oguz1551
8 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
son zamanlarda izlediğim en iyi gerilim filmlerinden biri. sonuna doğru heyecan gitgide yükseliyor fakat filmin sonu tam oturmamış gibi. bu yüzden 7/10
Bence filmi sadece bir bilim kurgu gibi izlemek yanlış olur. Eğer biraz daha derine bakıp, düşünülürse filmde anlatılmak istenen mesaj daha güzel anlaşılır diye düşünüyorum. Mesela filmin virüs tanımı, kişiselliği öldüren, insanları toplum için yaşayan bir forma sokan bir şey. Bence bu virüsün gerçek dünyamızda karşılığı toplumun beklentilerini karşılamamızı bize dikte eden insanlar. Ve bu virüse yakalanan insanlar ise sistemin çarklısında, kendi iç dünyalarından habersiz tamamen yaşamak için yaşayan insanlar. Ve bence özellikle beyaz yakalılar. Filmde bu virüse yakalanmamaya çalışan ve onla savaşan insanları da görüyoruz. Bu insanlarIn sisteme başkaldırmış ve hayatlarını kendi istekleri etrafında yaşayıp, başka insanların ne dediğine çok takılmayan insanlar Olarak metoforlaştırıldığını düşünüyorum. Filme bu açıdan bakıcak olursak 7/10 alır
Biraz eski bir film olmasına rağmen kurgu ve oyunculuklar iyi işlenmiş. Filmde eksik olan ve yetersiz kalan çok şey vardı ancak genel olarak ortalama denilecek bir yapım ve izlenir.
Herşey bir anda olup bitiveriyor, sanki film özeti geçiliyormuş gibi, iyi ya da kötü diyemiyorum.. Ayrıca buraya yorum yazanlar artık filmlerin sonu hakkında yazmaktan vazgeçseler çok daha iyi olacak..
filmi bir yaratık yada dünyalar savaşı gibi düşünerek giden hayel kırıklığına uğraya bilir.filmin ufak tafek kusurları var ona bende katılıyorum filmde bir takım kılişe göndermelerde mevcut ama tipik uzaylı ütopyasına farklı bir bakış açısı yaklaşılmış ellerinde silah uzaylı avına çıkan askerler yok yada dünyanın sonu gelmiyor filmde anlatılmak istenen tipik uzaylı filmi ile değilde farklı bir bakış açısıyla anlatıyor.