Öncelikle şunu söylemek istiyorum 2010 oscarlarında Hurt Lockera karşı hakkı yenilmiş.Ölümcül Tuzak filminin yorum köşesindede daha oscarlar dağıtılmadan önce bu film kötü ama amerikan milliyetçiliği yaptığı için oscar alacak demiştim.Avatarı da izleyince anladım ki tam tersine dolaylıda olsa sömürgeciliğe ve dev şirketlerin acımasız kapitalizimine karşı çıktığı için malesef oscarı kaybetmiş.Demekki oscar güzel ve muhteşem görüntülere ,gerçekçi konulara değilde ait olduğu ülkenin çıkarlarına göre verilen siyasi bir ödülmüş.Filime gerçektende çok emek harcanmış.Savaş sahnelerindeki farklılık kendini belli ediyor.James cameron filmlerindeki mavi ton ağırlıklı görüntüler kendini bu filmdede hissettiriyor.Daha önce Titanic ve Terminator 2 dede mavi ton ağırlıklı görüntülerle çalışmıştı.Filmin bazı müziklerinde sanki Titanic filminin müziklerine kayacak gibi bir kaç müzik vardı.Tek kelimeyle muhteşem bir film.
Bu filmi beğenmeyenleri anlamak zor.. Bir filmden daha ne bekliyorsunuz ki...Adamlar daha ne yapsınlar görsel efekt, senaryo.... Tamamen kusursuz bir film... gelmiş geçmiş fimlerden herhangi biri 10 puanı hakkediyorsa o da bu filmdir... Siz gidin the hurt locker ı izleyin kesin onuda beğenir 10/10 dersiniz.. :)
Film hakkında çalıntı iddiaları ortaya çıkınca önceden filmi izleyip beğenenler bile filmi karalamaya başladı zihniyete bak ya:) bunu yapanlara bir anlam verememekle beraber bence film çok güzeldi ayrıca sırf filmi kötülemek için filmde kusur arayanlara hayret ediyorum zaten kusursuz film olabilir mi? bir film çok güzel olabilir ama kusursuz asla olamaz kısacası izleyin tadını çıkarın,dedikodulara kulak asmayın bu kadar basit yani
boyle bir filmin oscar alamamasi tam anlamiyla fiyasko bu OScar zaten ne zamandir politik oldu iyi filme degil odul politik oyunlara gidiyor.nobel odulleri gibi
Oscarlar hak ettiğini verdi..Görsel ödülleri alıp oturdu j.cameron bizim izleyicide hala gözlerini kapasın.Adamlar en saygın ödül gecelerinde bile kendi filmleriyle dalga geçiyorlar..İşte onlarla aramızdaki en büyük fark bu..Eğitim ve objektiflik..Bu yüzden ilerlemiyor bu ülke..Ya çok abartırız ya yerden yere vururuz ortası yok maalesef..Ben Stiller ın gece de avatar kostümüyle çıkması kopardı beni zaten..Sunucularında 3d gözlükle Camerona bakması süperdi..Helal olsun size...Çok güzel tiye aldılar Avatarı...
son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri. filmin konusu ve oyuncuları çok iyi görsel efekleri harika. mutlaka izlenmesi gereken bir film. iyi seyirler,,,,
tarhanşişkeke kesinlikle katılıorum önce kendi sinemamıza bakalım şuan sinemadaki konumumuz amerikanın 20 yıl önceki hali bu kadar gerideyizz hala görsel efeklerle yaptığımız aksiyon yada fantastik film yok animasyon bile yok(Arog hariç) ama kalkıp avatar çalıntı hayal kırıklığına uğradım saçmalıklarına girioruz geçin bunları recep evedik dünya kadar para kazanıo ama yaptığı 3.filme bakın cimrilik böle bişi olsa gerek o kadar para kazan git yine 3 kuruşluk film çek türk sineması daha çok yerinde sayar böleee bizde amerika yapımı filmleri izlemeye devam ederiz(hayranlıkla)
Haz kelimesinin hakkını veren filmlerden benim için. Hatta bu hazzı hakkıyla en son yüzüklerin efendisinden almıştım sanırım. Filmin konusuna klasik dediğimiz zaman bütün savaş filmlerinin konusuna da aynı yorumu yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Filmin hakkını yemeyelim: 10/10