jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
1 Kasım 2008 tarihinde eklendi
Christian bale alkışı hakeden bir performans göstermiş filmde karakteri çok iyi yanıtmış.Filme gelince çok değişik bir konuyu işlemiyor ama insanı etkiliyor izlemek isteyenlere önerilir yalnız şunuda belirtmekte yarar var diye düşünüyorum film savaş filmi ama aksiyon pek yok.Saygılar
Film başlarda sıkıcı geldi. Ama sonra oyunculuk kalitesi ile kendisini izlettirdi. Amerikanın Vietnama yenilmesi değilde tek bir Amerikan vatandaşının kurtulmasınnı anlatmalarıda ilginç.
Bugüne kadar benzerlerini izledigimiz esir olma ve kaçis filmlerinden biri daha. Ancak bu sefer Christian Bale faktörü filme damgasini vuruyor. Filmin temposu belli bir ortalamanin altina düsmüyor. Kulübeye kapatilipta ayaklarina kütük baglandiginda söyledigi "Hey, bu da nedir, Orta Çag'da miyiz?" lafi güldürmüstü beni. Buna benzer esprili ve enerjik poziyonu film boyunca koruyor. Hatta öyle ki, günün birinde esir düsersem, ben de böyle enerji dolu ve esprili olayim diye düsünüyor insan.
film oyunculuk olarak gerçekten çok etkileyici. christian bale ve steve zahn gerçekten iyi iş çıkarmışlar ve film yönetmenininde dediği gibi bir savaş bilmi değil hayatta kalma savaşı veren kişilerin savaşıdır ve bunu filme iyi yansıtan wegner herzog iyi iş çıakrmış. film kendinde emin adımlarla sona doğru yaklaşıyor ve dönem askerlerinin kaldığı zorlukalşrı yansıtıyor. bu filmden aksiyon bekleyenler uzak dursun. film biyografi özelliği taşıyor. 10/8
gerçeğe yakın çekilmiş türünü sevenlere hitap eden bir film aksiyon bekleyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler ama yaşanmış bir olayı beyazperde de izlemek isteyenlere iyi bir seçenek ayrıca c.bale nin oyunculuğuda çok iyiydi..iyi seyirler
Christian Bale oyunculuğu gerçekten alkışlanacak şekilde performansını her geçen gün yükseltiyor.Filmi seyretmeden önce gene vietnam gene mi amerikan reklamı diye düşünürken film bunları dışında olduğunu gösterdi.Gerçekten esir düşme ve doğa ile yaşam mücadelesini bir deyişle hayatta kalma mücadelesini anlatan başarılı bir film.10 üzerinde 8 puan hakediyor.Filmin sonunda gerçekten hem seviniyorsun hemde sanki sen kurtulmuşun gibi yüzünde tebessüm bırakması filmin başarılı olduğunu gösteriyor.Ayrıca senaryonun gerçek olaydan ve kişiden yazılarak çıkılması ayrı bir nokta.
balenin yine harikalar yarattığı bir film daha, filmde hiç bir şekilde bir gönderme yok savaşın gereksizliğini belirtiyor, aslında filmin sonunda baleye buradaki insanlara ne aktarmak istersiniz sorusuna biftek yanıtını vermesi bunu açıklıyor zaten. filmin başındaki bale ile sonundaki bale arasında yine uçurumlar var kilo olarak. bu adamın en nefret ettiği 2 şey spor ve diyet yapmakmış ama her nedense hepte bu rolleri veriyorlar:)
filmi için izlemiştim.Fakat yaşanan olaylar anlatıldığı için senaryoya sadık kalınmış ve ABD milliyetçiliği kokan bir film.Filmde hiçbişey yoktu.Gerçekte yaşanmış olması efsane olmuş fakat film olarak o kadar başarılı değildi.Birazda yaşanmış olayların anlatıldığı filmlerden fazla bişey beklememek lazım.Film aksiyon yönü ilede zayıftı.10 üzerinden 6,5.Ama Christian Bale için 7 oldu.
Filmin anlatmak istedikleri tam olarak savaslada ilgili degil aslinda ve cekildigi ortam olsun, öğretici ve dolu dolu sahneleri olsun ve tabiki Christian Bale olsun muhtesemdiler.Diger oyuncularida unutmamak lazım bir digeri ise Steve Zahn.
Film hakkında çok fazla anlatılacak birşey yok;klasik bir vietnam filmi ve kahraman amerikan askeri konusu karşımızda..Sinematik yönden ise başarılı bir senaryo ve anlatım olduğu gerçek.10/8
Müthiş bir filmdi. Süresi uzun ama film o kadar akıcı ki, olaylar hızla gelişiyor ve hiç sıkılmadan baştan sona kadar sizi etkisi altına alıp heyecanla izlettiriyor.
Christian Bale en sevdiğim oyuncudur. Yine döktürmeye devam ediyor. Performans harika! Steve Zahnın da hakkını vermek gerek. Rolünü çok iyi oynamış...9/10
Film bence çok güzel ve gerçek bir hikaye olduğunu düşününce çok etkliyor insanı ben çok beğendim aksiyon filmi değildi tam bir dramdı bence mutlaka izlemelisiniz.10/9
Güzel bir film.Yalın bir anlatımı var.Yönetmen bir Alman ve bir Alman kökenli Amerikan vatandaşınında bu savaşa katıldığını bize anlatmak istemiş.Her film objektif olmak zorunda değil ayrıca.Düşman askerini niçin sevecen göstermesini istiyor bazı arkadaşlar. Bunu anlamıyorum.İyi olan nasıl düşman olabilir.Cristian Bale zaten çok iyi bir oyuncu.Hakkını veriyor gerçekten.Jeremy Davies ve Steve Zahn da oldukça iyi oynamışlar.Ben izleyin derim.