Xearon
9 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Filmin görselligi konusu beni kendine bagladı cok begendım ozellıkle karakterlerin mimikleri ve kesinlikle Neytiri karakterinin kızması,bagırması,gulusu ınanılmaz gercekcı kılmıs,şahsımca cok begendım ve burdakı yorumlara baktıgımdada fılmı begenen sayısının bır haylı fazla olduguda gorulmekte fakat bazı yorumlara katıldıgım kadar katılmadıgım bolumlerde var cok guzel bır fılmdı bu dogru ama 'efsane degıldı' buda gercek,fılmın baska fılmlerden ozenılerek yapıldıgı soylenmıs hıc bır senarıst,yazar bırseyden esınlenmeden bır sey yaratamaz,bırseyı yaratmak ıcın var olan bırseyı gormek degıstırmek ve ınsan kendınce yorumlaması gerekır bır sıır,yazı veyada bır fılm senaryosu boyle cıkar.Özetlemek gerekırsek her fılmın konusu baska bırseyden esınlenılmısıtr.Not: Kesınlıkle izlenmesi gerekir.. :)
Tam bir görsel şölen 10/10 bu filmi eleştirenler sanatsal açıdan olaya bakanlar ama ben bir bilim kurgu hayranı olarak bu filme 10 üzerinden 10 veriyorum. Mutlaka (3D)üç boyutlu izlenmeli, James Cameron bu film için yıllarını vermiş, tamamen renk cümbüşü içinde geçen bu mükemmel filmi eleştirmek benim haddime değil öncelikle emeğe saygı....
NoFear_25 sana kesinlikle katılmıyorum... film olayı zevk meselesidir. kimisi gerçek hikayeleri sever, kimisi terminatör gibi aksiyon filmlerini sever, kimisi romantik komedileri sever... gördüğüm kadarıyla sen bu tarz filmleri sevmiyorsun ona göre yorum yapıyorsun. eğer böyleyse gidip izlememeliydin ve o 10/1 puanı vermemeliydin. insanları şaşırtma budur. kendi görüşüm görsel efekt sevenler ve kendini başka dünyada hissetmek isteyenler için tek filmdir diyebilirim. film bittiğinde o kadar uzun gibi gelmedi bana. 1 saat daha sürse sıkılmadan izlerdim. 10/10 bu da benim yorumum
Bu filmden önce sizlere İzleyipte unutamadığım, hatta unutmayacağım 3 film sayabilirdim ve bu filmden sonra bu sayı 4e çıktı...Film görsel açıdan tarihteki en iyi film , Keşke Lord of the Rings ve Matrixde 3D çekilseymiş diyorum. Bu film saydığım 2 filmide görsel açıdan solluyor...Peki sadece görsel açıdan mı bir şaheser ? Hayır tabi ki , Senaryo da müthişti. Heyecanla izledim. 3 saat nasıl geçti hiç anlamadım.Büyülendim, her açıdan film dört dörtlüktü.Bir arkadaş konusu sıradan demiş :) Ben ilk defa böyle bir konu görüyorum. Eğer sıradan ve basit ise sende düşünüp yazabilirdin herhalde demek istiyorum. Milyon dolarlarıda götürmüş olurdun ki Ben rüyalarımda bile böle şeyler hayal edemiyorum.Tebrik ediyorum o arkadaşın hayal gücünü :)10 üzerinden kaç verilir derseniz kesinlikle hiç düşünmeden tarihteki en büyüleyici bu filme 10 puan veririm ve zirveye yerleşmesine yardımcı olurum Çünkü hakediyor.
Oscarlar hak ettiğini verdi..Görsel ödülleri alıp oturdu j.cameron bizim izleyicide hala gözlerini kapasın.Adamlar en saygın ödül gecelerinde bile kendi filmleriyle dalga geçiyorlar..İşte onlarla aramızdaki en büyük fark bu..Eğitim ve objektiflik..Bu yüzden ilerlemiyor bu ülke..Ya çok abartırız ya yerden yere vururuz ortası yok maalesef..Ben Stiller ın gece de avatar kostümüyle çıkması kopardı beni zaten..Sunucularında 3d gözlükle Camerona bakması süperdi..Helal olsun size...Çok güzel tiye aldılar Avatarı...
Bugün Cevahirde 3 boyutlu olarak izledim ve şunu söyleyebilirim ki,verdiğim 17 milyona ve James Camerona helal olsun,film tek kelimeyle muhteşemdi,ırkın doğayla yaşantısını öyle güzel yansıtmışlar ki böyle bir ırk olsa ben insanlık yerine o ırkı seçerdim:D o neytiri neydi öyle ya,öyle güzeldi ki Navi türünden bir yaratığa aşık oldum resmen:D filmde ne arasanız var,görsellik,doğa,macera,savaş,aşk herşey ama herşey mevcut,henüz izleme fırsatı olmayanlara tavsiyem bir an önce izlemeleri yönünde,şunu belirtmemde de fayda var,filmi real 3D teknolojisi ile izledim ve açıkçası 3 boyutluk pek bir sahne göremedim,bilmiyorum imax 3D ile izlemiş olanlar neler ne düşünürler ama hem 3 boyutlu pek sahne olmaması hemde gözlüklerin filmin uzunluğuyla paralel olarak gözlerimi ağrıtması bende hayal kırıklığı yaratan tek etkendi,iki ırk arasında kalmak ve insanlığa karşı,kendi türüne savaş açabilmek oldukça yaratıcı bir fikirdi bence,daha fazla uzatmadan yineleyim,mutlaka izleyin,James Cameroona çok sevgiler:D 3leme bekliyorum :)
Görsel efektleriyle unutamayacağınız bir film olarak aklınızda kalıyor.12 yılda oldukça titizlikle çekilen bir filme ne desek boş.3D tekniğinin en güzel örneklerinden ayrıca.Film sonunda emeği gecen 2000 kişilik ekibin iimlerini görünce ne emek harcandığını görüyorsunuz...Kaçırılmaması gerken görsel bir şölen... 10 üzerinden 10...
uzun zamandır film yorumlamıyordum ama bunu es geçemiycem :) fragmanı beni beklentiye sokmamıştı ama gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biriydi diyebilirim, duygular o kadar iyi harmanlanmış ki kendinizi bi yerden sonra Navili gibi hissetmeye başlıyorsunuz :) 10/10 puanı hakkıyla hakeden bir yapım, ne diyebilirim ki, gidin görün..
ön gösterimden yeni geldim.hayatımda izlediğim en iyi 10 film arasında yerini almış durumda.nasıl ve hangi ara 8.2 puan verdiniz anlamadım bu filme.muhtemelen önceden film cıkmadan puan veriliyordu o zamandan kalma.yoksa bu filmin 9.5 puanının altına düşeceğine inanmıyorum.kesinlikle 3 boyutlu olarak izleyin.inanılmaz bir film. 10/10 tereddütsüz.iyi seyirler.