(Sanki Cameron insanoğlunu ters yüz etmiş de bizlerin bir suretini anlatmış. Yani bizlerin diyorum.Amerikalıların değil)Bir de beğendiğim yanı her Naviye ait olan bir varlığın bulunması ve sahip olduğunuz varlık herneyse onunla önce saf bir bağ oluşturmanız gerekiyor.Tabi insan ırkı da sanki tüm iyi niyetlerini Navilere bırakmış gibi. Tamamen et kafalı kas yığınlarından oluşmuş bir amerikan ordusuyla karşı karşıyayız yine. Vee benim en sevdiğim renk mavi. 166 dk boyunca mavi mavi izleyip durdum filmi ne güzel. Duke arkadaşımın da dediği gibi tam benlik bir film bu. Benden söylemesi arkadaşlar, benim gibi gidin alın bi bilet takın 3D gözlüğünüzü kurulun koltuğa hislerinize tercüman hayalleri zevkle gülümseyerek izleyin ama şöyle içinize işleye işleye. Sinemadan çıkınca da hep gülümseyin(Ben öyle yaptım:):):)Sinema 7. Sanat hep yanındayım. İyi seyirler:)
bence film gercekten gidilip izlenmesi gerekilen bir film ama 3d olarak çünkü diger türlü karakterler fragmanda da izlediginiz gibi cok yapay kalabiliyor filimin konusu bilindik bir konu ama inanın cok güzel işlenmiş fantastik filimleri seviyorsanız kacırmayın derim 10/9
filmin konusu ve vermek istediği mesaj gayet açık buna teknolojiyide ekleyin zaten sonuç ortada.ee bide düşünün ki yönetmende james cameron sa izlenilmemesi ve beğenilmemesi elde değil... bence kesinlikle kaçırmayın uzun zamandır bukadar güzel film izlemememiştim. 10/10 hakkıdır
daha derin, daha karmaşık bir konu işlenseydi bu film gerçekten efsane olurdu ve uzun yıllar konuşulurdu. filmin konusunu ve mantığını 10 yaşındaki bi çocuk dahi anlayabilir. görüntü ve çekimlere denecek hiçbirşey yok, şu ana kadarki en iyisi diyebiliriz. ama ne yazıkki filmin üstünden daha 1 sene geçmeden üzerindeki tartışmalar bitmiş durumda. bu nedenle 9 puan biraz fazla.